Kruidig gepofte aubergine met pestoroom

Kruidig gepofte aubergine met pestroom, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Aubergine poffen, Slanke avondmaaltijden, Gezonde pesto recepten, Pesto van spinazie

Zo, de feestdagen zijn voorbij en ik snák naar gerechten met lekker veel groenten. Ik heb trouwens niet eens zo slecht gegeten met die feestdagen, maar de borrelhapjes en de nodige wijntjes hakten er toch best een beetje in. Het jaar 2018 belooft heel veel moois en daar heb ik de nodige energie voor nodig! Ik voel mezelf het meest energiek met zeven tot acht uur slaap en per nacht en minimaal 350 gram groenten per dag. Dit klinkt veel, maar een goede aubergine weegt al snel 200 gram. En laat ik nou gek zijn op aubergines ;) Ik pofte deze aubergine in garam masala kruiden in de oven en vulde hem met pestoroom gemaakt van spinazie. Dit gerecht zit bommetje vol voedingsstoffen en is naast super lekker, ook nog eens makkelijk te maken.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Kruidig gepofte aubergine met pestroom, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Aubergine poffen, Slanke avondmaaltijden, Gezonde pesto recepten, Pesto van spinazie

Dit heb je nodig voor deze kruidig gepofte aubergine met pestoroom / 2 personen

  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl garam masala
  • handje gezouten amandelen
  • 100 gr crème fraîche
  • 50 gr kiemen

Voor de pestoroom

  • 10 gr basilicum
  • 150 gr spinazie
  • handje walnoten
  • sap van 1 citroen
  • 40 gr geitenkaas – geraspt
  • Scheutje olijfolie

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Spoel de aubergines schoon onder de kraan. Meng de garam masala kruiden door de olijfolie en wrijf de aubergines ermee in. Verpak ze los van elkaar in een stuk aluminiumfolie en pof ze in 40 minuten in het midden van de oven gaar.

Maak ondertussen de pesto door de ingrediënten te pureren in je keukenmachine of met een staafmixer. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap toe of een snuf peper en zout.

Haal de aubergines uit de folie en snijd ze doormidden. Schep de pesto losjes door de crème fraîche. Maak de gepofte aubergines af met de pestoroom, gezouten amandelen en de kiemen.

Eet smakelijk!

Kruidig gepofte aubergine met pestroom, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Aubergine poffen, Slanke avondmaaltijden, Gezonde pesto recepten, Pesto van spinazie

Heb je nog wat pesto over? Bewaar dat voor de volgende dag voor bij de lunch. Heerlijk met wat plakjes komkommer op deze havermoutbroodjes!

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!