Krabcocktail met radijs en limoenmayonaise

KRABCOCKTAIL MET RADIJS EN LIMOENMAYONAISE

De credits voor deze krabcocktail met radijs en limoenmayonaise gaan geheel naar mijn liefde en partner in crime wat betreft lekker eten. Mike dook laatst de keuken in en ging aan de slag met een recept dat hij had gevonden in Winelife. Naast het feit dat ik het onwijs fijn vind als er eens voor mij gekookt wordt (jeeej) is dit ook nog eens een gerecht dat zeker vaker op tafel zal staan met etentjes. Ik ben enorm fan van krab en door smaken van sinaasappel, venkel en radijs te combineren krijg je echt een hemels gerechtje. Nu is goed krabvlees meestal niet zo één twee drie verkrijgbaar in de gewone supermarkt dus rijd even langs de visboer of een groothandel zoals de Sligro als je daar een pasje van hebt. Zo niet, dan mag je hem best even van mij lenen ;)

 

Dit heb je nodig voor deze krabcocktail met radijs en limoenmayonaise / 4 personen

  • 300 gr krabvlees – vers, diepvries of blik
  • 4 el mayo
  • 100 ml sinaasappelsap
  • sap en rasp van 1/2 limoen
  • 2 baby romaine stronkjes
  • 12 sinaasappelpartjes
  • 1/2 venkel
  • 4 radijzen
  • snuf cayennepeper
  • optioneel: verse bieslook

 

Krabcocktail met radijs en limoenmayonaise , Recepten Sligro, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten met krab, Glutenvrije foodblogs, Culinaire foodblogs, Beaufood recepten, Beaufood krab

Krabcocktail met radijs en limoenmayonaise , Recepten Sligro, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten met krab, Glutenvrije foodblogs, Culinaire foodblogs, Beaufood recepten, Beaufood krab

 

Zo maak je het

Meng de mayo met het limoensap en sinaasappelsap. Meng het krabvlees erdoor en breng alles op smaak met een zout en peper. Zet apart.

Pluk de blaadjes van de stronkjes baby romaine. Spoel ze af en droog ze daarna. Was de venkel en snijd hem in hele dunne ringetjes. Snijd ook de radijzen in dunne plakjes

Pak een paar cocktailglazen (of mooie kommetjes) en leg in elk glas een paar blaadjes sla. Schep het krabmengsel erop. Verdeel de partjes sinaasappel over de glazen en sluit af met de venkel en plakjes radijs. Strooi er als laatste wat limoenrasp en een snuf cayennepeper over.

Serveer de cocktails zo of met knapperig brood of toastjes!

 

Wijntipje voor erbij: een heerlijk glas bloemige Riesling

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!