...

Kokoscake met bramen en frambozen

Kokoscake met bramen en frambozen

door | jul 8, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 2 reacties

Kokoscake met bramen en frambozen, Gezonde cake recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije cakes, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Cakes havermout, Cakes glutenvrij bakmeel

De winkels liggen op het moment vol met zoete bramen en dikke frambozen. Dat vraagt om een lekkere cake met zomerfruit! De cake is glutenvrij, gemaakt van havermout en gezoet met honing. Oh, en omdat ik nog een grote pot geraspte kokos had staan deed ik dat er ook doorheen. Resultaat: een super lekkere én gezonde cake. Heerlijk als tussendoortje. Of als dessert met stukjes chocolade en een bolletje vanille ijs.. Je kunt deze cake ook maken met bevroren zomerfruit, maar met vers fruit smaakt de cake wel het aller lekkerst. Gebruik je wel diepvries fruit? Proef het beslag even en voeg naar smaak extra honing toe. Diepvries fruit kan namelijk een tikkeltje zuurder zijn dat vers fruit uit het seizoen.

Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig voor deze kokoscake met bramen en frambozen

  • 200 gr havermout – glutenvrij
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel – glutenvrij
  • 75 gr kokosrasp
  • 3 eieren
  • 200 ml rijstmelk – of ander soort melk
  • 2 flinke el honing
  • snufje zout
  • hand verse bramen
  • hand verse frambozen
  • snuf kaneel

 

Kokoscake met bramen en frambozen, Gezonde cake recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije cakes, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Cakes havermout, Cakes glutenvrij bakmeel

Kokoscake met bramen en frambozen, Gezonde cake recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Suikervrije tussendoortjes, Suikervrije cakes, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Cakes havermout, Cakes glutenvrij bakmeel

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm (20 cm) met een vel bakpapier.

Mix in je keukenmachine (of blender, handmixer, staafmixer of wat je maar in huis hebt) alle ingrediënten behalve het fruit door elkaar. Proef het beslag even en voeg naar smaak nog wat honing toe.

Spoel het fruit goed af en halveer de bramen en frambozen. Houd een aantal frambozen en bramen achter de hand (voor bovenop de cake) en spatel de rest van het fruit door het beslag.

Vul de bakvorm met het beslag en strijk glad met een lepel. Druk de achtergehouden bramen en frambozen in het beslag en schuif de cake voor circa 50 minuten in het midden van de oven.

Is de cake klaar? Laat de cake voordat je hem in stukken snijd goed afkoelen. Dit is een smeuïge cake dus als je hem in mooie stukken wilt snijden heeft hij even de tijd nodig om af te koelen.

 

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Dana

    Is het mogelijk om de honing te vervangen? Ik wil deze cake graag maken voor de verjaardag van mijn zoontje van 1, maar wil nog een beetje voorzichtig zijn met honing. Ontzettend bedankt en heel erg veel succes met je website!

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Dana! Je kunt ook agave, ahorn of rijststroop gebruiken :) Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *