Kokospap van gierst met rozijnen

Al van kinds af aan ben ik gek op pap en fruithapjes. Als het koud is, ik niet lekker ben of gewoon zin heb in iets warms dan maak ik vaak een bord pap. En dan heb ik het natuurlijk niet over saaie brinta. Ik kan me nog zo goed herinneren dat mijn oma vroeger een vanille achtige pap maakte. Als ik dan binnenkwam in de grote boederij rook het zoooo ontzettend lekker terwijl er een klein pannetje op het gasfornuis stond te pruttelen. Mijn lieve oma is op dit moment 95 jaar oud en ik probeer haar regelmatig het recept te ontfutselen, maar ze weet het helaas niet meer.. Ik denk dat het lammetjespap was. Voor wie daar nog nooit van heeft gehoord, het is een pap gemaakt van maizena, suiker en melk. En nee daar is inderdaad niets gezonds aan ;) Daarom heb ik vandaag iets gemaakt wat erop lijkt en wat mij doet denken aan mijn oma.

Het is een heerlijk ontbijt gemaakt van gierst (een van de oudste glutenvrije granen), kokosmelk, honing en rozijnen. Romig, vol van smaak en gewoon erg lekker. Je kunt er rood fruit aan toevoegen, een appeltje, dadels of rauwe noten. Maar ik vind hem zo het lekkerst :)

 

Nodig voor 1 kom

  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gr gierst (dit koop je op de markt of bij de biowinkel)
  • Een handje rozijnen
  • 1 el honing

 

Zo maak je het

Breng de kokosmelk aan de kook en voeg de gierst toe. Laat dit 10 tot 15 minuten koken op laag vuur.

Roer zeer regelmatig! Voeg in de laatste 3 minuten de honing en de rozijnen toe.

Schep in een kom en serveer meteen.

Print Friendly, PDF & Email
4 Comments
  1. Hoi, met de 400 ml aan vocht wordt de pap veel te waterig naar mijn mening. Moest het hierdoor langer staan pruttelen om het vocht te laten intrekken en verdampen.
    Groetjes

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.