...

Linzensalade met avocado, hüttenkäse en tonijn

Linzensalade met avocado, hüttenkäse en tonijn

door | aug 1, 2017 | Lunch, Recepten, Vis | 5 reacties

Beaufood recepten, Gezonde maaltijd salades, Gezonde salades, Glutenvrije foodblogs, Lekkere salade recepten, Linzensalade met avocado en tonijn, Lunchen zonder brood, Salades met linzen

Tonijn, hüttenkäse en avocado passen echt onwijs goed bij elkaar. Helemaal als je er een lekkere salade van maakt met een simpele homemade dressing van azijn en een goede olijfolie. Ik heb altijd twee soorten olijfolie in huis. Eentje om mee te bakken en eentje van betere kwaliteit die ik gebruik voor salades of dressings. Soms hoeft een goede salade dressing niet meer te bevatten dan scheutje extra vierge olijfolie, azijn en een snuf peper en zout. Om de salade extra voedzaam te maken voeg je er linzen aan toe. Perfect als lekkere en gezonde lunch!

 

Dit heb je nodig voor deze linzensalade met avocado en tonijn voor één persoon

  • een flinke hand gemengde sla
  • 200 gr linzen – uit pot
  • 2 el tonijn – uit blik
  • 1 avocado
  • 2 el hüttenkäse
  • 1/2 rode ui
  • 1 el amandelen – grof gehakt 
  • dressing: 1 el witte wijnazijn, 1 el olijfolie en een snuf peper & zout

 

Linzensalade met avocado en tonijn, Gezonde salades, Salades met linzen, Gezonde maaltijd salades, Lunchen zonder brood, Lekkere salade recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs

Linzensalade met avocado en tonijn, Gezonde salades, Salades met linzen, Gezonde maaltijd salades, Lunchen zonder brood, Lekkere salade recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je het

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en snijd de ui in dunne ringetjes. Doe de sla, ui en linzen in een grote kom en meng de dressing erdoorheen.

Ontpit de avocado en snijd hem in blokjes.

Schep de sla in een diep bord of kom en sluit af met de hüttenkäse, tonijn, amandelen en avocado.

Eet smakelijk!

 

Neem je deze salade mee naar werk? Stop alle ingrediënten plus de dressing dan in een bakje, maar neem de sla apart mee. Meng deze er pas doorheen wanneer je gaat lunchen!

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Monique

    Dit ziet er heerlijk uit!
    Wat zou ik kunnen toevoegen om hier een hoofdgerecht van te maken?

    Antwoord
    • Bo

      Ik zou er een portie zoete aardappelfrieten bij maken of in plaats van tonijn uit blik een tonijnsteak grillen voor erop :)

      Antwoord
  2. Anneke

    Allemaal heerlijke gerechten, wat kan ik in de salade dressing gebruiken in plaats van azijn?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Anneke! Je kunt het azijn vervangen door het sap van een halve citroen. Liefs, Bo

      Antwoord
  3. Arja

    Dit lijkt me een heerlijke poke bowl voor in de middag of op een warme zwoele zomeravond.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *