Deze chutney is echt perfect als side dish voor bij een lekkere curry. Ik proefde deze chutney – al vind ik het eigenlijk meer een tapenade – bij Le:en in Utrecht. Mike en ik lunchen regelmatig bij dit Aziatische restaurant. We delen dan vaak een aloo gobi curry, een portie dim sum en kroepoek met dips. Als we echt trek hebben nemen we ook nog de vegetarische sushi. Anyhow, kokos koriander chutney dus! Deze chutney kwam onder andere bij de kroepoek met dips. Het is een mix van vers geraspt kokosvlees, verse koriander, munt en kokosbloesemsuiker. Tip: bij de toko verkopen ze bevroren kokosvlees! Super handig want: kant en klaar geraspt. Mocht je geen toko in de buurt hebben, dan kun je ook gewoon zelf kokosvlees uit de supermarkt raspen of malen in je keukenmachine. Het resultaat is een frisse chutney die super lekker is wanneer je hem eet met kroepoek :D
Dit heb je nodig voor deze kokos koriander chutney / voor vier personen als dip
- 250 gr vers geraspte kokos – Je kunt zelf aan de slag gaan met het raspen van kokosvlees, maar je kunt het ook uit de diepvries van de toko halen, zodat je binnen 3 seconden klaar bent.
- bosje verse koriander – 50 gr
- bosje verse munt – 35 gr
- sap van 1/2 limoen
- 2 el kokosbloesemsuiker
- snufje zout
- 3 – 4 el zonnebloemolie
- Voor erbij: een portie kroepoek
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in je keukenmachine en blend alles tot een grove chutney. Voeg een snuf peper en zout toe. Proef even en voeg naar smaak nog wat limoensap of juist wat kokosbloesemsuiker toe. Het zoet zure van de chutney smaakt echt fantastisch bij de zoute kroepoek.
Serveer de kokos koriander chutney met kroepoek. Je kunt hem direct eten, maar ook prima een dag of twee bewaren in de koelkast.
Tip: serveer de kokos koriander chutney bij deze rode curry met garnalen en sugarsnaps. Lekker met basmati rijst en extra koriander.
0 reacties