Lasagne van zoete aardappel

Lasagne van zoete aardappel, Vegetarische lasagne recepten, Zoete aardappel recepten, Glutenvrije lasagne, Lasagne zonder pasta, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs

Ohhhh, ik ben zó gek op lasagne! Het is al tijden geleden dat ik een normale lasagne at (lees: met pastabladen), want ik experimenteer erop los met verschillende groenten die ik in plaats van lasagnebladen gebruik. Afgelopen week maakte ik er eentje van zoete aardappel en het is een blijvertje! Als we dan toch gezond bezig zijn maak ik hem ook maar meteen vegetarisch. Ik beloof je, je zult het vlees niet missen. Deze lasagne van zoete aardappel barst van de groenten en elke hap is heerlijk en gezond. Eerder verscheen er al een recept voor lasagne van courgette (dat recept vind je hier), maar omdat ik daar een beetje bite mis, maakte ik er daarna een van pompoen en geitenkaas. Wat met pompoen kan, kan met zoete aardappel ook dus zie hier: een heerlijk nieuw glutenvrij én vegetarisch lasagne recept met zoete aardappel, aubergine, balsamico en parmezaanse kaas!

Dit heb je nodig voor deze lasagne van zoete aardappel / 4 personen

  • 2 zoete aardappels – zo’n 500 gr
  • 1 kleine aubergine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 pakjes tomatenblokjes van 400 gr – Liefst biologisch en zonder toegevoegde suikers of andere gekke dingen
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • 1 el gedroogde oregano
  • scheutje balsamico azijn
  • 40 gr Parzemazaanse kaas
  • verse basilicum

 

Lasagne van zoete aardappel, Vegetarische lasagne recepten, Zoete aardappel recepten, Glutenvrije lasagne, Lasagne zonder pasta, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs

Lasagne van zoete aardappel, Vegetarische lasagne recepten, Zoete aardappel recepten, Glutenvrije lasagne, Lasagne zonder pasta, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Begin met het maken van de saus. Snipper de ui, pers de knoflook fijn en verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook even aan. Schep vervolgens de tomatenblokjes, balsamico, oregano en kokosmelk erbij. Roer door en laat op zacht vuur pruttelen.

Ga verder met de lasagnevellen. Deze maak je door de aubergine en zoete aardappel zo dun mogelijk te snijden. Dit gaat het snelst in een keukenmachine met snijmes, maar met een scherp mes zal dit ook prima lukken.

Terug naar de saus. Schep de spinazie erdoorheen en proef even of hij op smaak is. Snufje zout erbij of misschien nog wat balsamico?

Neem een ovenschaal en schep de helft van de saus hierin. Sluit de laag met plakjes zoete aardappel en aubergine. Schep de andere helft van de saus hieroverheen en sluit weer af met aardappel en aubergine. Strooi de parmezaanse kaas erover en eindig met blaadjes verse basilicum.

Schuif de schaal voor 35 minuten in het midden van de oven. Serveer de lasagne wanneer hij klaar is met een extra basilicum erop.

Genieten!

Zijn de plakjes aardappel nog wat hard? Zet de schaal dan nog even terug in de oven of probeer ze de volgende keer nóg dunner te snijden

18 Comments
  1. ik was op zoek naar een gezond gerecht met veel groenten, maar vooral lactosevrij en glutenvrij omdat ik iets lekkers wilde maken voor mijn zus en zwager. Wat een heerlijk gerecht is dit. Zo smaakvol en voor alle vier voor herhaling vatbaar. Zoveel voldoening. Thanks voor het recept!

  2. Ik heb eens gelezen dat je aubergine ‘rauw’ niet mag verwerken (ongezond?). Hij gaat hier natuurlijk wel de oven in, maar het is de eerste keer dat ik een recept zie zonder dat de aubergine eerst wordt gegrild?

    1. Hoi Lesley, de aubergine in dit recept wordt inderdaad in de oven gegaard, dus je kunt dit gerecht met een gerust hart eten :) Liefs, Bo

  3. Ziet er heerlijk uit, ga het proberen deze week :-) maar even checken want het lijkt me wat veel, maar moet er 800 gr aan tomatenblokjes in voor 2 P?

        1. Hoi Bianca, dit kan in principe wel maar je lasagne zal wel een stuk natter worden omdat een courgette meer vocht verliest dan een aubergine. Als je courgette wilt gebruiken raad ik je aan deze eerst te snijden en kort te grillen voordat je hem in de lasagne doet! Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!