Lactosevrije pannenkoeken van havermout

Pannenkoeken geven mij altijd zo’n lekker nostalgisch gevoel omdat ze mij doen denken aan gezellige middagen bij mama aan tafel, brakke zondagen met vriendinnen en aan vroeger. Toen kreeg ik ze wel eens mee naar school als er wat over was van de avond daarvoor. En dat was zó lekker! Ze zijn handig om mee te nemen als ontbijt of lunch. De ouderwetse pannenkoeken zitten vol suiker, maar van deze lactosevrije pannenkoeken van havermout mag je er zoveel eten als je wilt omdat ze súper gezond voor je zijn.

 

Dit heb je nodig voor 1 persoon

Dit is de basis voor de pannenkoek, dus ongezoet.

  • 2 kleine eitjes
  • 50 gram havermout
  • 60 tot 70 ml water
  • 1 el kokosvet (of boter of olie om in te bakken)

Je kunt hem zoeten met bijvoorbeeld:

  • 1 el honing
  • 1 tl kaneel
  • kokossnippers
  • rijststroop
  • agavasiroop

 

Op de eerste foto heb ik hem belegd met peer, banaan, dadelstroop en een el kwark. Op de tweede (ingepakte) foto zijn ze belegd met banaan en home made pindakaas.

 

Zo maak je het

Stop alle ingrediënten (behalve de optionele) in een blender. Je kunt het ook met een garde door elkaar kloppen maar dan krijg je geen gladde massa doordat de havervlokken nog heel zijn. Met een blender of staafmixer krijg je het beste resultaat.

Laat in een koekenpan wat van het kokosvet smelten en bak hierin de eerste pannenkoek op laag vuur. Je kunt er uiteindelijk twee maken met het beslag.

Snij ondertussen de banaan in kleine plakjes.

Beleg de bovenkant met de helft van de banaan (in een lijn in het midden zodat je hem straks kunt oprollen) en bestrooi eventueel met wat kaneel. Doe dit ook met de tweede pannenkoek.

Als ze klaar zijn lepel je er nog wat honing over en rol je ze op in vershoudfolie indien je ze mee wilt nemen. Zo niet.. Eetsmakelijk!:)

 

pannenkoek1

 

 

Print Friendly, PDF & Email
5 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!