Ohhhh dit is er weer eentje hoor :D Wát een lekker hapje dit. Als ik ooit begin aan een kookboek komt dit recept er zeker in te staan. Deze knapperige zalm-asperges uit de oven zijn perfect als borrelhapje en staan ook fantastisch op tafel tijdens Pasen. Je rolt simpelweg groene asperges met gerookte zalm op in filodeeg. Even de oven in en klaar is kees. Maak daar een frisse dip met verse dille bij en ik weet zeker dat iedereen ervan zal smullen!
Dit heb je nodig voor deze knapperige zalm-asperges uit de oven / 12 stuks
- 12 groene asperges
- 150 gr gerookte zalm
- 6 filodeegvellen – van ongeveer 20 cm
- scheutje olijfolie
- snuf peper
Voor de dille dip
- 3 el yoghurt
- 2 el mayo
- klein bosje dille – fijngehakt en zo’n 5 gr
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180 graden en laat de vellen filodeeg ontdooien. Leg een vochtige theedoek over het deeg wanneer het is ontdooit om uitdrogen te voorkomen.
Rol de plakjes gerookte zalm om de asperges. Snijd een vel filodeeg door tweeën en rol daar een asperge met zalm in. Kwast de uiteinden van het vel in met wat olijfolie voordat je hem dicht rolt. Ga door totdat je 12 rolletjes hebt.
Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Schuit de plaat in het midden van de oven en vak ze in 10 tot 15 minuten knapperig en goudbruin. Houd ze na tien minuten goed in de gaten zodat ze niet verbranden.
Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dille dip door elkaar.
Haal de zalm-asperges uit de oven, serveer ze direct en zet er een schaaltje dille dip naast. Geniet ervan!
Hallo BO!
Ik wil graag die rolletjes maken, maar vraag me af of de asperges eerst moeten gekookt worden al dan niet.
Groetjes,
Marie
Hoi Marie, de asperges garen in de oven dus je hoeft ze niet eerst te koken. Doe je dit wel, dan wordt het een slappe hap :) Liefs, Bo
Suuuuper leuk! Wat ben je toch origineel en leuk! Je gerechten zijn prettig te volgen ook, ga zo door! :)
Wat lief, bedankt :D