...

Kruidig gepofte aubergine met pestoroom

Kruidig gepofte aubergine met pestoroom

door | jan 4, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Kruidig gepofte aubergine met pestroom, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Aubergine poffen, Slanke avondmaaltijden, Gezonde pesto recepten, Pesto van spinazie

Zo, de feestdagen zijn voorbij en ik snák naar gerechten met lekker veel groenten. Ik heb trouwens niet eens zo slecht gegeten met die feestdagen, maar de borrelhapjes en de nodige wijntjes hakten er toch best een beetje in. Het jaar 2018 belooft heel veel moois en daar heb ik de nodige energie voor nodig! Ik voel mezelf het meest energiek met zeven tot acht uur slaap en per nacht en minimaal 350 gram groenten per dag. Dit klinkt veel, maar een goede aubergine weegt al snel 200 gram. En laat ik nou gek zijn op aubergines ;) Ik pofte deze aubergine in garam masala kruiden in de oven en vulde hem met pestoroom gemaakt van spinazie. Dit gerecht zit bommetje vol voedingsstoffen en is naast super lekker, ook nog eens makkelijk te maken.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Kruidig gepofte aubergine met pestroom, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Aubergine poffen, Slanke avondmaaltijden, Gezonde pesto recepten, Pesto van spinazie

Dit heb je nodig voor deze kruidig gepofte aubergine met pestoroom / 2 personen

  • 2 aubergines
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl garam masala
  • handje gezouten amandelen
  • 100 gr crème fraîche
  • 50 gr kiemen

Voor de pestoroom

  • 10 gr basilicum
  • 150 gr spinazie
  • handje walnoten
  • sap van 1 citroen
  • 40 gr geitenkaas – geraspt
  • Scheutje olijfolie

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden. Spoel de aubergines schoon onder de kraan. Meng de garam masala kruiden door de olijfolie en wrijf de aubergines ermee in. Verpak ze los van elkaar in een stuk aluminiumfolie en pof ze in 40 minuten in het midden van de oven gaar.

Maak ondertussen de pesto door de ingrediënten te pureren in je keukenmachine of met een staafmixer. Proef even en voeg naar smaak nog wat citroensap toe of een snuf peper en zout.

Haal de aubergines uit de folie en snijd ze doormidden. Schep de pesto losjes door de crème fraîche. Maak de gepofte aubergines af met de pestoroom, gezouten amandelen en de kiemen.

Eet smakelijk!

Kruidig gepofte aubergine met pestroom, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Aubergine poffen, Slanke avondmaaltijden, Gezonde pesto recepten, Pesto van spinazie

Heb je nog wat pesto over? Bewaar dat voor de volgende dag voor bij de lunch. Heerlijk met wat plakjes komkommer op deze havermoutbroodjes!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *