Lasagne van pompoen met geitenkaascrème

Lasagne van pompoen met geitenkaascrème, Gezonde lasagne, Glutenvrije lasagne, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Lasagne zonder pastavellen

Na verschillende gerechten te hebben gemaakt met pompoen weet ik het zeker. Een pompoen is zó veelzijdig! Gister maakte ik er bijvoorbeeld lasagne van met een romige topping van geitenkaascrème . De pompoen kun je in dunne plakken snijden en die vervolgens gebruiken in plaats van lasagne bladen van pasta. Extra gezond en ook nog eens onwijs lekker. Oh, en glutenvrij ook! Ik maakte eerder een lasagne met courgetterepen in plaats van lasagne bladen, maar stiekem vind ik hem met pompoen lekkerder omdat je dan wat meer bite hebt :)

 

Dit heb je nodig voor deze lasagne van pompoen met geitenkaascrème / 2 tot 3 personen

  • een flespompoen – van zo’n 1.5 kilo
  • 300 gr rundergehakt
  • 390 gr tomatenblokjes
  • klein blikje tomatenpuree – 70 gr
  • 1 ui
  • Snuf peper en zout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje balsamico azijn
  • 125 gr crème fraîche
  • 120 gr zachte geitenkaas

 

Lasagne van pompoen met geitenkaascrème, Gezonde lasagne, Glutenvrije lasagne, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Lasagne zonder pastavellen

 

Zo maak je het

Verhit de oven voor op 200 graden.

Verhit een koekenpan (zonder boter of olie) en bak hierin het gehakt gaar. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook kort mee. Schep de tomatenpuree en tomatenblokjes bij het gehakt en breng het geheel op smaak met de kruiden en balsamico azijn.

Was de pompoen en snij hem met een groot mes in zo dun mogelijke plakken. Neem een ovenschaal en beleg de onderkant met plakken pompoen. Schep hierover wat van het gehaktmengsel en sluit de laag weer met pompoen. Ga door tot alle plakken en het gehaktmengsel op zijn. Zorg dat je afsluit met pompoen.

Maak de geitenkaascrème door de crème fraîche en de geitenkaas te smelten in een pannetje. Roer tot je een egaal mengsel hebt en schenk dit over de lasagne. Strijk met een lepel plat zodat alles bedekt is.

Zet de schaal in de oven en na 40 minuten geduld kun je aan tafel!

Tip: serveer er een simpele salade bij van rucola, komkommer, geroosterde pijnboompitten en een scheutje balsamico

Lasagne van pompoen met geitenkaascrème, Gezonde lasagne, Glutenvrije lasagne, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Gezonde foodblogs, Lasagne zonder pastavellen

16 Comments
  1. Inderdaad erg lekker! Net alles op. Ik gruwel alleen van geitenkaas, maar met gewone geraspte kaas ook erg lekker. En heb je nog een tip hoe dunne plakken te snijden van de pompoen?

        1. Ik tel geen calorieën Nettie, maar verminder de hoeveelheden gerust wanneer je wel op de calorieën let. Liefs en eet smakelijk!

  2. Ik had nog nooit iets met pompoen klaargemaakt, dus heel spannend hoe de smaak zou zijn.
    Wat was ie lekker deze lasagne. Ik ga hem volgende week weer maken, bovendien ga ik op zoek naar nog meer pompoen recepten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.