...

Gevulde peren uit de oven met serranoham, blauwschimmel en dadels

Gevulde peren uit de oven met serranoham, blauwschimmel en dadels

door | dec 9, 2014 | Recepten, Voorafjes | 1 reactie

Gevulde peren uit de oven met serranoham, blauwschimmel en dadels, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten met blauwschimmel kaas, Glutenvrije voorgerechten kerst, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Hapjes met serrano ham, Gezonde recepten, Peer uit de oven

YES! Het is weer bijna kerst. Misschien vind ik de dagen voor kerst wel het allerleukst. Shoppen voor kerstcadeaus, verzinnen welke mooie kleren je allemaal aan zal doen en natuurlijk het bedenken van de lekkerste kersthapjes. Deze dagen zullen er veel recepten voorbij komen die in het teken van deze feestelijke maand staan met om te beginnen deze heerlijke gevulde peren uit de oven met serranoham, blauwschimmel en dadels.

 

Dit heb je nodig voor gevulde peren uit de oven voor vier personen

  • 2 peren – kies een mooie vorm zodat ze goed blijven liggen 
  • 8 plakken serranoham
  • 4 el blauwschimmelkaas – ook lekker: geitenkaas of monchou als je niet van blauwschimmel houdt
  • Snuf peper
  • 4 tl honing
  • 4 dadels
  • een paar blaadjes basilicum

 

Gevulde peren uit de oven met serranoham, blauwschimmel en dadels, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten met blauwschimmel kaas, Glutenvrije voorgerechten kerst, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Hapjes met serrano ham, Gezonde recepten, Peer uit de oven

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden een bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de peren doormidden in de lengte en hol ze een beetje uit. Snijd een klein laagje van de onderkant af zodat ze recht blijven liggen.

Vul alle vier de ‘peerkommetjes’ met de ham en de kaas. Lepel over elke peer een theelepel honing en bestrooi met peper. Leg ze op de bakplaat en zet weg in de oven voor 15 à 20 minuten.

Verwijder ondertussen de pitten uit de dadels en snijd ze in kwarten.

Als de peren klaar zijn leg je op elke peer een paar stukjes dadel en een paar blaadjes basilicum. Nog een drupje honing hier en daar en klaar is je feestelijke voorgerecht!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Coccinellu

    Lijkt me heerlijk

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *