...

Knapperige zalm-asperges uit de oven

Knapperige zalm-asperges uit de oven

door | mrt 27, 2018 | Hartige hapjes, Recepten, Tussendoor | 4 reacties

Knapperige zalm-asperges uit de oven, Gezonde hapjes, Beaufood recepten, Gezonde paasrecepten, Oven hapjes recepten, Koolhydraatarme hapjes, Gezonde foodblogs

Ohhhh dit is er weer eentje hoor :D Wát een lekker hapje dit. Als ik ooit begin aan een kookboek komt dit recept er zeker in te staan. Deze knapperige zalm-asperges uit de oven zijn perfect als borrelhapje en staan ook fantastisch op tafel tijdens Pasen. Je rolt simpelweg groene asperges met gerookte zalm op in filodeeg. Even de oven in en klaar is kees. Maak daar een frisse dip met verse dille bij en ik weet zeker dat iedereen ervan zal smullen!

Knapperige zalm-asperges uit de oven, Gezonde hapjes, Beaufood recepten, Gezonde paasrecepten, Oven hapjes recepten, Koolhydraatarme hapjes, Gezonde foodblogs

Knapperige zalm-asperges uit de oven, Gezonde hapjes, Beaufood recepten, Gezonde paasrecepten, Oven hapjes recepten, Koolhydraatarme hapjes, Gezonde foodblogs

Knapperige zalm-asperges uit de oven, Gezonde hapjes, Beaufood recepten, Gezonde paasrecepten, Oven hapjes recepten, Koolhydraatarme hapjes, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze knapperige zalm-asperges uit de oven / 12 stuks

  • 12 groene asperges
  • 150 gr gerookte zalm
  • 6 filodeegvellen – van ongeveer 20 cm
  • scheutje olijfolie
  • snuf peper

Voor de dille dip

  • 3 el yoghurt
  • 2 el mayo
  • klein bosje dille – fijngehakt en zo’n 5 gr

 

Knapperige zalm-asperges uit de oven, Gezonde hapjes, Beaufood recepten, Gezonde paasrecepten, Oven hapjes recepten, Koolhydraatarme hapjes, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en laat de vellen filodeeg ontdooien. Leg een vochtige theedoek over het deeg wanneer het is ontdooit om uitdrogen te voorkomen.

Rol de plakjes gerookte zalm om de asperges. Snijd een vel filodeeg door tweeën en rol daar een asperge met zalm in. Kwast de uiteinden van het vel in met wat olijfolie voordat je hem dicht rolt. Ga door totdat je 12 rolletjes hebt.

Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Schuit de plaat in het midden van de oven en vak ze in 10 tot 15 minuten knapperig en goudbruin. Houd ze na tien minuten goed in de gaten zodat ze niet verbranden.

Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dille dip door elkaar.

Haal de zalm-asperges uit de oven, serveer ze direct en zet er een schaaltje dille dip naast.  Geniet ervan!

Knapperige zalm-asperges uit de oven, Gezonde hapjes, Beaufood recepten, Gezonde paasrecepten, Oven hapjes recepten, Koolhydraatarme hapjes, Gezonde foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Marie Kesteleyn

    Hallo BO!
    Ik wil graag die rolletjes maken, maar vraag me af of de asperges eerst moeten gekookt worden al dan niet.

    Groetjes,
    Marie

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Marie, de asperges garen in de oven dus je hoeft ze niet eerst te koken. Doe je dit wel, dan wordt het een slappe hap :) Liefs, Bo

      Antwoord
  2. Annemiek

    Suuuuper leuk! Wat ben je toch origineel en leuk! Je gerechten zijn prettig te volgen ook, ga zo door! :)

    Antwoord
    • Bo

      Wat lief, bedankt :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *