...

Kurkuma curry met garnalen

Kurkuma curry met garnalen

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Ik vind het heerlijk om rond te speuren en te lezen over kruiden. Zo kwam ik laatst een artikel over kurkuma tegen. Kurkuma is een andere naam voor geelwortel en is familie van gember. Het schijnt bijzondere en zelfs medicinale werkingen te hebben. Kurkuma wordt bijvoorbeeld gebruikt als ontstekingsremmer bij darmklachten, menstruatieklachten, huidaandoeningen en kiespijn. Het is een natuurlijke ontgifter. Op diverse foodblogs las ik dat je dit kruid door je smoothie kunt gooien, maar toen ik het in huis haalde en eraan rook leek het me meer iets voor in een curry. Dus.. Maakte ik een curry :D

Het werd een eenvoudige en smaakvolle curry met kurkuma, garnalen en een groene salade on the side.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

Voor de curry

  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • Snuf zout
  • 1 el olie om in te bakken
  • 150 gram roze garnalen
  • 150 gram doperwten
  • 1 el stroop (honing kan ook)

Voor de salade

  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 flinke handen veldsla
  • 2 el soja saus
  • 1 tl honing

 

Zo maak je het

Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de knoflook en sjalot 1 minuut. Voeg de doperwten toe en bak deze een minuut mee.

Schenk de kokosmelk in de pan samen met de kurkuma, kaneel en honing. Laat de curry 5 minuutjes op een laag vuurtje pruttelen en breng eventueel op smaak met wat zout. Schep als laatste de garnalen door de curry.

Snijd de bleekselderij in stukjes en meng dit samen met de veldsla in een kom. Maak de dressing door de stroop en de soja saus te mengen en mix dit ook door de veldsla.

 

curry1

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *