Lactosevrije pannenkoeken van havermout

Lactosevrije pannenkoeken van havermout

door | nov 10, 2014 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 4 reacties

Pannenkoeken geven mij altijd zo’n lekker nostalgisch gevoel omdat ze mij doen denken aan gezellige middagen bij mama aan tafel, brakke zondagen met vriendinnen en aan vroeger. Toen kreeg ik ze wel eens mee naar school als er wat over was van de avond daarvoor. En dat was zó lekker! Ze zijn handig om mee te nemen als ontbijt of lunch. De ouderwetse pannenkoeken zitten vol suiker, maar van deze lactosevrije pannenkoeken van havermout mag je er zoveel eten als je wilt omdat ze súper gezond voor je zijn.

 

Dit heb je nodig voor 1 persoon

Dit is de basis voor de pannenkoek, dus ongezoet.

  • 2 kleine eitjes
  • 50 gram havermout
  • 60 tot 70 ml water
  • 1 el kokosvet (of boter of olie om in te bakken)

Je kunt hem zoeten met bijvoorbeeld:

  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • kokossnippers
  • rijststroop
  • agavasiroop

 

Op de eerste foto heb ik hem belegd met peer, banaan, dadelstroop en een el kwark. Op de tweede (ingepakte) foto zijn ze belegd met banaan en home made pindakaas.

 

Zo maak je het

Stop alle ingrediënten (behalve de optionele) in een blender. Je kunt het ook met een garde door elkaar kloppen maar dan krijg je geen gladde massa doordat de havervlokken nog heel zijn. Met een blender of staafmixer krijg je het beste resultaat.

Laat in een koekenpan wat van het kokosvet smelten en bak hierin de eerste pannenkoek op laag vuur. Je kunt er uiteindelijk twee maken met het beslag.

Snij ondertussen de banaan in kleine plakjes.

Beleg de bovenkant met de helft van de banaan (in een lijn in het midden zodat je hem straks kunt oprollen) en bestrooi eventueel met wat kaneel. Doe dit ook met de tweede pannenkoek.

Als ze klaar zijn lepel je er nog wat honing over en rol je ze op in vershoudfolie indien je ze mee wilt nemen. Zo niet.. Eetsmakelijk!:)

 

pannenkoek1

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Manon

    Hoelang blijven de pannenkoekjes goed? (Als je wat vooruit wilt maken? :) )
    Lijkt me super lekker!

    Antwoord
    • Bo

      Hai Manon, max drie dagen! Liefs, Bo

      Antwoord
  2. Sharon

    Zijn dit die pannenkoekjes?:)

    Antwoord
    • Bo

      Ja zeker!:)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.