Krabcocktail met radijs en limoenmayonaise

KRABCOCKTAIL MET RADIJS EN LIMOENMAYONAISE

De credits voor deze krabcocktail met radijs en limoenmayonaise gaan geheel naar mijn liefde en partner in crime wat betreft lekker eten. Mike dook laatst de keuken in en ging aan de slag met een recept dat hij had gevonden in Winelife. Naast het feit dat ik het onwijs fijn vind als er eens voor mij gekookt wordt (jeeej) is dit ook nog eens een gerecht dat zeker vaker op tafel zal staan met etentjes. Ik ben enorm fan van krab en door smaken van sinaasappel, venkel en radijs te combineren krijg je echt een hemels gerechtje. Nu is goed krabvlees meestal niet zo één twee drie verkrijgbaar in de gewone supermarkt dus rijd even langs de visboer of een groothandel zoals de Sligro als je daar een pasje van hebt. Zo niet, dan mag je hem best even van mij lenen ;)

 

Dit heb je nodig voor deze krabcocktail met radijs en limoenmayonaise / 4 personen

  • 300 gr krabvlees – vers, diepvries of blik
  • 4 el mayo
  • 100 ml sinaasappelsap
  • sap en rasp van 1/2 limoen
  • 2 baby romaine stronkjes
  • 12 sinaasappelpartjes
  • 1/2 venkel
  • 4 radijzen
  • snuf cayennepeper
  • optioneel: verse bieslook

 

Krabcocktail met radijs en limoenmayonaise , Recepten Sligro, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten met krab, Glutenvrije foodblogs, Culinaire foodblogs, Beaufood recepten, Beaufood krab

Krabcocktail met radijs en limoenmayonaise , Recepten Sligro, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten met krab, Glutenvrije foodblogs, Culinaire foodblogs, Beaufood recepten, Beaufood krab

 

Zo maak je het

Meng de mayo met het limoensap en sinaasappelsap. Meng het krabvlees erdoor en breng alles op smaak met een zout en peper. Zet apart.

Pluk de blaadjes van de stronkjes baby romaine. Spoel ze af en droog ze daarna. Was de venkel en snijd hem in hele dunne ringetjes. Snijd ook de radijzen in dunne plakjes

Pak een paar cocktailglazen (of mooie kommetjes) en leg in elk glas een paar blaadjes sla. Schep het krabmengsel erop. Verdeel de partjes sinaasappel over de glazen en sluit af met de venkel en plakjes radijs. Strooi er als laatste wat limoenrasp en een snuf cayennepeper over.

Serveer de cocktails zo of met knapperig brood of toastjes!

 

Wijntipje voor erbij: een heerlijk glas bloemige Riesling

Klik hier om dit recept uit te printen.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.