Gevulde peren uit de oven met serranoham, blauwschimmel en dadels

Gevulde peren uit de oven met serranoham, blauwschimmel en dadels, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten met blauwschimmel kaas, Glutenvrije voorgerechten kerst, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Hapjes met serrano ham, Gezonde recepten, Peer uit de oven

YES! Het is weer bijna kerst. Misschien vind ik de dagen voor kerst wel het allerleukst. Shoppen voor kerstcadeaus, verzinnen welke mooie kleren je allemaal aan zal doen en natuurlijk het bedenken van de lekkerste kersthapjes. Deze dagen zullen er veel recepten voorbij komen die in het teken van deze feestelijke maand staan met om te beginnen deze heerlijke gevulde peren uit de oven met serranoham, blauwschimmel en dadels.

 

Dit heb je nodig voor gevulde peren uit de oven voor vier personen

  • 2 peren – kies een mooie vorm zodat ze goed blijven liggen 
  • 8 plakken serranoham
  • 4 el blauwschimmelkaas – ook lekker: geitenkaas of monchou als je niet van blauwschimmel houdt
  • Snuf peper
  • 4 tl honing
  • 4 dadels
  • een paar blaadjes basilicum

 

Gevulde peren uit de oven met serranoham, blauwschimmel en dadels, Gezonde voorgerechten, Voorgerechten met blauwschimmel kaas, Glutenvrije voorgerechten kerst, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Hapjes met serrano ham, Gezonde recepten, Peer uit de oven

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden een bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de peren doormidden in de lengte en hol ze een beetje uit. Snijd een klein laagje van de onderkant af zodat ze recht blijven liggen.

Vul alle vier de ‘peerkommetjes’ met de ham en de kaas. Lepel over elke peer een theelepel honing en bestrooi met peper. Leg ze op de bakplaat en zet weg in de oven voor 15 à 20 minuten.

Verwijder ondertussen de pitten uit de dadels en snijd ze in kwarten.

Als de peren klaar zijn leg je op elke peer een paar stukjes dadel en een paar blaadjes basilicum. Nog een drupje honing hier en daar en klaar is je feestelijke voorgerecht!

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!