Kipsalade met dille en komkommer

Zin in een lekker smeerseltje?  Ik hoef je niet te vertellen dat de salades voor op brood uit de winkel vol zitten met stoffen die er niet persé in hoeven. Natuurlijk wil de supermarkt niet na drie dagen alle salades weg hoeven te gooien omdat ze niet meer goed zijn, dus die conserveermiddelen snap ik wel. Maar aaaal die kleurstoffen en hoeveelheid suikers dan? Dat kun jij zelf anders doen :) En lekkerder! En net zo makkelijk.. Hieronder vind je het recept van een van mijn favoriete smeersels, kipsalade met dille en komkommer.

 

Nodig voor een bak

  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 kleine appel
  • 1/4 komkommer
  • 2 stengels bleekselderij
  • Een handje rozijnen
  • 4 el mayo
  • 3 el kwark (of yoghurt)
  • 1 el dille


 


Zo maak je het

Snij de kipfilet, komkommer, appel en bleekselderij in kleine stukjes. Je mag de stukjes zo groot of klein maken als je zelf wilt, maar ik sneed ze vrij klein.

Meng in een grote kom alles goed door elkaar.

Lekker op (spelt)crackers, een bol of op een toastje! Bewaar de salade in de koelkast.

 

Tip: koop een leuk klein bakje en bewaar daar de salade in. Je kunt de salade ongeveer drie dagen bewaren dus maak op maandag een lekkere bak en je hebt er tot woensdag/donderdag plezier van!

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.