Koolburrito’s met sla en pittig gehakt

KOOLBURRITO’S MET SLA EN PITTIG GEHAKT

Ik had van de week ineens zoveel zin in burrito’s! De laatste tijd kook ik vrij vaak vegetarisch, maar ik vond het dit keer wel weer eens lekker om de burrito’s te vullen met gehakt. Wel koos ik ervoor om de hoeveelheid gehakt te halveren en aan te vullen met champignons. Plus een flinke snuf gerookt paprikapoeder voor een beetje pit én met een  eenvoudige homemade dip van zure room en mierikswortel erbij. Onwijs lekkere combi! Eet jij liever vegetarisch? Gebruik dan gewoon twee keer zoveel champignons en laat het gehakt weg. Oh, en in plaats van gewone tortilla’s te gebruiken blancheerde ik een aantal koolbladeren.. Koolbladeren zijn vrij neutraal van smaak en perfect om op te rollen door hun elasticiteit. Al moet je ze wel eerst even voorzichtig van de kool afpeuteren. Blancheer ze een half minuutje in kokend water, vul ze met gehakt en rollen maar.

Geniet ervan!

 

Koolburrito's met sla en pittig gehakt, Gezonde burrito's, Glutenvrije burrito's, Geblancheerde koolbladeren, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

Dit heb je nodig voor 10 koolburrito’s met sla en pittig gehakt / 3 personen

  • 1 witte kool – en daarvan 10 bladeren 
  • 150 gr biologisch rundergehakt
  • 250 gr kastanje champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • flinke snuf gerookt paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 80 gr gemengde sla
  • klein bosje verse koriander

Voor de dip

  • 2 el zure room
  • 1 flinke tl mierikswortel
  • 1 el water

 

Koolburrito's met sla en pittig gehakt, Gezonde burrito's, Glutenvrije burrito's, Geblancheerde koolbladeren, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Koolburrito's met sla en pittig gehakt, Gezonde burrito's, Glutenvrije burrito's, Geblancheerde koolbladeren, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

Zo maak je ze

Breng een pan met ruim water aan de kook en haal voorzichtig tien koolbladeren van de kool af.

Ga ondertussen verder met het klaarzetten van de vulling. Snijd de champignons fijn, snipper de sjalot en pers de knoflook uit. Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de koriander fijn.

Blancheer wanneer het water kookt de koolbladeren 30 tot 60 seconden. Het ligt er een beetje aan hoe groot de pan is die je gebruikt, maar ik deed dit in drie porties. Haal de koolbladeren uit het water en spoel na met koud water.

Verhit een koekenpan met een (klein!) scheutje olie en fruit hierin de ui. Voeg de gehakt, champignons en knoflook toe en bak alles in een minuut of vijf gaar. Breng op smaak met paprikapoeder en een snuf zout. Voeg als laatste de blokjes tomaat toe en schep alles nog een keertje om.

Vul de bladeren zoals op de foto. Begin met sla, verse koriander en het gehaktmengsel en rol het blad daarna op. Zijn de nerven van het blad nog wat stuk zodat het oprollen wat lastig gaat? Snijd de nerf dan in de lengte een stukje in.

Maak als laatste de dip door de ingrediënten door elkaar te mengen en eet smakelijk!

 

Heb je koolburrito’s over? Bewaar ze dan voor de volgende dag en neem ze mee als lunch. Koud zijn ze ook erg lekker!

Print Friendly, PDF & Email
5 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.