Kruidig geplette aardappelen uit de oven

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven. Een niet te missen recept voor echte aardappelliefhebbers. Zoals ik! Nu staat er bij mij thuis eigenlijk nooit een pan aardappelen op tafel, het zijn nu eenmaal geen slanke rakkers, maar als ik ze serveer doe ik het goed. Geplet en daarna krokant gebakken in de oven met daarop een kruidige olie met knoflook en zeezout. Strooi daaroverheen nog wat Taggia olijfjes, verse munt, een kloddertje zure room en je weet niet wat je proeft. Ga voor zure room in plaats voor crème fraïche, dit is wat minder vet. Eet deze geplette aardappeltjes bijvoorbeeld met een gebakken vis, zoals zalm of dorade, en wok er een portie verse spinazie bij. Voilà, een gezonde en lekkere maaltijd!

In dit recept gebruik ik Taggia olijven. Die zijn iets duurder dan gewone olijven, maar ik vind ze super lekker van smaak. Ze hebben een licht nootachtig smaakje. Heerlijk in combinatie met de aardappelen

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Dit heb je nodig voor deze kruidig geplette aardappelen uit de oven / twee personen

  • 500 gr roodschillige aardappeltjes
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el zure room
  • klein bosje verse munt
  • 2 el Taggia olijven

 

Zo maak je het

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de aardappelen 20 minuten of totdat ze zacht zijn

Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden hete lucht en bekleed een ovenplaat met bakpapier of zilverfolie.

Giet de aardappelen af en leg ze naast elkaar op de ovenplaat. Druk met een vork plat. Neem een klein schaaltje en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Pers een knoflookteentje uit en meng dit er doorheen. Kwast de geplette aardappels in met de knoflookolie. Strooi er een snuf zeezout en zwarte peper overheen. Schuif de plaat voor 20 minuten in het midden van de oven.

Hak de munt. Haal de geplette aardappelen uit de oven en leg ze op een groot bord. Garneer met gehakte munt, Taggia olijven en zure room.

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!