Kip met basilicumpesto en mozzarella uit de oven

Kip met basilicumpesto en mozzarella uit de oven

Tomaat, mozzarella en pesto is en blijft een top combinatie. En samen met gebakken kipfilet al helemaal! Eigenlijk is dit gerecht een veredelde caprese, maar dan uit de oven. Eet dit samen met een groene salade en je hebt een super lekkere én voedzame maaltijd.

Dit is trouwens ook zo’n gerecht wat handig is om te maken wanneer je meerdere mensen te eten hebt. Men neme een ovenschaal met geurende gevulde kipfilets erin, een grote mooie schaal met een salade op tafel, gezellige mensen, flesje rode wijn and hello wonderfull evening. Budgetproof, zonder een berg vaat en zonder uren aan voorbereiding. Ik zeg doen!

De pesto in dit recept maar je heel makkelijk zelf met maar drie ingrediënten. Heb je daar geen zin in? Vervang de verse pesto dan gewoon door twee theelepels groene pesto uit een potje.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • 3 tomaten
  • peper en zout
  • paar blaadjes basilicum als garnering

Voor de pesto

  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke hand verse basilicum
  • scheutje olijfolie
  • snuf zout

 

Kip met basilicumpesto en mozzarella uit de oven

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Maak de pesto door de ingrediënten fijn te vijzelen of te stampen tot een pasta.

Snij de kipfilets aan de zijkanten open en vul deze met de pesto. Vouw de filets dicht (zet ze eventueel vast met cocktailprikkers) en bestrooi met een snuf zout en peper. Was en snij de tomaat in stukken en leg dit samen met de kipilets in een ovenschaal.

Zet weg in de oven voor 20 tot 30 minuten. Dit verschilt heel erg! Controleer de kip dus af en toe. Kleinere kipfilets zullen minder lang nodig hebben en worden taai als je ze er te lang in laat.

Snij de mozzarella in plakken en leg deze na 15 minuten op de kip in de oven.

Maak ondertussen de salade klaar  en check even op de kip gaar is. Ja? Aan tafel! Garneer het gerecht af met verse blaadjes basilicum.

 

Ik maakte er ook een schaal doperwten bij. Wist je dat je doperwten uit de diepvries niet persé hoeft te koken? Ik vul altijd een schaal met heet water, doe daar de doperwten bij en na een paar minuten zijn ze ontdooid. Ik breng ze daarna op smaak met wat Italiaanse kruiden en een scheutje witte wijn azijn

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!