...

kokos koriander chutney met kroepoek

kokos koriander chutney met kroepoek

kokos koriander chutney met kroepoek, Gezonde dips, Gezonde spreads, Gezonde borrelhappen, Beaufood recepten, Bijgerechten curry, Kroepoek met dip, Lekkere dips

Deze chutney is echt perfect als side dish voor bij een lekkere curry. Ik proefde deze chutney – al vind ik het eigenlijk meer een tapenade – bij Le:en in Utrecht. Mike en ik lunchen regelmatig bij dit Aziatische restaurant. We delen dan vaak een aloo gobi curry, een portie dim sum en kroepoek met dips. Als we echt trek hebben nemen we ook nog de vegetarische sushi. Anyhow, kokos koriander chutney dus! Deze chutney kwam onder andere bij de kroepoek met dips. Het is een mix van vers geraspt kokosvlees, verse koriander, munt en kokosbloesemsuiker. Tip: bij de toko verkopen ze bevroren kokosvlees! Super handig want: kant en klaar geraspt. Mocht je geen toko in de buurt hebben, dan kun je ook gewoon zelf kokosvlees uit de supermarkt raspen of malen in je keukenmachine. Het resultaat is een frisse chutney die super lekker is wanneer je hem eet met kroepoek :D

kokos koriander chutney met kroepoek, Gezonde dips, Gezonde spreads, Gezonde borrelhappen, Beaufood recepten, Bijgerechten curry, Kroepoek met dip, Lekkere dips

kokos koriander chutney met kroepoek, Gezonde dips, Gezonde spreads, Gezonde borrelhappen, Beaufood recepten, Bijgerechten curry, Kroepoek met dip, Lekkere dips

Dit heb je nodig voor deze kokos koriander chutney / voor vier personen als dip

  • 250 gr vers geraspte kokos – Je kunt zelf aan de slag gaan met het raspen van kokosvlees, maar je kunt het ook uit de diepvries van de toko halen, zodat je binnen 3 seconden klaar bent.
  • bosje verse koriander – 50 gr
  • bosje verse munt – 35 gr
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • 3 – 4 el zonnebloemolie
  • Voor erbij: een portie kroepoek

 

kokos koriander chutney met kroepoek, Gezonde dips, Gezonde spreads, Gezonde borrelhappen, Beaufood recepten, Bijgerechten curry, Kroepoek met dip, Lekkere dips

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en blend alles tot een grove chutney. Voeg een snuf peper en zout toe. Proef even en voeg naar smaak nog wat limoensap of juist wat kokosbloesemsuiker toe. Het zoet zure van de chutney smaakt echt fantastisch bij de zoute kroepoek.

Serveer de kokos koriander chutney met kroepoek. Je kunt hem direct eten, maar ook prima een dag of twee bewaren in de koelkast.

Tip: serveer de kokos koriander chutney bij deze rode curry met garnalen en sugarsnaps. Lekker met basmati rijst en extra koriander.

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *