...

Kikkererwten salade met pesto en avocado

Kikkererwten salade met pesto en avocado

door | okt 3, 2016 | Lunch, Recepten, Vega | 2 reacties

Kikkererwten salade met pesto en avocado

Zoals beloofd post ik deze week een aantal recepten van de gerechten die ik maakte tijdens de Get Real Retreat op Ibiza. Het grootste compliment dat ik kreeg? Voldane blikken aan tafel, bedankjes én de vraag naar het recept. Dus bij deze, het recept voor deze kikkererwten salade met pesto en avocado.

Dit recept kun je op twee manieren maken. Of snel snel snel met kant en klaar gekookte kikkererwten en pesto uit een potje of je geeft deze maaltijd iets meer aandacht en maakt de pesto zelf. Súper makkelijk, veel lekkerder en een stuk gezonder. Laat de pot kikkererwten uit de winkel ook eens staan. Ik gebruik zelf regelmatig kikkererwten uit pot (dus die al gekookt zijn) omdat ik er altijd tegenop zie om de erwten from scratch te koken. Geen idee waarom want het is echt te easy om het zelf te doen. Ik kieperde een zak ongekookte erwten in een pan met water, liet ze een nachtje weken en voor gebruik kookte ik ze een half uurtje. That’s it. De erwten kun je in porties invriezen zodat je een voorraadje hebt, scheelt ook weer centen ;)

Tijdens de retreat heb ik vegetarisch gekookt, maar mocht jij wel zin hebben in vlees of vis dan kun je bij deze salade ook plakjes kipfilet of gerookte zalm toevoegen. Je kunt de salade een avond van te voren maken, bewaren in een bakje en de volgende dag meenemen naar werk/school/vakantie/peuterspeelzaal/buiten/bank/vrienden/familie eeeetc.

 

Dit heb je nodig voor een persoon

  • 60 gr ongekookte kikkererwten – of 100 gr gekookte 
  • 100 gr wortel – in blokjes
  • 50 gr courgette – in blokjes
  • 1/2 rode ui – gesnipperd 
  • 1/2 avocado – in repen
  • paar kleine tomaatjes
  • scheutje appel azijn
  • 1 flinke eetlepel pesto – bijvoorbeeld doperwten pesto 

 

Over de pesto: hiermee improviseer ik altijd een beetje. De basis is altijd een flinke hand verse basilicum, klein teentje knoflook, olijfolie en een klein handje noten cashewnoten. Pureer dit samen met een scheutje water en een snuf zout en je hebt binnen een paar minuten een heerlijke homemade pesto. Daarnaast voeg ik er ook regelmatig groene groenten als boerenkool of spinazie aan toe. Probeer ook eens deze pesto van  doperwten, mijn favoriet!

 

 

Kikkererwten salade met pesto en avocado

 

Zo maak je het

Week de kikkererwten een nachtje in een pan met water en kook de voor gebruik een half uurtje. Ik vind het lekker als ze nog wat knapperig zijn.

Hussel in een kom de groenten en de gekookte erwten door elkaar en breng op smaak met appelazijn, olijolie en een snuf peper & zout.

Schep de salade in een kom en maak af met de tomaatjes, pesto en avocado.

 

Op de foto zie je ook wat zwarte sesamzaadjes op de avocado. Dit is geen must als smaakmaker maar zaden en pitten geven je salade wat meer body = lekker!

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. yvonne

    super lekker en super gezond!
    heb sinds deze week jou blog ondekt, en krijg er geen genoeg van!
    de doperwten spinazie pesto/spread is er heerlijk bij.
    voor mn dochtertje van 2 moest ik twee keer opscheppen.

    Antwoord
    • Bo

      Dat is nog eens een fijn compliment Yvonne! Super om te horen. Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *