Lentestamp met zoete aardappel, raapstelen en krokante parmaham

Lentestamp met zoete aardappel, raapstelen en krokante parmaham

Vorige week vertelde ik jullie dat Mike en ik bezig zijn met het kopen van een huis. EN WAT IS DAT LASTIG ZEG! Of nouja lastig, meer gewoon heel veel. Ik heb er een tweede baan bij lijkt wel. Maar als alles doorgaat.. Ben ik van plan een serie vlogs te maken waarin ik jullie meenemen naar onze nieuwe keuken. En nee, ik ben geen handige harry wat betreft de meest effectieve opbergplaatsen, schoonmaakgeheimen en andere how to’s, maar ik vind het wel súper leuk om mezelf hier helemaal in te verdiepen dus kom maar op met die nieuwe keuken.

Ondertussen heb ik minder tijd dan normaal om los te gaan met nieuwe recepten en kies ik de laatste weken vooral voor gezond en lekker comfort food. Juist in een drukke tijd is het belangrijk om goed op je voeding te letten want vitamientjes = energie! Een tijdje geleden ontwikkelde ik een recept voor Serge en Yolanda, twee marktspecialisten op het gebied van groenten en fruit en dit recept wil ik ook graag met jullie delen. Het is een smaakvolle lente stamp met zoete aardappel, raapstelen en krokante parmaham.

 

Raapstelen?

Raapstelen zitten tjokvol vitamine C en ijzer en het is jammer dat ze niet vaker in de keuken te vinden zijn. Naast dat ze een goede aanvulling zijn voor je ijzergehalte (een ijzer tekort heeft vaak moeheid als gevolg) zijn ze namelijk ontzettend makkelijk te verwerken in gerechten en geven ze een heerlijk fris pittige smaak af.  Schep de raapstelen door gestampte zoete aardappelen, wilde spinazie (heeft nét even wat meer smaak en bite dan gewone spinazie) en maak je lentestamp af met krokante parmaham. Binnen no time zet jij een super gezonde maaltijd op tafel.

 

Ingrediënten voor twee personen

  • 500 gram zoete aardappelen,
  • 200 gram raapstelen,
  • 200 gram wilde spinazie,
  • 4 plakken parmaham,
  • 2 teentjes knoflook,
  • een halve rode ui en
  • 2 el Hüttenkäse

 

Lentestamp met zoete aardappel, raapstelen en krokante parmaham

 

 

Zo maak je het 

Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de parmaham 10 minuten tot de plakken krokant zijn.
Kook de aardappelen in 10 tot 15 minuten gaar en stamp ze vervolgens fijn tot puree.
Snipper de ui en pers de knoflook. Bak samen met de spinazie in een koekenpan even aan met wat olijfolie tot de spinazie wat geslonken is.
Schep de raapstelen samen met de spinazie door de zoete aardappelpuree. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en verdeel alles over twee borden.
Sluit af met de krokante ham en Hüttenkäse.

 

 

 

Je kunt het recept ook vinden op de website van Serge en Yolanda! Nulruit.nl
Print Friendly, PDF & Email
2 Comments
  1. O dit klinkt hemels, ik kan niet wachten totdat de raapstelen er weer zijn. Mijn opa heeft ze altijd n zijn tuin staan, helaas moeten we nog even wachten!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.