...

Kruidig geplette aardappelen uit de oven

Kruidig geplette aardappelen uit de oven

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven. Een niet te missen recept voor echte aardappelliefhebbers. Zoals ik! Nu staat er bij mij thuis eigenlijk nooit een pan aardappelen op tafel, het zijn nu eenmaal geen slanke rakkers, maar als ik ze serveer doe ik het goed. Geplet en daarna krokant gebakken in de oven met daarop een kruidige olie met knoflook en zeezout. Strooi daaroverheen nog wat Taggia olijfjes, verse munt, een kloddertje zure room en je weet niet wat je proeft. Ga voor zure room in plaats voor crème fraïche, dit is wat minder vet. Eet deze geplette aardappeltjes bijvoorbeeld met een gebakken vis, zoals zalm of dorade, en wok er een portie verse spinazie bij. Voilà, een gezonde en lekkere maaltijd!

In dit recept gebruik ik Taggia olijven. Die zijn iets duurder dan gewone olijven, maar ik vind ze super lekker van smaak. Ze hebben een licht nootachtig smaakje. Heerlijk in combinatie met de aardappelen

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Dit heb je nodig voor deze kruidig geplette aardappelen uit de oven / twee personen

  • 500 gr roodschillige aardappeltjes
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el zure room
  • klein bosje verse munt
  • 2 el Taggia olijven

 

Zo maak je het

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de aardappelen 20 minuten of totdat ze zacht zijn

Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden hete lucht en bekleed een ovenplaat met bakpapier of zilverfolie.

Giet de aardappelen af en leg ze naast elkaar op de ovenplaat. Druk met een vork plat. Neem een klein schaaltje en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Pers een knoflookteentje uit en meng dit er doorheen. Kwast de geplette aardappels in met de knoflookolie. Strooi er een snuf zeezout en zwarte peper overheen. Schuif de plaat voor 20 minuten in het midden van de oven.

Hak de munt. Haal de geplette aardappelen uit de oven en leg ze op een groot bord. Garneer met gehakte munt, Taggia olijven en zure room.

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *