Koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino

Koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Pasta met porcini, Glutenvrije foodblogs

Soms zijn dingen gewoon net even wat lekkerder als ze koud zijn en zoals ook met deze pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino. Kennen jullie dat, zo’n periode waarin je iets wat je heel lekker vindt tot in den treuren eet? Dat heb ik nu dus met porcini oftewel, eekhoorntjesbrood. Kleine gedroogde paddenstoelen met een hartige en intense smaak. Heerlijk in een pasta als deze! Je kunt het in kleine porties kopen bij de meeste supermarkten of bijvoorbeeld bij de Sligro in een grotere (meer voordelige) hoeveelheid. Ik moet zeggen dat het ook onwijs leuk staat op de plank in onze keuken, zo’n grote glazen pot met gedroogd eekhoorntjesbrood.

 

Dit heb je nodig voor deze koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en  pecorino / 2 personen

  • 160 gr fusilli – glutenvrij indien je gevoelig bent voor gluten
  • 200 gr doperwten – diepvries
  • 100 gr rucola
  • 15 gr gedroogde porcini’s
  • 2 lente uitjes
  • 2 tot 3 el mayonaise
  • vers geschaafde pecorino – zoveel je wilt

 

Koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Pasta met porcini, Glutenvrije foodblogs

Koude pastasalade met eekhoorntjesbrood en pecorino, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Pasta met porcini, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je het

Kook de pasta volgens de bereidingswijze in een pan met ruim water en een snuf zout.

Snijd ondertussen de lente ui in kleine ringetjes en week de porcini’s in een bakje met lauwwarm water. Snijd de porcini’s nadat ze geweekt zijn (en dus zacht) klein.

Giet de pasta af en laat afkoelen. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de doperwten en het eekhoorntjesbrood een paar minuutjes.

Meng de mayo door de pasta en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola, doperwten, eekhoorntjesbrood en lente ui toe en schep alles door elkaar. Verdeel de pasta over twee diepe borden en sluit af met vers geschaafde peccorino.

 

TIP: deze pasta is perfect om mee te nemen op een zomerse avond in het park of op het strand

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoont