Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta

Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta

door | jun 20, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 35 reacties

Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta, Eenpans gerechten, Lekkere kip gerechten, Beaufood recepten, Leuke foodblgs, Makkelijk avondeten

Deze kip in parmezaan roomsaus is perféct comfort food voor een gezellig eetavondje met vriendinnen. Pan op tafel, een glas Chardonnay erbij (zie wijntip bij de ingrediëntenlijst!) en een schaal knapperige, glutenvrije ciabatta broodjes om die heerlijke parmezaan roomsaus te dippen. Want dat wil je, geloof me. Daarnaast wil je op zo’n avond natuurlijk zo min mogelijk in de keuken staan en al helemaal niet achterblijven met een berg vaat. Ook daar is aan gedacht, want je maakt dit hele gerecht in één enkele pan! Handig he?

Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta, Eenpans gerechten, Lekkere kip gerechten, Beaufood recepten, Leuke foodblgs, Makkelijk avondeten

Kip in parmezaan roomsaus 

Voor dit gerecht bakken we de kippendij in een koekenpan en bedelven we hem vervolgens met ingrediënten als courgette, kastanje champignons en een smaakvolle saus gemaakt van room en Parmezaanse kaas. Wat ringetjes lente ui en verse bieslook erover om het af te maken en je hebt binnen no time een goddelijk gerecht op tafel staan. Vergeet ook de glutenvrije knoflook broodjes niet. Die wil je namelijk gebruiken om die lekkere saus mee op te dippen..

Tip: je kunt dit gerecht ook serveren met verse ravioli, tagliatelle of rijst!

Zin in nog meer kip?

Pollo guisado: stoofpot met kip en olijven

Poké bowl met gebakken kip en mango

Kip-groenten schotel uit de oven

Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble

Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta, Eenpans gerechten, Lekkere kip gerechten, Beaufood recepten, Leuke foodblgs, Makkelijk avondeten

Dit heb je nodig voor deze kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta / 2 personen

  • 300 gr biologische kipdijfilet 
  • 1 courgette
  • 2 knoflookteentjes
  • 300 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 200 ml room
  • 2 glutenvrije ciabatta broodjes – Schär
  • 1 el maïzena
  • 1 lente ui
  • klein bosje bieslook

Wijntip: Terrapura Singe Vineyard Chardonnay. Deze lichtgele, exotische wijn heeft vier maanden houtrijping gehad en past heel goed bij dit romige gerecht met kippendij. Je vindt deze wijn bij Jumbo!

Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta, Eenpans gerechten, Lekkere kip gerechten, Beaufood recepten, Leuke foodblgs, Makkelijk avondeten

Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta, Eenpans gerechten, Lekkere kip gerechten, Beaufood recepten, Leuke foodblgs, Makkelijk avondeten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Breng de kippendij op smaak met een snuf peper en zout en bak de kip gaar. Kippendij moet altijd ietsje langer bakken dan kipfilet. 

Snijd de twee ciabatta’s in plakken en wrijf ze in met een teentje knoflook en olijfolie. Rooster ze in tien minuten krokant en goudbruin in de oven.

Snipper de ui, snijd de champignons in kwarten en de courgette in kleine blokjes. Haal de kip uit de pan. Verhit nog een scheutje olie in diezelfde pan en bak de kastanjes, courgette en ui tien minuutjes. Breng op smaak met peper en zout. Schep het groentemengsel uit de pan bij de kip.

Pers het tweede knoflookteentje uit en fruit kort aan in de pan. Meng de maïzena met 100 ml water en schenk dit samen met de room bij de knoflook. Roer de Parmezaanse kaas er kort met een garde doorheen tot het een mooie, gebonden saus is.

Schep de groenten bij de saus en roer het geheel even door. Leg de gebakken kippendijen erin en genieten maaaar! Garneer de kip in parmezaan roomsaus met ringetjes lente ui en fijngesneden bieslook. En de krokante knoflook ciabatta’s natuurlijk!

Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta, Eenpans gerechten, Lekkere kip gerechten, Beaufood recepten, Leuke foodblgs, Makkelijk avondeten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

35 Comments

35 Reacties

  1. Julia de Reijke

    Ik heb deze gemaakt met varkenshaas, verder alle ingrediënten zelfde, ook erg lekker!

    Antwoord
    • Bo

      Goed idee, thanks voor het delen :D

      Antwoord
  2. Hilde

    Ik heb het al vaak gemaakt omdat het echt heerlijk is! Ik heb er wel een glas witte wijn bij gedaan, dat is nog lekkerder.

    Antwoord
    • Bo

      Daar heb je hélemaal gelijk in ;)

      Antwoord
      • Sabine Noorda

        Hi! Wat voor room heb je gebruikt?

        Groetjes :)

        Antwoord
        • Bo

          Pure room, dus geen kookroom oid :) Waar je zeg maar ook slagroom van kunt kloppen.

    • Wanda

      Is dit gerecht ook in te vriezen als het helemaal klaar is?

      Antwoord
      • Bo

        Dat zou in principe kunnen ja, maar ik zou het niet aanraden voor de smaak en structuur van de kip :)

        Antwoord
  3. Sherrelyn

    Welke room gebruik je precies? (Winkel/merk) 😁

    Antwoord
    • Bo

      Ik gebruik altijd pure room, dus geen kookroom oid. De room waar je ook slagroom van kunt kloppen :) Meestal gebruik ik biologische (slag)room van AH.

      Antwoord
  4. Ankie

    Wat een heerlijk gerechtigd, heb genoten.
    Ga dit vaker maken.

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen :D

      Antwoord
    • Femke

      Ziet er lekker uit. Heb je ook een tip wat ik in plaats van champignons kan gebruiken?

      Antwoord
      • Bo

        Je zou de champignons kunnen vervangen door nog meer courgette of bijvoorbeeld doperwten of aubergine :)

        Antwoord
  5. Anne

    Hoi, wat voor room gebruikte je? Geen slagroom toch? Kookroom?

    Antwoord
    • Bo

      Ik gebruik echt pure room, dus geen kookroom oid. Room waar je ook slagroom van zou kunnen kloppen zeg maar.

      Antwoord
  6. Iris

    Het recept gaan we komende kerstdagen eten.
    Kan de Parmezaanse kaas ook vervangen worden door een andere kaas soort?

    Antwoord
    • Bo

      Nog niet geprobeerd :) Kan in principe wel natuurlijk. Al zou ik geen gewone geraspte kaas gebruiken. Geniet ervan!

      Antwoord
  7. Conny

    Is dit recept echt maar voor 2 personen
    Voor 4 lijkt mij 1200 gram zoveel kip

    Antwoord
    • Bo

      Je hebt 300 gram kippendij nodig, dus voor vier personen zou dat 600 gram zijn. Geen 1200?

      Antwoord
  8. Petra van Wieren

    Hoi Bo,

    Ik ga vanavond dit recept maken,maar dan met de gewone ciabatta.
    Ben erg benieuwd!

    Groet,
    Petra

    Antwoord
  9. Ellen

    Het was heerlijk! Alleen mijn man is niet zo vd champignons. Kan ik daarvoor in de plaats paprika doen?

    Antwoord
  10. Ineke

    Wij hebben het vorige week gegeten. Zalig! Iedereen heeft er heerlijk van gegeten. We gaan het snel weer eten. Leuk om te bereiden ook.
    Wij hebben er naast de ciabattes ook patato wedges uit de oven bij gegeten. Goeie combi.

    Antwoord
  11. Brigitte Constant

    Kan ik dit gerecht ook 1 dag van tevoren maken en is het ook mogelijk met kipfilet?

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt de saus prima een dag van te voren maken. Al zou ik de kip wel zo kort mogelijk van te voren bakken, zodat hij niet uitdroogt. Ik vind kippendij persoonlijk lekkerder (malser), maar je kunt natuurlijk ook kipfilet gebruiken :)

      Antwoord
      • Brigitte Constant

        Jij zegt kippedij is malser, maar zitten daar niet veel botjes in, jij doet de kippedij er in zijn geheel in. Als ik een grote groep eters heb kan ik dan de kippedij in 2 partijen bakken en dubbele hoeveelheid saus?

        Antwoord
  12. Eva

    Super easy en heerlijk zondag maaltje. Dank je wel

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan :D

      Antwoord
  13. Anna

    Kan dit ook goed met gebakken aardappeltjes? Of is het dan te nat??

    Antwoord
    • Bo

      Gebakken aardappeltjes in plaats van..?:)

      Antwoord
      • Stèphanie

        Ook lekker met pasta, bijv linguine?

        Antwoord
  14. miranda

    hoi bij mij thuis lusten ze geen championen is daar een vervanger voor misschien spekjes

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt de champignons vervangen door elk soort ander groenten. Denk aan broccoli, bloemkool, courgette e.d :)

      Antwoord
  15. Danny

    Gisteren dit recept gemaakt voor mijn man en zoon en ze vonden het heerlijk. Ikzelf trouwens ook. Dit ga ik vaker maken, bedankt!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.