Zoals beloofd post ik deze week een aantal recepten van de gerechten die ik maakte tijdens de Get Real Retreat op Ibiza. Het grootste compliment dat ik kreeg? Voldane blikken aan tafel, bedankjes én de vraag naar het recept. Dus bij deze, het recept voor deze kikkererwten salade met pesto en avocado.
Dit recept kun je op twee manieren maken. Of snel snel snel met kant en klaar gekookte kikkererwten en pesto uit een potje of je geeft deze maaltijd iets meer aandacht en maakt de pesto zelf. Súper makkelijk, veel lekkerder en een stuk gezonder. Laat de pot kikkererwten uit de winkel ook eens staan. Ik gebruik zelf regelmatig kikkererwten uit pot (dus die al gekookt zijn) omdat ik er altijd tegenop zie om de erwten from scratch te koken. Geen idee waarom want het is echt te easy om het zelf te doen. Ik kieperde een zak ongekookte erwten in een pan met water, liet ze een nachtje weken en voor gebruik kookte ik ze een half uurtje. That’s it. De erwten kun je in porties invriezen zodat je een voorraadje hebt, scheelt ook weer centen ;)
Tijdens de retreat heb ik vegetarisch gekookt, maar mocht jij wel zin hebben in vlees of vis dan kun je bij deze salade ook plakjes kipfilet of gerookte zalm toevoegen. Je kunt de salade een avond van te voren maken, bewaren in een bakje en de volgende dag meenemen naar werk/school/vakantie/peuterspeelzaal/buiten/bank/vrienden/familie eeeetc.
Dit heb je nodig voor een persoon
- 60 gr ongekookte kikkererwten – of 100 gr gekookte
- 100 gr wortel – in blokjes
- 50 gr courgette – in blokjes
- 1/2 rode ui – gesnipperd
- 1/2 avocado – in repen
- paar kleine tomaatjes
- scheutje appel azijn
- 1 flinke eetlepel pesto – bijvoorbeeld doperwten pesto
Over de pesto: hiermee improviseer ik altijd een beetje. De basis is altijd een flinke hand verse basilicum, klein teentje knoflook, olijfolie en een klein handje noten cashewnoten. Pureer dit samen met een scheutje water en een snuf zout en je hebt binnen een paar minuten een heerlijke homemade pesto. Daarnaast voeg ik er ook regelmatig groene groenten als boerenkool of spinazie aan toe. Probeer ook eens deze pesto van doperwten, mijn favoriet!
Zo maak je het
Week de kikkererwten een nachtje in een pan met water en kook de voor gebruik een half uurtje. Ik vind het lekker als ze nog wat knapperig zijn.
Hussel in een kom de groenten en de gekookte erwten door elkaar en breng op smaak met appelazijn, olijolie en een snuf peper & zout.
Schep de salade in een kom en maak af met de tomaatjes, pesto en avocado.
Op de foto zie je ook wat zwarte sesamzaadjes op de avocado. Dit is geen must als smaakmaker maar zaden en pitten geven je salade wat meer body = lekker!
super lekker en super gezond!
heb sinds deze week jou blog ondekt, en krijg er geen genoeg van!
de doperwten spinazie pesto/spread is er heerlijk bij.
voor mn dochtertje van 2 moest ik twee keer opscheppen.
Dat is nog eens een fijn compliment Yvonne! Super om te horen. Liefs, Bo