...

Kurkuma curry met garnalen

Kurkuma curry met garnalen

door | nov 10, 2014 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Ik vind het heerlijk om rond te speuren en te lezen over kruiden. Zo kwam ik laatst een artikel over kurkuma tegen. Kurkuma is een andere naam voor geelwortel en is familie van gember. Het schijnt bijzondere en zelfs medicinale werkingen te hebben. Kurkuma wordt bijvoorbeeld gebruikt als ontstekingsremmer bij darmklachten, menstruatieklachten, huidaandoeningen en kiespijn. Het is een natuurlijke ontgifter. Op diverse foodblogs las ik dat je dit kruid door je smoothie kunt gooien, maar toen ik het in huis haalde en eraan rook leek het me meer iets voor in een curry. Dus.. Maakte ik een curry :D

Het werd een eenvoudige en smaakvolle curry met kurkuma, garnalen en een groene salade on the side.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

Voor de curry

  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • Snuf zout
  • 1 el olie om in te bakken
  • 150 gram roze garnalen
  • 150 gram doperwten
  • 1 el stroop (honing kan ook)

Voor de salade

  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 flinke handen veldsla
  • 2 el soja saus
  • 1 tl honing

 

Zo maak je het

Snijd de knoflook en de sjalot fijn. Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de knoflook en sjalot 1 minuut. Voeg de doperwten toe en bak deze een minuut mee.

Schenk de kokosmelk in de pan samen met de kurkuma, kaneel en honing. Laat de curry 5 minuutjes op een laag vuurtje pruttelen en breng eventueel op smaak met wat zout. Schep als laatste de garnalen door de curry.

Snijd de bleekselderij in stukjes en meng dit samen met de veldsla in een kom. Maak de dressing door de stroop en de soja saus te mengen en mix dit ook door de veldsla.

 

curry1

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *