Kipsalade met dille en komkommer

Zin in een lekker smeerseltje?  Ik hoef je niet te vertellen dat de salades voor op brood uit de winkel vol zitten met stoffen die er niet persé in hoeven. Natuurlijk wil de supermarkt niet na drie dagen alle salades weg hoeven te gooien omdat ze niet meer goed zijn, dus die conserveermiddelen snap ik wel. Maar aaaal die kleurstoffen en hoeveelheid suikers dan? Dat kun jij zelf anders doen :) En lekkerder! En net zo makkelijk.. Hieronder vind je het recept van een van mijn favoriete smeersels, kipsalade met dille en komkommer.

 

Nodig voor een bak

  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 kleine appel
  • 1/4 komkommer
  • 2 stengels bleekselderij
  • Een handje rozijnen
  • 4 el mayo
  • 3 el kwark (of yoghurt)
  • 1 el dille


 


Zo maak je het

Snij de kipfilet, komkommer, appel en bleekselderij in kleine stukjes. Je mag de stukjes zo groot of klein maken als je zelf wilt, maar ik sneed ze vrij klein.

Meng in een grote kom alles goed door elkaar.

Lekker op (spelt)crackers, een bol of op een toastje! Bewaar de salade in de koelkast.

 

Tip: koop een leuk klein bakje en bewaar daar de salade in. Je kunt de salade ongeveer drie dagen bewaren dus maak op maandag een lekkere bak en je hebt er tot woensdag/donderdag plezier van!

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!