Op Instagram post ik regelmatig een story of foto van mijn lunch en naar deze salade kreeg ik héél veel vraag. Het is een gezonde kikkererwtensalade met biet en pinda dressing. Het is amper een recept te noemen (want: bij mij is dat meestal gewoon een kwestie van restjes groenten bij elkaar gooien), maar hij is ontzettend lekker so here it is! Het geheim van een smaakvolle salade zit hem in de dressing. Een zoetje, een zuurtje en een zoutje bij elkaar doen wonderen. Ik meng de ingrediënten voor de dressing elke ochtend in een boterhamzakje, maar ik ga binnenkort maar eens op zoek naar mini herbruikbare bakjes! Wel zo milieuvriendelijk. Heeft iemand dé tip voor handige dressingbakjes?
Dit heb je nodig voor deze kikkererwtensalade met biet en pinda dressing / 1 persoon
- 150 gr kikkererwten – uit blik of pot
- 40 gr geraspte biet – ik koop voor het gemak altijd een zakje kant en klaar geraspte biet
- stuk of 5 cherrytomaatjes
- stuk of 3 radijsjes
- 1 el rozijnen
- 1 el amandelschaafsel
Voor de pinda dressing
- 1 flinke tl pindakaas – extra lekker: met stukjes!
- 1 el olijfolie
- 1 el appelazijn
- 1 tl ahornsiroop – of agave, rijstsiroop, honing e.d
Zo maak je het
Spoel de kikkererwten onder de kraan. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de radijsjes in kwarten.
Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg een snuf zeezout en peper toe. Op de foto zie je een kruidig mengsel in mijn dressing en dit komt doordat ik Oostenrijks kruidenzout gebruik. Heb je dit in huis? Use it! Zo niet, dan gebruik je gewoon zeezout. Oh, en je ziet ook wat tuinkers. Dat strooi ik de laatste tijd echt over ál mijn gerechten, haha.
Meng de kikkererwten in een grote kom met de geraspte biet, tomaatjes, radijs en rozijnen. Meng de dressing erdoor en strooi als laatste het amandelschaafsel erover.
Eet smakelijk!
Ik gebruik de glazen potten van Kesbeke om salades in mee te nemen. De dressing doe ik dan in een klein glazen potje. Ik denk dat daar kappertjes ofzo ingezeten hebben. Deze pindadressing ga ik gauw eens maken. Lijkt me heerlijk!!