Kraamhapje: Tony’s karamel zeezout cups met muisjes

Tony's karamel zeezout cups met muisjes, Leuke kraamhapjes, Makkelijke kraamhapjes, originele kraamhapjes, Leuke geboorte hapjes

Ik sla een beeeetje door met de kraamhapjes. Als ik zo doorga heb ik een heel assortiment op voorraad in de vriezer en genoeg voor een heel weeshuis aan kraamvisite, haha. Maar wellicht heb je er wat aan ter inspiratie voor als je zelf zwanger bent of misschien wel een van je vriendinnen :) Niets mis met beschuit met muisjes, maar ik vind het leuk om het nét even iets origineler aan te pakken..

Neem bijvoorbeeld deze té lekkere Tony’s karamel zeezout cups met muisjes. Ze zijn mega eenvoudig te maken – ik snap dat niet iedereen zin of energie heeft om all out te gaan in de kraamtijd ;) – en eerlijk is eerlijk, wie houdt er niet van karamel zeezout chocolade? Met dit kraamhapje zul je dus zeker punten scoren bij je kraamvisite. Ook fijn: je kan ze ruim van te voren maken en bewaren in de vriezer. Is de kleine geboren en verwacht je bezoek? Tover deze cups uit de vriezer, laat ze tien minuutjes ontdooien, zet ze op een mooi bord en ze zijn ready to serve!

Tony's karamel zeezout cups met muisjes, Leuke kraamhapjes, Makkelijke kraamhapjes, originele kraamhapjes, Leuke geboorte hapjes

Tony's karamel zeezout cups met muisjes, Leuke kraamhapjes, Makkelijke kraamhapjes, originele kraamhapjes, Leuke geboorte hapjes

Tony's karamel zeezout cups met muisjes, Leuke kraamhapjes, Makkelijke kraamhapjes, originele kraamhapjes, Leuke geboorte hapjes

Dit heb je nodig voor deze Tony’s karamel zeezout cups met muisjes / 20 stuks

  • 360 gr karamel zeezout chocolade – bijvoorbeeld van Tony’s Chocolonely, maar een ander merk kan natuurlijk ook.
  • 200 gr blauwe of roze muisjes
  • 20 siliconen mini muffin vormpjes (die vind ik het makkelijks werken) of gewoon mini muffin vormpjes van papier.

 

Zo maak je ze

Zet de vormpjes klaar. Smelt de chocolade au bain marie en verdeel de gesmolten chocolade over de cups. Wacht tien minuutjes voordat je de muisjes eroverheen strooit. Als de chocolade nog heel vloeibaar is, zakken de muisjes in de chocolade. Wat geen wereldprobleem is ofzo, maar ze worden mooier als je even wacht ;)

Verzamel de cups op een snijplank of een groot bord oid en laat ze een uurtje uitharden in de koelkast. Bewaar ze in de koelkast of (als je ze langer wilt bewaren) in een afsluitbare bak in de vriezer.

Haal ze een kwartiertje voordat je ze wil serveren uit de koelkast of vriezer.

Tony's karamel zeezout cups met muisjes, Leuke kraamhapjes, Makkelijke kraamhapjes, originele kraamhapjes, Leuke geboorte hapjes

Variatietipje! Gewoon omdat ik er zin in had, ging ik hierna nog aan de slag met een tweede versie met een kern van karamel. Daar heb ik helaas geen foto’s van (al zien ze er vrijwel hetzelfde uit), maar ik vond deze ook zó lekker dat ik ze toch graag met jullie deel. Je maakt de cups op dezelfde manier als in het recept hierboven, maar in plaats van Tony’s karamel zeezout gebruik je 300 gram heel pure chocolade. Halveer 10 blokjes soft fudge karamel van Lonka en leg in iedere cup een half blokje karamel. Vul de cups daarna met gesmolten pure chocolade en sluit af met de muisjes. Laat ze uitharden in de koelkast. Voilà!

Tony's karamel zeezout cups met muisjes, Leuke kraamhapjes, Makkelijke kraamhapjes, originele kraamhapjes, Leuke geboorte hapjes

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!