...

Kurkuma curry met garnalen

Kurkuma curry met garnalen

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Ik vind het heerlijk om rond te speuren en te lezen over kruiden. Zo kwam ik laatst een artikel over kurkuma tegen. Kurkuma is een andere naam voor geelwortel en is familie van gember. Het schijnt bijzondere en zelfs medicinale werkingen te hebben. Kurkuma wordt bijvoorbeeld gebruikt als ontstekingsremmer bij darmklachten, menstruatieklachten, huidaandoeningen en kiespijn. Het is een natuurlijke ontgifter. Op diverse foodblogs las ik dat je dit kruid door je smoothie kunt gooien, maar toen ik het in huis haalde en eraan rook leek het me meer iets voor in een curry. Dus.. Maakte ik een curry :D

Het werd een eenvoudige en smaakvolle curry met kurkuma, garnalen en een groene salade on the side.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

Voor de curry

 • 200 ml kokosmelk
 • 1 el kurkuma
 • 1 tl kaneel
 • 1 teentje knoflook
 • 1 sjalot
 • Snuf zout
 • 1 el olie om in te bakken
 • 150 gram roze garnalen
 • 150 gram doperwten
 • 1 el stroop (honing kan ook)

Voor de salade

 • 3 stengels bleekselderij
 • 2 flinke handen veldsla
 • 2 el soja saus
 • 1 tl honing

 

Zo maak je het

Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de knoflook en sjalot 1 minuut. Voeg de doperwten toe en bak deze een minuut mee.

Schenk de kokosmelk in de pan samen met de kurkuma, kaneel en honing. Laat de curry 5 minuutjes op een laag vuurtje pruttelen en breng eventueel op smaak met wat zout. Schep als laatste de garnalen door de curry.

Snijd de bleekselderij in stukjes en meng dit samen met de veldsla in een kom. Maak de dressing door de stroop en de soja saus te mengen en mix dit ook door de veldsla.

 

curry1

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *