...

Koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino

Koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino

door | sep 7, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Pasta met porcini, Glutenvrije foodblogs

Soms zijn dingen gewoon net even wat lekkerder als ze koud zijn en zoals ook met deze pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino. Kennen jullie dat, zo’n periode waarin je iets wat je heel lekker vindt tot in den treuren eet? Dat heb ik nu dus met porcini oftewel, eekhoorntjesbrood. Kleine gedroogde paddenstoelen met een hartige en intense smaak. Heerlijk in een pasta als deze! Je kunt het in kleine porties kopen bij de meeste supermarkten of bijvoorbeeld bij de Sligro in een grotere (meer voordelige) hoeveelheid. Ik moet zeggen dat het ook onwijs leuk staat op de plank in onze keuken, zo’n grote glazen pot met gedroogd eekhoorntjesbrood.

 

Dit heb je nodig voor deze koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en  pecorino / 2 personen

  • 160 gr fusilli – glutenvrij indien je gevoelig bent voor gluten
  • 200 gr doperwten – diepvries
  • 100 gr rucola
  • 15 gr gedroogde porcini’s
  • 2 lente uitjes
  • 2 tot 3 el mayonaise
  • vers geschaafde pecorino – zoveel je wilt

 

Koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Pasta met porcini, Glutenvrije foodblogs

Koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Pasta met porcini, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je het

Kook de pasta volgens de bereidingswijze in een pan met ruim water en een snuf zout.

Snijd ondertussen de lente ui in kleine ringetjes en week de porcini’s in een bakje met lauwwarm water. Snijd de porcini’s nadat ze geweekt zijn (en dus zacht) klein.

Giet de pasta af en laat afkoelen. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de doperwten en het eekhoorntjesbrood een paar minuutjes.

Meng de mayo door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, doperwten, eekhoorntjesbrood en lente ui toe en schep alles door elkaar. Verdeel de pasta over twee diepe borden en sluit af met vers geschaafde peccorino.

 

TIP: deze pasta is perfect om mee te nemen op een zomerse avond in het park of op het strand

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *