Deze kip in parmezaan roomsaus is perféct comfort food voor een gezellig eetavondje met vriendinnen. Pan op tafel, een glas Chardonnay erbij (zie wijntip bij de ingrediëntenlijst!) en een schaal knapperige, glutenvrije ciabatta broodjes om die heerlijke parmezaan roomsaus te dippen. Want dat wil je, geloof me. Daarnaast wil je op zo’n avond natuurlijk zo min mogelijk in de keuken staan en al helemaal niet achterblijven met een berg vaat. Ook daar is aan gedacht, want je maakt dit hele gerecht in één enkele pan! Handig he?
Kip in parmezaan roomsaus
Voor dit gerecht bakken we de kippendij in een koekenpan en mengen we daar vervolgens ingrediënten als courgette, kastanje champignons en een smaakvolle saus gemaakt van room en Parmezaanse kaas doorheen. Wat ringetjes lente ui en verse bieslook erover om het af te maken en je hebt binnen no time een goddelijk gerecht op tafel staan! Vergeet ook de glutenvrije knoflook broodjes niet. Die wil je namelijk gebruiken om die lekkere saus mee op te dippen..
Tip: je kunt dit gerecht ook serveren met verse ravioli, tagliatelle of rijst!
Zin in nog meer kip?
- Pollo guisado: stoofpot met kip en olijven
- Poké bowl met gebakken kip en mango
- Kip-groenten schotel uit de oven
- Bloemkoolpuree met kippendij en feta crumble
Kip in parmezaan roomsaus met knoflook ciabatta
Ingrediënten
- 300 gr kipdijfilet - biologisch
- 1 courgette
- 2 knoflookteentjes
- 300 gr kastanjechampignons
- 1 ui
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 200 ml room
- 2 glutenvrije ciabatta broodjes - van Schär
- 1 el maïzena
- 1 lente ui
- klein bosje bieslook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Breng de kippendij op smaak met een snuf peper en zout en bak de kip gaar. Kippendij moet altijd ietsje langer bakken dan kipfilet.
- Snijd de twee ciabatta’s in plakken en wrijf ze in met een teentje knoflook en olijfolie. Rooster ze in tien minuten krokant en goudbruin in de oven.
- Snipper de ui, snijd de champignons in kwarten en de courgette in kleine blokjes. Haal de kip uit de pan. Verhit nog een scheutje olie in diezelfde pan en bak de kastanjes, courgette en ui tien minuutjes. Breng op smaak met peper en zout. Schep het groentemengsel uit de pan bij de kip.
- Pers het tweede knoflookteentje uit en fruit kort aan in de pan. Meng de maïzena met 100 ml water en schenk dit samen met de room bij de knoflook. Roer de Parmezaanse kaas er kort met een garde doorheen tot het een mooie, gebonden saus is.
- Schep de groenten bij de saus en roer het geheel even door. Leg de gebakken kippendijen erin en genieten maaaar! Garneer de kip in parmezaan roomsaus met ringetjes lente ui en fijngesneden bieslook. En de krokante knoflook ciabatta’s natuurlijk!
Ik heb deze gemaakt met varkenshaas, verder alle ingrediënten zelfde, ook erg lekker!
Goed idee, thanks voor het delen :D
Ik heb het al vaak gemaakt omdat het echt heerlijk is! Ik heb er wel een glas witte wijn bij gedaan, dat is nog lekkerder.
Daar heb je hélemaal gelijk in ;)
Hi! Wat voor room heb je gebruikt?
Groetjes :)
Pure room, dus geen kookroom oid :) Waar je zeg maar ook slagroom van kunt kloppen.
Is dit gerecht ook in te vriezen als het helemaal klaar is?
Dat zou in principe kunnen ja, maar ik zou het niet aanraden voor de smaak en structuur van de kip :)
Welke room gebruik je precies? (Winkel/merk) 😁
Ik gebruik altijd pure room, dus geen kookroom oid. De room waar je ook slagroom van kunt kloppen :) Meestal gebruik ik biologische (slag)room van AH.
Wat een heerlijk gerechtigd, heb genoten.
Ga dit vaker maken.
Leuk om te horen :D
Ziet er lekker uit. Heb je ook een tip wat ik in plaats van champignons kan gebruiken?
Je zou de champignons kunnen vervangen door nog meer courgette of bijvoorbeeld doperwten of aubergine :)
Hoi, wat voor room gebruikte je? Geen slagroom toch? Kookroom?
Ik gebruik echt pure room, dus geen kookroom oid. Room waar je ook slagroom van zou kunnen kloppen zeg maar.
Het recept gaan we komende kerstdagen eten.
Kan de Parmezaanse kaas ook vervangen worden door een andere kaas soort?
Nog niet geprobeerd :) Kan in principe wel natuurlijk. Al zou ik geen gewone geraspte kaas gebruiken. Geniet ervan!
Is dit recept echt maar voor 2 personen
Voor 4 lijkt mij 1200 gram zoveel kip
Je hebt 300 gram kippendij nodig, dus voor vier personen zou dat 600 gram zijn. Geen 1200?
Hoi Bo,
Ik ga vanavond dit recept maken,maar dan met de gewone ciabatta.
Ben erg benieuwd!
Groet,
Petra
Het was heerlijk! Alleen mijn man is niet zo vd champignons. Kan ik daarvoor in de plaats paprika doen?
Ja hoor!
Wij hebben het vorige week gegeten. Zalig! Iedereen heeft er heerlijk van gegeten. We gaan het snel weer eten. Leuk om te bereiden ook.
Wij hebben er naast de ciabattes ook patato wedges uit de oven bij gegeten. Goeie combi.
Kan ik dit gerecht ook 1 dag van tevoren maken en is het ook mogelijk met kipfilet?
Je kunt de saus prima een dag van te voren maken. Al zou ik de kip wel zo kort mogelijk van te voren bakken, zodat hij niet uitdroogt. Ik vind kippendij persoonlijk lekkerder (malser), maar je kunt natuurlijk ook kipfilet gebruiken :)
Jij zegt kippedij is malser, maar zitten daar niet veel botjes in, jij doet de kippedij er in zijn geheel in. Als ik een grote groep eters heb kan ik dan de kippedij in 2 partijen bakken en dubbele hoeveelheid saus?
Super easy en heerlijk zondag maaltje. Dank je wel
Graag gedaan :D
Kan dit ook goed met gebakken aardappeltjes? Of is het dan te nat??
Gebakken aardappeltjes in plaats van..?:)
Ook lekker met pasta, bijv linguine?
hoi bij mij thuis lusten ze geen championen is daar een vervanger voor misschien spekjes
Je kunt de champignons vervangen door elk soort ander groenten. Denk aan broccoli, bloemkool, courgette e.d :)
Gisteren dit recept gemaakt voor mijn man en zoon en ze vonden het heerlijk. Ikzelf trouwens ook. Dit ga ik vaker maken, bedankt!