Kokos limoen soep met rijstnoedels (en eetbare bloemen!)

Kokos limoensoep met rijstnoedels en eetbare bloemen

Ik ben een beetje in de war. Het is herfst dus ik wil een lekker herfstig soepje maken voor een etentje, maar de zon schijnt volop in mijn gezicht dus heb ik ook ineens een zonnige bui. So what to do?! Juist. Een zonnige soep maken. Eentje met veel smaak, pit en beauty. En ik wil indruk maken zonder daarvoor uren in de keuken te staan zeg maar.

En weet hoe je dat voor elkaar krijgt? Met eetbare bloemen. Deze kleine wondertjes zijn te vinden in de tuin van Eetaar IJsselstein. Verder zijn deze eetbare bloemen ook te vinden in de betere tuincentra’s of kun je ze kopen bij (stads)tuinen bij jou in de buurt. Eerlijk, vind je ze niet prachtig? Naast een licht zoetige maar neutrale smaak staan ze bijvoorbeeld mooi in salades, op taarten of cakes, chocolade mousse, smoothies, bij een voorgerecht of natuurlijk als eye catchers  in je soep.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 500 ml tuinkruiden bouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 150 gr rijstnoedels
  • 5 cm verse gember
  • 2 limoenen
  • 1/2 rode peper
  • bosje verse koriander
  • een paar mooie eetbare bloemen
  • scheutje vissaus

 

 

Kokos limoensoep met rijstnoedels en eetbare bloemen

 

 

Zo maak je het

Neem een pan en schenk hier de kokosmelk en bouillon in. Breng zachtjes aan de kook. Snij ondertussen de gember en de rode peper en voeg dit samen met de vissaus en het sap van één limoen toe aan de soep.

Kook in een andere pan de rijstnoedels gaar volgens de bereidingswijze.

Proef de soep en voeg naar smaak nog wat gember, vissaus of limoen toe. Snij het grootste gedeelte van de koriander fijn kook dit twee minuutjes mee. Schep de soep in twee diepe borden samen met wat noedels. Garneer af met de rest van de koriander en serveer er partjes limoen bij voor de liefhebber.

Vlak voor het serveren leg je er een paar eetbare bloemen op.

 

Pretty right?:)

3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!