King crab plateau met dips

King crab plateau met dips

Zoals jullie weten ben ik gék op vis. Naast dat het lekker is, is het ook nog eens ontzettend gezond voor je. Vis zit vol omega-3 vetzuren die essentieel zijn voor je gezondheid. Het zijn belangrijke bouwstenen voor je hersencellen, celwanden en zenuwstelsel. Omega-3 beschermt je ogen, verhoogt de gezondheid van je huid en heeft een positief effect op je geheugen. En.. Het is ook nog eens súper lekker. Wat wil een mens nog meer.

Dit plateau met king crab en dipjes van citroen en tijm vond ik in de eerste instantie nogal spannend om te maken aangezien ik nog nooit in mijn leven crab heb bereid. Laat staan dat het in mijn pan paste want de poten waren echt gigantisch.

Lees: gelukkig kun je de king crab ook in kleine stukken kopen maar ik kocht kakelverse poten van bijna een meter lang. Wauw! Voor iedereen die het zichzelf iets makkelijker wil maken, loop even de Sligro binnen of je visboer en vraag om kleinere pootjes.

Afijn, ik weet niet waarom ik dacht dat het moeilijk zou zijn want dit is oprecht het meest simpele gerecht dat ik ooit maakte. Vinden jullie het geen plaatje? Als je hiermee je lover/gasten/vrienden/familie niet mee omver blaast dan weet ik het ook niet. Gegarandeerd succes, promise! 

 

King crab plateau met dips

 

Dit heb je nodig voor vier personen king crab plateau met dips

  • 1/2 kilo king crab cocktail claws
  • 1 kilo king crab merus in schaal
  • zout & peper

 

Dip 1 – Sap van 1/2 citroen, scheut olijfolie, 1/2 verse rode peper

Dip 2 – Scheut olijfolie,  teentje knoflook (geperst), 2 takjes tijm

 

King crab plateau met dips

Zo maak je het

Laat de crab een nachtje ontdooien voordat je hem gaat bereiden en laat hem voor bereiding twee uurtjes op kamertemperatuur komen.

Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook samen met wat zout en peper. Leg de crab als het water kookt in de pan en laat 6 minuutjes koken. De crab is al voorgekookt dus je hoeft hem alleen even op de warmen.

Klaar! Haal de crab uit de pan, laat even uitlekken en leg de poten en scharen op een mooie grote schaal. Serveer er wat verse kruiden bij, de dipjes en wat partjes citroen.

 

King crab plateau met dips

 

 

Serveer dit plateau bij een mooie gelegenheid, een gezellig avond of gewoon wanneer je wil genieten. Om het compleet te maken kun je er kleine krabvorkjes bij leggen waarmee iedereen een pootje kan oppeuzelen. Een goede cava of witte wijn erbij. En voila! Je hebt een geluksmomentje

2 Comments
    1. Haha, dat klopt als een bus Sanne! Ik heb het over de manier waarop vis gevangen en vervoerd wordt en daarbij horen schaaldieren natuurlijk ook. Ik zal het er nog even extra bij zetten :) Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!