Ik vind het heerlijk om rond te speuren en te lezen over kruiden. Zo kwam ik laatst een artikel over kurkuma tegen. Kurkuma is een andere naam voor geelwortel en is familie van gember. Het schijnt bijzondere en zelfs medicinale werkingen te hebben. Kurkuma wordt bijvoorbeeld gebruikt als ontstekingsremmer bij darmklachten, menstruatieklachten, huidaandoeningen en kiespijn. Het is een natuurlijke ontgifter. Op diverse foodblogs las ik dat je dit kruid door je smoothie kunt gooien, maar toen ik het in huis haalde en eraan rook leek het me meer iets voor in een curry. Dus.. Maakte ik een curry :D
Het werd een eenvoudige en smaakvolle curry met kurkuma, garnalen en een groene salade on the side.
Dit heb je nodig voor twee personen
Voor de curry
- 200 ml kokosmelk
- 1 el kurkuma
- 1 tl kaneel
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- Snuf zout
- 1 el olie om in te bakken
- 150 gram roze garnalen
- 150 gram doperwten
- 1 el stroop (honing kan ook)
Voor de salade
- 3 stengels bleekselderij
- 2 flinke handen veldsla
- 2 el soja saus
- 1 tl honing
Zo maak je het
Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de knoflook en sjalot 1 minuut. Voeg de doperwten toe en bak deze een minuut mee.
Schenk de kokosmelk in de pan samen met de kurkuma, kaneel en honing. Laat de curry 5 minuutjes op een laag vuurtje pruttelen en breng eventueel op smaak met wat zout. Schep als laatste de garnalen door de curry.
Snijd de bleekselderij in stukjes en meng dit samen met de veldsla in een kom. Maak de dressing door de stroop en de soja saus te mengen en mix dit ook door de veldsla.
0 reacties