Lasagne van courgette en broccoli

Lasagne van courgette en broccoli, Glutenvrije lasagne, Gezonde lasagne recepten, Lasagne zonder pasta vellen, Lasagne met groenten, Zelf lasagne maken, Lasagne zonder pakjes, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs

Ik ben gék op lasagne. Helaas ga ik alleen door mijn gevoeligheid voor gluten niet zo lekker op de pastavellen die erin zitten. Maar dat is zo opgelost want ik verving de pastavellen gewoon door plakken courgette en maakte er een gezonde vulling van gehakt en broccoli bij. Net zo lekker en dubbel gezond!

 

PS. dit gerecht doet het bij mij altijd goed met etentjes. Eenvoudig te maken, super lekker, goed glas wijn erbij. Kaarsjes aan! Oh, en je hebt weinig vaat. Ook belangrijk ;)

 

Dit heb je nodig voor deze lasagne van courgette en broccoli / 4 personen

  • 200 gram tomatenpuree
  • 4 tomaten
  • 500 gram gehakt
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm – de blaadjes
  • 500 gram broccoli
  • 1 courgette
  • Zout en chilipeper naar smaak

Voor de topping

  • 150 gram ricotta
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper en zout
  • verse basilicum als garnering

Optioneel

  •  Je kunt eventueel één laag (spelt) lasagnevellen toevoegen aan de lasagne om deze wat meer body te geven. Je kunt daarnaast de topping extra lekker maken door er een eetlepel truffeltapenade aan toe te voegen!

 

Lasagne van courgette en broccoli, Glutenvrije lasagne, Gezonde lasagne recepten, Lasagne zonder pasta vellen, Lasagne met groenten, Zelf lasagne maken, Lasagne zonder pakjes, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

Snipper de uien en de knoflook. Bak het gehakt gaar in een koekenpan en giet het vet tussendoor af. Voeg daarna de uien, knoflook en tijm toe en bak een paar minuten mee. Houd een klein beetje tijm over voor de garnering.

Snijd de tomaten in kleine blokjes, de broccoli in kleine roosjes en voeg dit aan het gehaktmengsel toe samen met de tomatenpuree. Breng op smaak met zout en peper. Verdun de saus met een kop water tot de gewenste dikte.

Meng de ricotta in een kom met 70 ml water en breng op smaak met zout en chilipeper.
Snijd dunne plakken van de courgette met een kaasschaaf.

Bouw de lasagne als volgt op: tomatensaus – courgette plakken – tomatensaus – courgetteplakken (plus eventueel ook wat lasagnevellen) – tomatensaus – topping – kaas. Zet de schaal voor ongeveer 20 à 25 minuten in de oven.

Kaarsjes aan, dampende ovenschaal op tafel, wat basillicum eroverheen en buon appetito!

7 Comments
  1. Deze site kreeg ik van je moeder en wil je bijdeze een compliment geven voor deze prachtige site. Ik wens je veel succes verder. Groetjes van Edith, groenteboer (vrouw) van de fresh-corner in ijsselstein.

  2. Lieve Bo,

    Wat een super mooie site!
    Wij gaan deze snel een keer maken..
    Of maak jij hem voor ons, aangezien we toch nog met z’n allen moeten eten:)

    X Nien en Lau

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.