...

King crab plateau met dips

King crab plateau met dips

door | dec 16, 2015 | Recepten, Vis, Voorafjes | 2 reacties

King crab plateau met dips

Zoals jullie weten ben ik gék op vis. Naast dat het lekker is, is het ook nog eens ontzettend gezond voor je. Vis zit vol omega-3 vetzuren die essentieel zijn voor je gezondheid. Het zijn belangrijke bouwstenen voor je hersencellen, celwanden en zenuwstelsel. Omega-3 beschermt je ogen, verhoogt de gezondheid van je huid en heeft een positief effect op je geheugen. En.. Het is ook nog eens súper lekker. Wat wil een mens nog meer.

Dit plateau met king crab en dipjes van citroen en tijm vond ik in de eerste instantie nogal spannend om te maken aangezien ik nog nooit in mijn leven crab heb bereid. Laat staan dat het in mijn pan paste want de poten waren echt gigantisch.

Lees: gelukkig kun je de king crab ook in kleine stukken kopen maar ik kocht kakelverse poten van bijna een meter lang. Wauw! Voor iedereen die het zichzelf iets makkelijker wil maken, loop even de Sligro binnen of je visboer en vraag om kleinere pootjes.

Afijn, ik weet niet waarom ik dacht dat het moeilijk zou zijn want dit is oprecht het meest simpele gerecht dat ik ooit maakte. Vinden jullie het geen plaatje? Als je hiermee je lover/gasten/vrienden/familie niet mee omver blaast dan weet ik het ook niet. Gegarandeerd succes, promise! 

 

King crab plateau met dips

 

Dit heb je nodig voor vier personen king crab plateau met dips

 • 1/2 kilo king crab cocktail claws
 • 1 kilo king crab merus in schaal
 • zout & peper

 

Dip 1 – Sap van 1/2 citroen, scheut olijfolie, 1/2 verse rode peper

Dip 2 – Scheut olijfolie,  teentje knoflook (geperst), 2 takjes tijm

 

King crab plateau met dips

Zo maak je het

Laat de crab een nachtje ontdooien voordat je hem gaat bereiden en laat hem voor bereiding twee uurtjes op kamertemperatuur komen.

Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook samen met wat zout en peper. Leg de crab als het water kookt in de pan en laat 6 minuutjes koken. De crab is al voorgekookt dus je hoeft hem alleen even op de warmen.

Klaar! Haal de crab uit de pan, laat even uitlekken en leg de poten en scharen op een mooie grote schaal. Serveer er wat verse kruiden bij, de dipjes en wat partjes citroen.

 

King crab plateau met dips

 

 

Serveer dit plateau bij een mooie gelegenheid, een gezellig avond of gewoon wanneer je wil genieten. Om het compleet te maken kun je er kleine krabvorkjes bij leggen waarmee iedereen een pootje kan oppeuzelen. Een goede cava of witte wijn erbij. En voila! Je hebt een geluksmomentje

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Sanne

  Ziet er overheerlijk uit! Alleen, een krab is geen vis ;)

  Antwoord
  • Bo

   Haha, dat klopt als een bus Sanne! Ik heb het over de manier waarop vis gevangen en vervoerd wordt en daarbij horen schaaldieren natuurlijk ook. Ik zal het er nog even extra bij zetten :) Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *