Kruidige hele bloemkool uit de oven

Kruidige hele bloemkool uit de oven, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Bloemkool oven. Gezond avondeten, Gezond en makkelijk avondeten, Koolhydraatarme recepten avond, Bloemkool marinade recept

Liefhebber van een Hollands AVG’tje als avondeten, maar wil je wel eens iets anders dan gekookte groenten? Dan is deze kruidige bloemkool uit de oven echt wat voor jou. Je bakt hem in zijn geheel (súper easy dus) nadat je hem hebt ingesmeerd met een heerlijke homemade marinade. Bloemkool alleen is qua smaak niet heel spannend, maar met de juiste kruiden maak je er binnen no time een overheerlijk gerecht van. Mét een lekker parmezaans korstje!

In het ingrediëntenlijstje hieronder kom je rode chili vlokken tegen. Deze worden gemaakt van gedroogde chilipepers die vervolgens tot vlokken worden gemalen. Ik gebruik het vaak in marinades voor groenten en vlees, maar ik verwerk het ook in sausjes.  Echt de moeite om aan te schaffen. Ze geven een lekkere pittige smaak af. Je hebt al een zakje van ruim 400 gram voor ongeveer 5 euro. Anyhow, deze bloemkoolmarinade is niet compleet zonder deze vlokken, maar je wanneer je het niet kunt vinden kun je ook chilipoeder gebruiken.

 

Serveertip: eet deze kruidige bloemkool bijvoorbeeld met zalm. Leg twee of drie zalmfilets in een kleine ovenschaal, leg er twee schijfjes citroen bij en zet ovenschaal in de laatste 8 minuten bij de bloemkool in de oven!

 

Kruidige hele bloemkool uit de oven, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Bloemkool oven. Gezond avondeten, Gezond en makkelijk avondeten, Koolhydraatarme recepten avond, Bloemkool marinade recept

Kruidige hele bloemkool uit de oven, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Bloemkool oven. Gezond avondeten, Gezond en makkelijk avondeten, Koolhydraatarme recepten avond, Bloemkool marinade recept

Kruidige hele bloemkool uit de oven, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Bloemkool oven. Gezond avondeten, Gezond en makkelijk avondeten, Koolhydraatarme recepten avond, Bloemkool marinade recept

Kruidige hele bloemkool uit de oven, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Bloemkool oven. Gezond avondeten, Gezond en makkelijk avondeten, Koolhydraatarme recepten avond, Bloemkool marinade recept

 

Dit heb je nodig voor deze kruidige hele bloemkool uit de oven / 3 personen als bijgerecht

  • 1 bloemkool
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • klein bosje verse peterselie – fijngehakt 

Voor de marinade

  • 3 teentjes knoflook
  • sap van 1/2 limoen
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl rode chili vlokken
  • snuf zout

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.

Verwijderen de groene bladeren van de bloemkool. Spoel de bloemkool grondig af onder de kraan en laat even drogen.

Maak de marinade. Pel de knoflooktenen en blend dit samen met de overige ingrediënten tot een egale marinade. Dit kan in je keukenmachine of met behulp van een staafmixer. Proef een mini beetje en voeg zout naar smaak toe. Smeer de bloemkool met de hand volledig in met de marinade.

Leg de bloemkool in de ovenschaal en bak hem in 35 tot 40 minuten gaar in het midden van de oven. Wordt de bovenkant te bruin? Zet de temperatuur dan wat lager. Haal de bloemkool 5 minuten voor tijd uit de oven en strooi de parmezaanse kaas erover. Zet hem vervolgens nog 5 minuutjes terug.

Serveer de bloemkool in zijn geheel en garneer af met verse peterselie. Plus eventueel nog wat parmezaanse kaas.. I loveeee cheese ;)

Kruidige hele bloemkool uit de oven, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Bloemkool oven. Gezond avondeten, Gezond en makkelijk avondeten, Koolhydraatarme recepten avond, Bloemkool marinade recept

Kruidige hele bloemkool uit de oven, Vegetarisch avondeten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Bloemkool oven. Gezond avondeten, Gezond en makkelijk avondeten, Koolhydraatarme recepten avond, Bloemkool marinade recept

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond