...

Romige paddestoelensoep met peterselie

Romige paddestoelensoep met peterselie

door | dec 16, 2014 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 2 reacties

Wist je waar de paddestoel zijn naam aan te danken heeft? Ik was er wel benieuwd naar en na wat zoeken stuitte ik vaak op hetzelfde verhaal. Vroeger, toen de mensen in magie geloofden, werden padden gezien als de huisdieren van magiërs, heksen en tovenaars. Paddestoelen waren een raar verschijnsel want ze verschenen overal en hadden geen tot weinig voeding nodig.  Als de padden moe waren rusten zij uit op deze rare bruine en witte dingen. Zij gebruikten ze als stoel en daardoor werden ze omgedoopt tot paddestoelen. Grappig hè? Net zoals elfenbankjes. Geen idee of het waar is maar nu heb je in ieder geval een leuk verhaal om tijdens de kerst bij deze heerlijke soep vertellen ;)

 

Wat heb je nodig voor twee personen:

  • 1 bakje kastanje champignons à 250 gram
  • 150 gram paddenstoelenmix (in mijn mix zaten nameco’s, oesterzwammen en shiitakes)
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml water met een bouillonblokje (rundvlees of voor de vega’s tuinkruiden)
  • 125 ml slagroom
  • een paar takjes verse peterselie
  • snuf zout
  • Scheutje olie om in te bakken

 

1

 

Zo maak je het

Verwarm wat olie in een koekenpan. Halveer de champignons en snipper de ui en de knoflook. Bak dit samen met de paddenstoelen 5 minuten op middelhoog vuur.

Zet een soeppan klaar en schenk hier 500 ml koud water in. Schep het champignonmengsel uit de koekenpan in de soeppan. Houd een paar eetlepels paddenstoelen achter.

Pureer de soep met een staafmixer tot een romig geheel. Schep daarna de achtergehouden paddenstoelen weer terug in de soep.

Voeg het bouillonblokje toe samen met de slagroom en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de soep een paar minuutjes pruttelen.

Schenk de soep in diepe borden, strooi er wat peterselie overheen en je hebt een heerlijke winterse soep!

 

Dit recept is goed voor vier personen als je het voorschotelt tijdens een diner. Schenk de soep dan in leuke kleine kopjes of bakjes en serveer er een klein broodje bij.

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Lisa

    Is er ook een gezonder alternatief voor slagroom?

    X

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt de slagroom ook weglaten Lisa voor een extra skinny soep. Of de slagroom vervangen door een scheutje rijst of sojaroom. Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *