Kokoscake met bramen en frambozen

Kokoscake met bramen en frambozen, Gezonde cake recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije cakes, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Cakes havermout, Cakes glutenvrij bakmeel

De winkels liggen op het moment vol met zoete bramen en dikke frambozen. Dat vraagt om een lekkere cake met zomerfruit! De cake is glutenvrij, gemaakt van havermout en gezoet met honing. Oh, en omdat ik nog een grote pot geraspte kokos had staan deed ik dat er ook doorheen. Resultaat: een super lekkere én gezonde cake. Heerlijk als tussendoortje. Of als dessert met stukjes chocolade en een bolletje vanille ijs.. Je kunt deze cake ook maken met bevroren zomerfruit, maar met vers fruit smaakt de cake wel het aller lekkerst. Gebruik je wel diepvries fruit? Proef het beslag even en voeg naar smaak extra honing toe. Diepvries fruit kan namelijk een tikkeltje zuurder zijn dat vers fruit uit het seizoen.

Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor deze kokoscake met bramen en frambozen

  • 200 gr havermout – glutenvrij
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel – glutenvrij
  • 75 gr kokosrasp
  • 3 eieren
  • 200 ml rijstmelk – of ander soort melk
  • 2 flinke el honing
  • snufje zout
  • hand verse bramen
  • hand verse frambozen
  • snuf kaneel

 

Kokoscake met bramen en frambozen, Gezonde cake recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije cakes, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Cakes havermout, Cakes glutenvrij bakmeel

Kokoscake met bramen en frambozen, Gezonde cake recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije cakes, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Cakes havermout, Cakes glutenvrij bakmeel

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm (20 cm) met een vel bakpapier.

Mix in je keukenmachine (of blender, handmixer, staafmixer of wat je maar in huis hebt) alle ingrediënten behalve het fruit door elkaar. Proef het beslag even en voeg naar smaak nog wat honing toe.

Spoel het fruit goed af en halveer de bramen en frambozen. Houd een aantal frambozen en bramen achter de hand (voor bovenop de cake) en spatel de rest van het fruit door het beslag.

Vul de bakvorm met het beslag en strijk glad met een lepel. Druk de achtergehouden bramen en frambozen in het beslag en schuif de cake voor circa 50 minuten in het midden van de oven.

Is de cake klaar? Laat de cake voordat je hem in stukken snijd goed afkoelen. Dit is een smeuïge cake dus als je hem in mooie stukken wilt snijden heeft hij even de tijd nodig om af te koelen.

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 Comments
  1. Is het mogelijk om de honing te vervangen? Ik wil deze cake graag maken voor de verjaardag van mijn zoontje van 1, maar wil nog een beetje voorzichtig zijn met honing. Ontzettend bedankt en heel erg veel succes met je website!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!