...

Kip met basilicumpesto en mozzarella uit de oven

Kip met basilicumpesto en mozzarella uit de oven

door | jul 27, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 0 Reacties

Kip met basilicumpesto en mozzarella uit de oven

Tomaat, mozzarella en pesto is en blijft een top combinatie. En samen met gebakken kipfilet al helemaal! Eigenlijk is dit gerecht een veredelde caprese, maar dan uit de oven. Eet dit samen met een groene salade en je hebt een super lekkere én voedzame maaltijd.

Dit is trouwens ook zo’n gerecht wat handig is om te maken wanneer je meerdere mensen te eten hebt. Men neme een ovenschaal met geurende gevulde kipfilets erin, een grote mooie schaal met een salade op tafel, gezellige mensen, flesje rode wijn and hello wonderfull evening. Budgetproof, zonder een berg vaat en zonder uren aan voorbereiding. Ik zeg doen!

De pesto in dit recept maar je heel makkelijk zelf met maar drie ingrediënten. Heb je daar geen zin in? Vervang de verse pesto dan gewoon door twee theelepels groene pesto uit een potje.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • 3 tomaten
  • peper en zout
  • paar blaadjes basilicum als garnering

Voor de pesto

  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • snuf zout

 

Kip met basilicumpesto en mozzarella uit de oven

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Maak de pesto door de ingrediënten fijn te vijzelen of te stampen tot een pasta.

Snij de kipfilets aan de zijkanten open en vul deze met de pesto. Vouw de filets dicht (zet ze eventueel vast met cocktailprikkers) en bestrooi met een snuf zout en peper. Was en snij de tomaat in stukken en leg dit samen met de kipilets in een ovenschaal.

Zet weg in de oven voor 20 tot 30 minuten. Dit verschilt heel erg! Controleer de kip dus af en toe. Kleinere kipfilets zullen minder lang nodig hebben en worden taai als je ze er te lang in laat.

Snij de mozzarella in plakken en leg deze na 15 minuten op de kip in de oven.

Maak ondertussen de salade klaar  en check even op de kip gaar is. Ja? Aan tafel! Garneer het gerecht af met verse blaadjes basilicum.

 

Ik maakte er ook een schaal doperwten bij. Wist je dat je doperwten uit de diepvries niet persé hoeft te koken? Ik vul altijd een schaal met heet water, doe daar de doperwten bij en na een paar minuten zijn ze ontdooid. Ik breng ze daarna op smaak met wat Italiaanse kruiden en een scheutje witte wijn azijn

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *