Koolburrito’s met sla en pittig gehakt

KOOLBURRITO’S MET SLA EN PITTIG GEHAKT

Ik had van de week ineens zoveel zin in burrito’s! De laatste tijd kook ik vrij vaak vegetarisch, maar ik vond het dit keer wel weer eens lekker om de burrito’s te vullen met gehakt. Wel koos ik ervoor om de hoeveelheid gehakt te halveren en aan te vullen met champignons. Plus een flinke snuf gerookt paprikapoeder voor een beetje pit én met een  eenvoudige homemade dip van zure room en mierikswortel erbij. Onwijs lekkere combi! Eet jij liever vegetarisch? Gebruik dan gewoon twee keer zoveel champignons en laat het gehakt weg. Oh, en in plaats van gewone tortilla’s te gebruiken blancheerde ik een aantal koolbladeren.. Koolbladeren zijn vrij neutraal van smaak en perfect om op te rollen door hun elasticiteit. Al moet je ze wel eerst even voorzichtig van de kool afpeuteren. Blancheer ze een half minuutje in kokend water, vul ze met gehakt en rollen maar.

Geniet ervan!

 

Koolburrito's met sla en pittig gehakt, Gezonde burrito's, Glutenvrije burrito's, Geblancheerde koolbladeren, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

Dit heb je nodig voor 10 koolburrito’s met sla en pittig gehakt / 3 personen

  • 1 witte kool – en daarvan 10 bladeren 
  • 150 gr biologisch rundergehakt
  • 250 gr kastanje champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • flinke snuf gerookt paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 80 gr gemengde sla
  • klein bosje verse koriander

Voor de dip

  • 2 el zure room
  • 1 flinke tl mierikswortel
  • 1 el water

 

Koolburrito's met sla en pittig gehakt, Gezonde burrito's, Glutenvrije burrito's, Geblancheerde koolbladeren, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Koolburrito's met sla en pittig gehakt, Gezonde burrito's, Glutenvrije burrito's, Geblancheerde koolbladeren, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je ze

Breng een pan met ruim water aan de kook en haal voorzichtig tien koolbladeren van de kool af.

Ga ondertussen verder met het klaarzetten van de vulling. Snijd de champignons fijn, snipper de sjalot en pers de knoflook uit. Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de koriander fijn.

Blancheer wanneer het water kookt de koolbladeren 30 tot 60 seconden. Het ligt er een beetje aan hoe groot de pan is die je gebruikt, maar ik deed dit in drie porties. Haal de koolbladeren uit het water en spoel na met koud water.

Verhit een koekenpan met een (klein!) scheutje olie en fruit hierin de ui. Voeg de gehakt, champignons en knoflook toe en bak alles in een minuut of vijf gaar. Breng op smaak met paprikapoeder en een snuf zout. Voeg als laatste de blokjes tomaat toe en schep alles nog een keertje om.

Vul de bladeren zoals op de foto. Begin met sla, verse koriander en het gehaktmengsel en rol het blad daarna op. Zijn de nerven van het blad nog wat stuk zodat het oprollen wat lastig gaat? Snijd de nerf dan in de lengte een stukje in.

Maak als laatste de dip door de ingrediënten door elkaar te mengen en eet smakelijk!

 

Heb je koolburrito’s over? Bewaar ze dan voor de volgende dag en neem ze mee als lunch. Koud zijn ze ook erg lekker!

Print Friendly, PDF & Email
7 Comments
  1. Veel beter om de koolbladen 2minuten te koken, vuur uit doen en de bladen nog 20 minuten in het hete water te laten garen. Makkelijk te rollen, smaakt echt beter en het mondgevoel is ook stukken prettiger!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!