...

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

door | jan 23, 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op tafel en je kunt zelf kiezen wat je erbij serveert. Heb je nog een restje tagliatelle in de kast? Of volkoren spaghetti, linzen penne of rijst? Het kan allemaal. In plaats van kipfilet gebruik ik graag kippendijen. Die zijn namelijk een stuk malser dan gewone kipfilet. De kip brengen we vervolgens op smaak met peper, zout en gedroogde dille waarna we hem mooi goudbruin bakken in de koekenpan. En dan die heerlijke spinazie roomsaus eroverheen.. Goddelijk. Wat betreft die roomsaus kun je trouwens twee kanten op. Daar vertel ik je hieronder meer over!

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kip & spinazie roomsaus 

Goed, spinazie roomsaus dus. Die kunnen we maken van gewone room, maar in dit recept gebruik ik kokosroom. Oftewel volvette kokosmelk. (Ik gebruik altijd de kokosmelk van Fairtrade omdat die het meest romig is). Dat subtiele kokossmaakje matcht perfect bij de gebakken kip en is ook dikke vrienden met spinazie. Daarbij gaat mijn buik lekkerder op plantaardige room dan op dierlijke room, maar dit is natuurlijk persoonlijk. Ik raad je qua smaak aan om voor kokosroom te gaan, maar mocht je echt gruwelen van de smaak van kokos, dan kun je dit gewoon 1 op 1 vervangen door gewone room. Als je maar wel echt verse spinazie gebruikt en géén diepvries spinazie. Met die laatste wordt het een kledderig resultaat en roomsaus hoort natuurlijk (jep) echt lekker romig te zijn. 

Geniet van dit lekkere en voedzame gerecht! 

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Zin in nog meer kip?

 

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus (met rijst)

Een heerlijk eenpansgerecht met gebakken kip in spinazie roomsaus. Een voedzaam gerecht dat binnen een half uurtje op tafel staat!
4.67 van 12 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr kipdijfilets - biologisch
  • 1 tl gedroogde dille
  • 2 el boter
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr verse spinazie
  • 250 ml kokosmelk - of gewone room

Instructies
 

  • Kruid de kipdijfilets met zout, versgemalen peper en gedroogde dille. Verhit de boten in een koekenpan en bak de kipdijfilets aan beide kanten gaar en goudbruin. Haal ze uit de pan en bewaar op een bordje tot gebruik.
  • Snipper de sjalot en pers de knoflook. Fruit 2 minuten in de koekenpan. Als het goed is zit er nog genoeg boter in de pan. Zo niet, doe er dan een klein klontje bij. Doe de spinazie erbij en bak deze mee tot het geslonken is.
  • Schenk de kokosmelk (of room) erbij. Laat de spinazie roomsaus 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Leg de gebakken kipdijfilets terug in de pan en bak nog 2 minuten mee.
  • Serveer de gebakken kipdijfilets in spinazie roomsaus met zilvervliesrijst of tagliatelle.
  • Geniet ervan!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept