Kikkererwten salade met rucola, gebakken avocado en biefstukreepjes

Kikkererwten salade met rucola, gebakken avocado en biefstukreepjes

Gister maakte ik samen met twee vriendinnen deze gezonde en super lekkere kikkererwten salade met rucola, gebakken avocado en biefstukreepjes klaar als avondeten. Af en toe hoor ik nog wel eens dat salades niet vullen. “Ik zou graag wat minder brood willen eten en meer groen maar na het eten van een salade heb ik na twee uur al weer honger”. Nouuu dat gaat bij deze kanjer niet op! De linzen en kikkererwten geven je namelijk een langdurig verzadigd gevoel. Lekker met gepofte balsamico tomaatjes uit de oven. Oh, en gebakken avocado! Moet je geprobeerd hebben want dit is echt onwijs lekker.

Het recept is voor drie personen maar als jij vanavond met zijn tweeën eet kun je morgen dat overgebleven portie mooi meenemen naar werk. Dit geldt ook voor de groene pesto trouwens. Die maak ik in dit recept zelf (heel simpel, vergeet de kant en klare potjes) en wat ik overhoud smeer ik de volgende dag op een cracker met kaas en plakjes rauwe courgette.

 

Dit heb je nodig voor drie personen

  • 400 gr gekookte linzen – uit pot
  • 400 gr gekookte kikkererwten – uit pot
  • 2 avocado’s
  • 3 kleine biefstukken – op kamertemperatuur
  • 12 cherry tomaatjes
  • scheutje balsamico azijn
  • 150 gr rucola

 

Voor de pesto

  • een handje verse basilicum – zo’n 15 gr
  • een handje ongezouten cashewnoten – zo’n 60 gr
  • scheut olijfolie
  • klein teentje knoflook
  • snuf zout
  • sap van 1/2 citroen

 

Kikkererwten salade met rucola, gebakken avocado en biefstukreepjes

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vouw van een stukje aluminiumfolie de randen om tot een bakje. Leg hierin de tomaatjes en besprenkel met balsamico azijn. Je kunt ook gewoon een klein ovenschaaltje gebruiken. Zet de tomaatjes 20 minuten in de oven.

Giet de linzen en kikkererwten af en spoel na met water.

Maak de pesto door de ingrediënten te pureren met een staafmixer of in je blender. Voeg een scheutje water toe om te verdunnen.

Snijd de avocado’s in reepjes, verhit een koekenpan (zonder olie) en bak de avocado aan beide kanten lichtbruin. Schep de avocado op een bord en zet weg.

Verhit een klontje boter in diezelfde koekenpan en bak hierin de biefstukken gaar. Bestrooi met peper en zout en laat ze even rusten nadat ze klaar zijn.

Neem een grote schaal en meng hierin de linzen, kikkererwten en de rucola. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Verdeel de salade over drie diepe borden. Verdeel zo ook de avocado en tomaatjes uit de oven erover. Snijd de biefstuk in reepjes en leg ze op de salade.

Sluit af met een paar theelepels verse pesto.

 

Bewaar je een portie voor de volgende dag? Schep daar de rucola dan nog niet doorheen, maar doe dit op het laatste moment

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments
  1. Super lekkere salade! Ik heb de kikkererwten eerst even geroosterd met een beetje koolzaadolie en gerookte paprikapoeder. Geeft t iets meer bite :) Ik ga t vaker maken!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.