...

Kikkererwtensalade met biet en pinda dressing

Kikkererwtensalade met biet en pinda dressing

door | mrt 19, 2019 | Lunch, Recepten, Vega | 1 reactie

Kikkererwtensalade met biet en pinda dressing, Gezonde salades, Glutenvrij lunchen, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegan salades, Vegan lunchen

Op Instagram post ik regelmatig een story of foto van mijn lunch en naar deze salade kreeg ik héél veel vraag. Het is een gezonde kikkererwtensalade met biet en pinda dressing. Het is amper een recept te noemen (want: bij mij is dat meestal gewoon een kwestie van restjes groenten bij elkaar gooien), maar hij is ontzettend lekker so here it is! Het geheim van een smaakvolle salade zit hem in de dressing. Een zoetje, een zuurtje en een zoutje bij elkaar doen wonderen. Ik meng de ingrediënten voor de dressing elke ochtend in een boterhamzakje, maar ik ga binnenkort maar eens op zoek naar mini herbruikbare bakjes! Wel zo milieuvriendelijk. Heeft iemand dé tip voor handige dressingbakjes?

Kikkererwtensalade met biet en pinda dressing, Gezonde salades, Glutenvrij lunchen, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegan salades, Vegan lunchen

Kikkererwtensalade met biet en pinda dressing, Gezonde salades, Glutenvrij lunchen, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegan salades, Vegan lunchen

Dit heb je nodig voor deze kikkererwtensalade met biet en pinda dressing / 1 persoon

  • 150 gr kikkererwten – uit blik of pot
  • 40 gr geraspte biet – ik koop voor het gemak altijd een zakje kant en klaar geraspte biet
  • stuk of 5 cherrytomaatjes
  • stuk of 3 radijsjes
  • 1 el rozijnen
  • 1 el amandelschaafsel

Voor de pinda dressing

  • 1 flinke tl pindakaas – extra lekker: met stukjes!
  • 1 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl ahornsiroop – of agave, rijstsiroop, honing e.d 

 

Kikkererwtensalade met biet en pinda dressing, Gezonde salades, Glutenvrij lunchen, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegan salades, Vegan lunchen

Kikkererwtensalade met biet en pinda dressing, Gezonde salades, Glutenvrij lunchen, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegan salades, Vegan lunchen

Zo maak je het

Spoel de kikkererwten onder de kraan. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de radijsjes in kwarten.

Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg een snuf zeezout en peper toe. Op de foto zie je een kruidig mengsel in mijn dressing en dit komt doordat ik Oostenrijks kruidenzout gebruik. Heb je dit in huis? Use it! Zo niet, dan gebruik je gewoon zeezout. Oh, en je ziet ook wat tuinkers. Dat strooi ik de laatste tijd echt over ál mijn gerechten, haha.

Meng de kikkererwten in een grote kom met de geraspte biet, tomaatjes, radijs en rozijnen. Meng de dressing erdoor en strooi als laatste het amandelschaafsel erover.

Eet smakelijk!

Kikkererwtensalade met biet en pinda dressing, Gezonde salades, Glutenvrij lunchen, Gezond lunchen, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Vegan salades, Vegan lunchen

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Sonja

    Ik gebruik de glazen potten van Kesbeke om salades in mee te nemen. De dressing doe ik dan in een klein glazen potje. Ik denk dat daar kappertjes ofzo ingezeten hebben. Deze pindadressing ga ik gauw eens maken. Lijkt me heerlijk!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *