Loempia’s met kip, geitenkaas en boerenkool

Loempia's met kip, geitenkaas en boerenkool, Gezond avondeten, Glutenvrije avondeten, Gezonde foodblogs, Recepten met geitenkaas, Gezonde loempia recepten, Gezonde en makkelijke recepten, Leuke en gezonde voorgerechten

Afgelopen week at ik ergens een ontzettend lekkere loempia die met van alles was gevuld behalve de standaard loempia ingrediënten. Super leuk idee want eigenlijk kun je van alles in filodeeg verpakken. Ze maak je van een paar ingrediënten toch ineens iets super lekkers. Eigenlijk zou dit recept iets moeten heten in de trant van ‘filodeeg rollen met kip, geitenkaas en boerenkool‘ maar loempia klinkt gewoon zo lekker ;) Ik heb sinds kort altijd een pak loempia vellen (filodeeg) in de vriezer liggen en als ik zin heb in gezond eten met een hoog comfort food gehalte maak ik een lekkere loempia.

Nu kun je drie kleine rollen per persoon maken of één grote. Een grote is sneller gemaakt maar drie rolletjes staan weer leuker op je bord. Ik zou zeggen, ga tijdens een etentje voor een paar kleine en maak voor jezelf lekker een mega loempia.

 

 

Nodig voor drie kleine rollen of 1 grote (1 persoon)

  • 3 vierkante loempia vellen – of 1 grote langwerpige
  • 1 kipfilet
  • 40 gr zachte geitenkaas
  • 1 rode ui – gesnipperd
  • teentje knoflook – geperst 
  • 75 gr boerenkool – gesneden
  • snuf gerookt paprika poeder
  • eiwit van een klein eitje

 

Loempia's met kip, geitenkaas en boerenkool, Gezond avondeten, Glutenvrije avondeten, Gezonde foodblogs, Recepten met geitenkaas, Gezonde loempia recepten, Gezonde en makkelijke recepten, Leuke en gezonde voorgerechten

 

Zo maak je ze

Ontdooi de loempia vellen en leg er een vochtige theedoek op om te zorgen dat ze niet uitdrogen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de kipfilet in blokjes en verhit wat kokosvet in een koekenpan. Bak de kipfilet gaar en breng op smaak met paprika poeder, peper & zout. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.

Voeg als laatste de gesneden boerenkool toe en bak dit ook nog even mee.

Verdeel het mengsel over een grote of over drie kleine vellen, verkruimel de geitenkaas erover en rol ze op tot een loempia. Plak de uiteinden dicht met eiwit.

Leg de loempia(s) 15 tot 20 minuten in de oven of totdat ze knapperig zijn.

 

Maak er een lekker dipje bij van van balsamico en mayonaise. Roer hiervoor 1 tl mayo samen met 1 el balsamico azijn door elkaar

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.