Knolselderijpizza’s met tomatenroom en kiemen

KNOLSELDERIJPIZZA’S MET TOMATENROOM EN KIEMEN

Lekker, gezond en snel klaar. Daar houd ik van als het gaat om avondeten. Vaste lezers onder jullie weten dat een standaard AVG’tje bij mij ver te zoeken is en ook dat ik het lekker vind om te variëren met verschillende bereidingswijzen wat betreft groenten. Zo had ik vorige week een grote knolselderij in huis en bedacht ik dat het wel lekker zou zijn om die in plakken te snijden en te grillen in de oven. Ik vond ze vervolgens op kleine pizzabodems lijken en dat ging ik er dus ook maar van maken :D Ik maakte ze af met creamy tomatenroom en kiemen. Kiemen zijn de beginselen van een plantje en zitten vol voedingsstoffen. Ze zijn in steeds meer soorten verkrijgbaar bij de supermarkt en je vindt ze bij de sla!

 

Dit heb je nodig voor deze knolselderijpizza’s met tomatenroom en kiemen a twee personen

  • 1 knolselderij
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl tomatenpuree
  • handje kiemen naar keuze – ik ga altijd voor een mix van pittige kiemen
  • optioneel: meer topping ideeën vind je onderaan het recept 

 

Knolselderijpizza’s met tomatenroom en kiemen, Knolselderij uit de oven, Beaufood recepten, Lekker en simpel, Glutenvrij avondeten, Gezonde hoofdgerechten, Gezonde pizza recepten, Pizza van knolselderij

Knolselderijpizza’s met tomatenroom en kiemen, Knolselderij uit de oven, Beaufood recepten, Lekker en simpel, Glutenvrij avondeten, Gezonde hoofdgerechten, Gezonde pizza recepten, Pizza van knolselderij

 

Zo maak je ze

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spoel de knolselderij schoon en snijd hem in dikke plakken van ongeveer twee centimeter. Je hoeft hem niet te schillen. Leg de plakken op de ovenplaat en druppel er olijfolie over. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Schuif de knolselderij pizza’s voor 25 tot 30 minuten in de oven.

Meng ondertussen in een kommetje de crème fraîche met de tomatenpuree. Haal de knolselderij pizza’s uit de oven en besmeer ze met de tomatenroom. Sluit af met een pluk kiemen.

Eet smakelijk :)

 

Je kunt de knolselderijpizza’s nog wat aankleden met extra toppings. Denk aan gegrilde shiitakes, gebakken pijnboompitjes, vers geschaafde parmezaan, feta of plakjes gegrilde halloumi!

Klik hier om dit recept uit te printen.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.