Licor 43 cappuccino cocktail

Licor 43 cappuccino cocktail

door | dec 23, 2018 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Licor 43 cappuccino cocktail, Desset cocktail, Special koffie recepten, Koude special koffie, Koffie cocktail, Leuke foodblogs

Een keer wat anders serveren dan een special koffie als afsluiter van een diner? Maak dan eens deze heerlijke Licor 43 cappuccino cocktail! Hij is gekoeld en dus lekker fris, maar ook heerlijk romig door de dikke schuimlaag. Heb je geen melkschuimer in huis? Geen probleem! De romige schuimlaag maak jij namelijk ook easy peasy in de cocktailshaker.

Licor 43 cappuccino cocktail, Desset cocktail, Special koffie recepten, Koude special koffie, Koffie cocktail, Leuke foodblogs

Licor 43 cappuccino cocktail, Desset cocktail, Special koffie recepten, Koude special koffie, Koffie cocktail, Leuke foodblogs

Licor 43 cappuccino cocktail, Desset cocktail, Special koffie recepten, Koude special koffie, Koffie cocktail, Leuke foodblogs

Dit heb je nodig voor deze Licor 43 cappuccino cocktail / 2 personen

  • 2 kopjes koffie – 200 ml
  • 80 ml Licor 43
  • Eiwit van 2 eieren
  • 1/2 tl vanillesuiker 
  • Stuk of 4 ijsblokjes

Zo maak je het

Zorg dat de koffie volledig is afgekoeld. Doe je dit niet, dan zullen de ijsblokjes smelten tijdens het shaken en krijg je een waterige cocktail. Dat willen we natuurlijk niet.

Doe de afgekoelde koffie, Licor 43, de eiwitten en de vanillesuiker in de shaker en shake goed door elkaar. 

Open de beker en doe ook de ijsklonten erbij. Shake dertig seconden alsof je leven ervan afhangt. Verwijder de ijsblokjes en schenk de cocktail in een mooi glas! Extra leuk met een feestelijke prikker erin.

Licor 43 cappuccino cocktail, Desset cocktail, Special koffie recepten, Koude special koffie, Koffie cocktail, Leuke foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.