Latte macchiato bananen smoothie

Latte macchiato bananen smoothie

door | sep 28, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Latte macchiato bananen smoothie

Zin in een oppepper ’s ochtends maar liever iets gezonders dan gewoon alleen koffie? Mijn favoriete start up in de ochtend is deze latte macchiato bananen smoothie, een combinatie tussen een romige smoothie en een kop koffie. Als je meer dan vijf minuten hebt (en zin om je lover te verrassen) maak je er een met laagjes, maar je kunt ook alle ingrediënten bij elkaar blenden wanneer je haast hebt. Deze smoothie is de perfecte start van je dag door de cafeïne in de espresso en de natuurlijke fruitsuikers van de banaan!

Ik heb altijd een voorraadje bevroren bananen in de koelkast liggen. Súper handig voor wanneer je een verkoelende smoothie wilt maken. Oftewel: gewoon super lekkere milkshake maar dan een stuk gezonder. Snijd hiervoor een paar bananen in plakjes en verdeel ze over boterhamzakjes. Bewaar ze in de vriezer en pak er een zakje uit wanneer je frozen bananas nodig hebt. Laat ze als je (net als ik) niet beschikt over een bulk van een blender even ontdooien voor gebruik als je niet wilt dat je blender overuren draait. Sommigen kunnen het wel aan, sommigen niet. Probeer het even uit. Deze latte macchiato smoothie kun je overigens ook maken met niet bevroren bananen.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 200 ml plantaardige melk – amandel, soja of rijstmelk
  • 2 kopjes koffie – afgekoeld 
  • 1 banaan – eventueel bevroren
  • 1 tl honing
  • optioneel: snuf cacao of kaneel

 

Latte macchiato bananen smoothie

 

 

Zo maak je het

Makkelijke manier: stop alle ingrediënten in je blender en blend tot een gladde smoothie. Verdeel over twee glazen en sluit af met een snuf cacao of kaneel.

Leuke manier: Blend de melk en de banaan tot een gladde smoothie en verdeel over twee glazen. Roer de honing door de koffie en schenk deze er (nadat de koffie is afgekoeld) voorzichtig overheen. Sluit ook hier af met cacao of kaneel.

 

Geen bevroren bananen maar toch zin in een koele smoothie? Voeg dan wat ijsblokjes toe aan de glazen voordat je ze volschenkt

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.