...

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

door | aug 8, 2022 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 1 reactie

Lasagnerolletjes met curry-bechamel

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte ‘m toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo’n goedgevulde, romige, cheesy lasagne fantastisch met een glas rode wijn. In de zomer combineert het net zo goed met een gekoeld glas rosé. Zeker als ik eters over de vloer heb, vind ik dit een ideale maaltijd. Het is goed vooraf klaar te maken en ziet er mooi en feestelijk uit. Zeker zo met die rolletjes! Door de lasagnerolletjes rechtop in de ovenschaal te zetten, maak je er nét iets specialers van: de onderkant wordt zacht door de saus, de bovenkant bakt héél lichtjes crispy in de oven. Superlekker! Wil je er gewoon één smeuïge maaltijd van maken? Leg de rolletjes dan plat in de schaal en overgiet ze rijkelijk met de megalekkere curry-bechamelsaus.

lasagnerolletjes

Mijn signature bechamelsaus

Ja, ik moet dus echt nog even inzoomen op die curry-bechamelsaus hoor. Dit is namelijk al een hele tijd mijn standaardrecept. Mijn signature saus! Een saus die ik het liefst gewoon zo, lekker met de pannenlikker, uit de pan snoep. De combinatie van smaken is namelijk fe-no-me-naal. Klassieke bechamelsaus maak je met boter, bloem en melk – heel simpel. Maar deze maak je met boter, bloem en kokosmelk, waardoor ‘ie extra romig wordt. Ook voeg je rode currypasta toe. Dat vleugje pittig matcht waanzinnig goed met de rest van zo’n lasagneschotel. Niet alleen bij deze lasagnerolletjes met aubergine en geitenkaas, maar bijvoorbeeld ook bij deze vegan lasagne bolognese. Het voelt misschien een beetje gek om kokos en currypasta toe te voegen aan een gerecht met Italiaanse tonen als lasagne, courgette, aubergine en Parmezaanse kaas. Maar dit is dus echt hét moment om me gewoon op mijn bruine ogen te geloven ;)

Lievelingslasagnes

lasagnerolletjes

Lasagnerolletjes met curry-bechamel

Lasagnerolletjes met curry-bechamel

Net een beetje specialer dan de doorsnee lasagne: lasagnerolletjes! Lekker met curry-bechamelsaus (is geweldig!), aubergine en geitenkaas.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr verse lasagnebladen
  • 1 courgette
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 500 gr passata gezeefde tomaten
  • 1 aubergine
  • 120 gr zachte geitenkaas
  • optioneel: geraspte Parmezaan

Curry-bechamelsaus

  • 1 el bloem
  • 1 el roomboter
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el rode currypasta

Instructies
 

  • Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de courgette in hele kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ingrediënten een minuut of 5 aan. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de passata erbij en laat de saus 10 minuten zacht pruttelen. Tip: ik roerde er ook nog een scheutje balsamicoazijn doorheen.
  • Kook de lasagnebladen 3 minuten in een pan met ruim water. Giet het water af en leg de lasagnebladen naast elkaar op je werkblad. Halveer ze in de lengte.
  • Snijd de aubergine in zo dun mogelijke plakken. Beleg elk lasagneblad met een plak aubergine en smeer een theelepel geitenkaas op het uiteinde (hierdoor blijft het rolletje straks beter plakken). Rol op tot een rolletje en herhaal met de rest van de lasagnebladen.
  • Schep de tomatensaus in een ovenschaal (20 x 20 cm) en verdeel de gevulde rolletjes rechtop naast elkaar in de schaal.
  • Tip: voor smeuïge lasagnerolletjes met een lichtkrokante bovenkant zet je de gevulde rolletjes rechtop in de ovenschaal. Liever geen krokante bovenkant? Zet de rolletjes dan niet rechtop, maar leg ze naast elkaar.
  • Maak de curry-bechamelsaus. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de bloem toe. Roer goed door met een garde en laat de bloem 3 minuten garen. Schenk daarna beetje bij beetje de kokosmelk erbij en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Roer de currypasta erdoor en breng de bechamel op smaak met peper en zout. Een kneepje vers limoensap erdoor is ook heerlijk!
  • Schenk de curry-bechamel over en tussen de lasagne rolletjes. Bestrooi royaal met geraspte Parmezaan en schuif de ovenschaal 30 minuten de oven in.

TIPS

Tip: ik serveer meestal zo'n vier tot vijf rolletjes per persoon met daarbij bijvoorbeeld een eenvoudige groene salade gemaakt van veldsla, tomaatjes, Taggiasca olijfjes, gezuurde uitjes en een dressing van olijfolie, balsamicoazijn en een snuf peper en zout.
Trefwoord Lasagne, Ovenschotel, Vegetarisch
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Lasagnerolletjes met curry-bechamel

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept