Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op tafel en je kunt zelf kiezen wat je erbij serveert. Heb je nog een restje tagliatelle in de kast? Of volkoren spaghetti, linzen penne of rijst? Het kan allemaal. In plaats van kipfilet gebruik ik graag kippendijen. Die zijn namelijk een stuk malser dan gewone kipfilet. De kip brengen we vervolgens op smaak met peper, zout en gedroogde dille waarna we hem mooi goudbruin bakken in de koekenpan. En dan die heerlijke spinazie roomsaus eroverheen.. Goddelijk. Wat betreft die roomsaus kun je trouwens twee kanten op. Daar vertel ik je hieronder meer over!
Gebakken kip & spinazie roomsaus
Goed, spinazie roomsaus dus. Die kunnen we maken van gewone room, maar in dit recept gebruik ik kokosroom. Oftewel volvette kokosmelk. (Ik gebruik altijd de kokosmelk van Fairtrade omdat die het meest romig is). Dat subtiele kokossmaakje matcht perfect bij de gebakken kip en is ook dikke vrienden met spinazie. Daarbij gaat mijn buik lekkerder op plantaardige room dan op dierlijke room, maar dit is natuurlijk persoonlijk. Ik raad je qua smaak aan om voor kokosroom te gaan, maar mocht je echt gruwelen van de smaak van kokos, dan kun je dit gewoon 1 op 1 vervangen door gewone room. Als je maar wel echt verse spinazie gebruikt en géén diepvries spinazie. Met die laatste wordt het een kledderig resultaat en roomsaus hoort natuurlijk (jep) echt lekker romig te zijn.
Geniet van dit lekkere en voedzame gerecht!
Zin in nog meer kip?
- Poké bowl met gebakken kip en mango
- Italiaanse honing-citroen kip uit de oven
- Stoofpot met pompoen, kip en dadels
- Tatsuta (Japanse gefrituurde kip) met srirachamayo
- Pollo guisado: stoofpot met kip en olijven

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus (met rijst)
Ingrediënten
- 350 gr kipdijfilets - biologisch
- 1 tl gedroogde dille
- 2 el boter
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 200 gr verse spinazie
- 250 ml kokosmelk - of gewone room
Instructies
- Kruid de kipdijfilets met zout, versgemalen peper en gedroogde dille. Verhit de boten in een koekenpan en bak de kipdijfilets aan beide kanten gaar en goudbruin. Haal ze uit de pan en bewaar op een bordje tot gebruik.
- Snipper de sjalot en pers de knoflook. Fruit 2 minuten in de koekenpan. Als het goed is zit er nog genoeg boter in de pan. Zo niet, doe er dan een klein klontje bij. Doe de spinazie erbij en bak deze mee tot het geslonken is.
- Schenk de kokosmelk (of room) erbij. Laat de spinazie roomsaus 10 minuten pruttelen op laag vuur.
- Leg de gebakken kipdijfilets terug in de pan en bak nog 2 minuten mee.
- Serveer de gebakken kipdijfilets in spinazie roomsaus met zilvervliesrijst of tagliatelle.
- Geniet ervan!
0 reacties