Lamskoteletten uit de oven met rozemarijn en zomergroenten

Lamskoteletten uit de oven

Heb je zin om dit weekend eens uit te pakken met het avondeten? Gewoon voor jezelf, je lover of voor vrienden. Eten in de avondzon, wijntje erbij, een kaasje vooraf en daarna een dampende schaal op tafel met heerlijk mals lamsvlees, rozemarijn en zomergroenten. Happiness all over!

Koop niet zomaar ergens lamsvlees maar ga naar een slager. Vraag waar het vlees vandaan komt en laat hem mooie stukken voor je afsnijden. Goed lamsvlees is boterzacht en zacht van smaak.

In dit recept laat ik de lamsbout 3 uur marineren, maar dit hoeft niet perse.

 

Nodig voor twee personen

  • 2 stukken lamsbout (in totaal 350 gram)
  •  Voor de marinade: 1 teentje knoflook, 3 takken rozemarijn, sap van 1/4 limoen, een flinke scheut olijfolie, een snuf versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 2 medium zoete aardappels
  • 1 courgette

 

 

 

 

Zo maak je het

Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en meng alle ingrediënten voor de marinade. Masseer het vlees goed in met de marinade en zet drie uur afgedekt in de koelkast. Heb je hier geen tijd voor? Laat het vlees dan zo lang mogelijk marineren, een minuutje of tien.

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal het vlees uit de koelkast.

Was en schil de aardappels en de courgette in blokjes. Doe dit samen met wat zeezout en olijfolie in een ovenschaal en zet in de oven voor 30 minuten.

Verhit tien minuten voordat de groentes klaar zijn een koekenpan (zonder boter of olie) en bak hierin de lamskoteletten (wrijf er eerst wat rozemarijn af) een minuut per kant. Gewoon om ze even dicht te schroeien. Haal de ovenschaal uit de oven, leg de lamskoteletten erbij en zet weer terug in de oven voor 6 minuten.

 

Tip: serveer er een lichte salade naast met pittige rucola, tomaatjes, stukjes dadel en balsamico azijn.

 

Het fijne aan dit gerecht vind ik, dat je de ovenschaal gewoon op tafel kunt zetten en ter plekke het eten opschept. Het staat leuk en het vlees serveer je op een perfecte temperatuur doordat je niet eerst de borden opmaakt

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!