Kokos granola uit de pan met perzik yoghurt

Kokos granola uit de pan met perzik yoghurt

HET IS ZO VER! Ik vlieg vandaag met lieve Mike naar Ibiza. En dat betekende dus midden in de nacht opstaan. Maar dat vind ik heeelemaal niet erg want vroeg opstaan om op vakantie te gaan geeft mij altijd een extra beetje vakantiegevoel ofzo. En ook op vroege vogel tijden knort mijn maag wanneer ik opsta. Always hungry :D Al eet ik wel liever iets lichts op zo’n tijdstip dus maakte ik gisteravond een snelle kokos granola uit de pan met perzik yoghurt. Gezond, zomers (ook al is het weer verre van zonnig te noemen op dit moment) en lekker snel klaar. Ik at het niet thuis maar onderweg in de auto, want zoals dat altijd gaat met op vakantie gaan kom ik al-tijd in tijdnood. Gelukkig was ik wel zo slim om het recept alvast klaar te zetten zodat jullie dit weekend ook van dit lekkere ontbijtje kunnen genieten.

 

Psst.. Voor diegene die het leuk vinden om te zien wat ik allemaal uitspook op vakantie, volg mij op snapchat! Jullie kunnen mij toevoegen op mijn gebruikersnaam Beaufood. Tot in Ibiza!

 

Dit heb je nodig voor twee porties

  • 100 gr havermout
  • flinke snuf kaneel
  • 45 gr kokosschaafsel
  • 2 el honing
  • 1 el kokosvet
  • 2 perziken
  • 250 gr kwark

Kokos granola uit de pan met perzik yoghurt

 

Zo maak je het

Verhit een koekenpan en rooster de havermout in zo’n vier minuten. Schud regelmatig om om verbranding te voorkomen. Voeg de honing, kaneel, kokossnippers en het kokosvet om en schep om. Laat even afkoelen.

Schep de kwark in twee bakjes. Pureer de perzik (houd een paar plakjes over voor de garnering) samen met 50 ml water met een staafmixer of in je blender tot puree. Schenk dit over de kwark of roer het erdoorheen.

Sluit af met (lekker veel!) kokos granola en een paar plakjes perzik.

 

 

 

 

2 Comments
  1. Wat een super goed idee, granola uit de pan! Zelf granola maken uit de oven vind ik super leuk om te doen, maar ik doe het bijna nooit. Ik denk door tijdgebrek… maar als het zo snel gemaakt is dan ga ik dat snel proberen! Dankje voor je leuke receptje :).
    Liefs

    1. Het is inderdaad echt een stuk sneller klaar dan wanneer je de oven gebruikt. Dus voor de buzzy bees onder ons érg handig :) En heel graag gedaan! Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!