Ik vertelde er al over in mijn artikel met daarin mijn 10 x best bekeken recepten van 2018.. mijn nieuwe kantoor! Hélemaal blij mee. Alleen waar er thuis altijd wat te knabbelen voor de hand lag, zo moet ik nu van te voren nadenken over wat ik meeneem als tussendoortje en lunch. Dat is lang geleden! Alleen maar leuk, want waarschijnlijk heb jij ook wel baat bij gezonde tussendoortjes die je mee kunt nemen naar werk. Zoals bijvoorbeeld deze koffie karamelrepen met gepofte quinoa. Perfect tussendoortje voor wanneer je een beetje power nodig hebt. Zeg zo rond 16.00. Deze repen hebben een knappertje gemaakt van koffiebonen en de zoete karamel maak je van dadels. Om ze extra voedzaam te maken mengde ik er gepofte quinoa door. Ze zijn binnen no time gemaakt dus ik zeg: steek vanavond je handen tien minuutjes uit de mouwen zodat je voor de hele week een voorraadje gezonde snacks hebt!
Dit heb je nodig voor deze koffie karamelrepen met gepofte quinoa / 8 stuks
- 200 gr zachte dadels – ontpit
- 45 gr pindakaas – Heb je een notenallergie en ben je ook allergisch voor pinda’s? Laat de pindakaas dan weg.
- 45 gr gepofte quinoa
- 80 gr zo puur mogelijk chocolade
- 2 el koffiebonen
- snuf kaneel
- optioneel: 1 tl vanille extract – hoeft niet, wel extra lekker.
Zo maak je het
Prak de zachte dadels in een kommetje fijn met een vork en roer de pindakaas erdoor samen met een snuf kaneel. Plus het vanille extract als je dit gebruikt. Je kunt deze twee ingrediënten ook mixen in een keukenmachine tot een egale massa, maar met een vork lukt dit ook dikke prima. Mits je zachte dadels gebruikt. Ik gebruik altijd de kleine, zachte dadels die je in een kartonnen doosje bij de Turkse winkel koopt.
Prak de gepofte quinoa erdoor. Vorm op een stuk bakpapier een langwerpige vorm met je handen. Maak je handen even nat onder de kraan om plakken tegen te gaan.
Smelt de chocolade au bain marie en drizzle de gesmolten chocolade over de plak. Vijzel de koffiebonen heel fijn (bijna tot poeder) in een vijzel en strooi dit over de chocolade (met eventueel nog wat quinoa).
Leg de plak minimaal twee uur in de koelkast of tot hij hard is. Je kunt hem ook in de vriezer leggen, dan is hij eerder klaar.
Houd een scherp mes even onder de hete kraan (hierdoor krijg je mooiere repen) en snijd de plak in 8 repen. Bewaar de repen luchtdicht verpakt in de koelkast.
Wat voor een koffiebonen adviseer je? Ik ga het dit weekend proberen. Het ziet er heerlijk uit!
Dark roasted :D
Wat voor een koffiebonen adviseer je? Ik ga het dit weekend proberen. Ziet er heerlijk uit.
Heerlijk! Zélfs goedgekeurd door allevier mijn kinderen, inclusief twee kritische puberzonen?
Haaa top!
Gelijk opgeslagen dit recept, wat was dit lekker zeg! Heb je het helemaal zelf verzonnen?
Leuk om te horen! En het ligt eraan wat je zelf verzonnen noemt ;) Ik at ooit een reep met gepofte rijst en dadels, en daarop heb ik een eigen versie gemaakt met quinoa, chocolade en koffie.
Dankjewel! Heb dit gister gemaakt en wat super lekker, ik was aan het zoeken naar een lekkere en gezonde snack om mijn goede voornemens niet te verbreken en dit was echt perfect! Dankjewel Bo <3
Heel graag gedaan!
Opgeslagen! ze zien er namelijk echt heerlijk uit
Hoi,
Wat een grappig recept. Ik zou het graag maken, juist omdat het weer s wat anders is.
Heb je enig idee hoe het zit met de koolhydraten en suikers?
Ik heb nl diabetes en moet dus wel opletten zeg maar;)
Vast bedankt!
Hooi Petra, ik reken helaas geen koolhydraten en suikers uit dus ik kan je hierbij niet helpen :) Liefs, Bo