Kruidig geplette aardappelen uit de oven

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven. Een niet te missen recept voor echte aardappelliefhebbers. Zoals ik! Nu staat er bij mij thuis eigenlijk nooit een pan aardappelen op tafel, het zijn nu eenmaal geen slanke rakkers, maar als ik ze serveer doe ik het goed. Geplet en daarna krokant gebakken in de oven met daarop een kruidige olie met knoflook en zeezout. Strooi daaroverheen nog wat Taggia olijfjes, verse munt, een kloddertje zure room en je weet niet wat je proeft. Ga voor zure room in plaats voor crème fraïche, dit is wat minder vet. Eet deze geplette aardappeltjes bijvoorbeeld met een gebakken vis, zoals zalm of dorade, en wok er een portie verse spinazie bij. Voilà, een gezonde en lekkere maaltijd!

In dit recept gebruik ik Taggia olijven. Die zijn iets duurder dan gewone olijven, maar ik vind ze super lekker van smaak. Ze hebben een licht nootachtig smaakje. Heerlijk in combinatie met de aardappelen

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Dit heb je nodig voor deze kruidig geplette aardappelen uit de oven / twee personen

  • 500 gr roodschillige aardappeltjes
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el zure room
  • klein bosje verse munt
  • 2 el Taggia olijven

 

Zo maak je het

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout toe en kook de aardappelen 20 minuten of totdat ze zacht zijn

Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden hete lucht en bekleed een ovenplaat met bakpapier of zilverfolie.

Giet de aardappelen af en leg ze naast elkaar op de ovenplaat. Druk met een vork plat. Neem een klein schaaltje en schenk hier een flinke scheut olijfolie in. Pers een knoflookteentje uit en meng dit er doorheen. Kwast de geplette aardappels in met de knoflookolie. Strooi er een snuf zeezout en zwarte peper overheen. Schuif de plaat voor 20 minuten in het midden van de oven.

Hak de munt. Haal de geplette aardappelen uit de oven en leg ze op een groot bord. Garneer met gehakte munt, Taggia olijven en zure room.

Kruidig geplette aardappelen uit de oven, Beaufood recepten, Leuke foodblogs, Gezonde foodblogs, Aardappel recepten, Lekkere bijgerechten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!