...

Kerstrecepten

Op zoek naar lekkere kerstrecepten voor het kerstdiner? I got your back! Kerst is mijn favoriete tijd van het jaar want dan mogen we uitpakken! En dan heb ik het niet alleen over de cadeaus, maar vooral over het kerstdiner. We duiken gezellig de keuken in voor feestelijke voorgerechten (wat dacht je van deze geroosterde preisoep met dille-olie), amuses (hallo coquilles in citroensaus), de mooiste desserts (deze lemon curd trifle met merengue smaakt niet alleen fantastisch maar staat ook práchtig op tafel) en laten we ook zeker de borrelhappen niet vergeten. Veel van deze kerstrecepten zijn makkelijk voor te bereiden. Handig, want je wilt natuurlijk niet de hele avond in de keuken staan tijdens het kerstdiner. Bij veel hoofdgerechten vind je tevens bijpassende wijntips. Geniet van deze gezellige tijd en al het lekkers!

Zelf mosterdkaviaar maken

Zelf mosterdkaviaar maken

Mosterdkaviaar. Oftewel, ingelegde mosterdzaadjes! Een waanzinnig (en héél eenvoudig) recept wat je echt een keer geprobeerd moet hebben. De zoet zure goudgele balletjes knappen heerlijk open in de mond en ze geven een gerecht net even die finishing touch....

Borrelhapje met geitenkaas, abrikoos en walnoot

Borrelhapje met geitenkaas, abrikoos en walnoot

Oud en nieuw staat voor de deur en dat betekent in mijn wereld maar één ding: borrelhapjes! En champagne, vooruit. Zelfs na al die kerstdiners en -borrels kan ik nog ultiem genieten van uitgebreide borrelplankjes. Deze creatie staat de 31e sowieso op mijn snacktafel:...

Burrata met geroosterde druiven en krentenboltoast

Burrata met geroosterde druiven en krentenboltoast

Kerst komt nu wel heel dichtbij! Ik kan de kerststollen, rollades en stoofpeertjes al bijna rúíken. De feestdagen in december zijn voor veel mensen een aaneenschakeling van diners, maar voor mij gaan deze dagen ook écht om het borrelen. Gezellig met vrienden en...

Pavlova taartjes met lemon curd

Pavlova taartjes met lemon curd

Ohhh mensen, wat ben ik heer-lijk aan het kerstkoken! Het ene na het andere feestelijke dessert komt hier uit de oven gerold. Dit prachtige nagerecht ontstond eigenlijk heel spontaan. Ik maakte namelijk lemon curd trifle (ook een heel mooi spektakelstuk tijdens een...

Aardappelsoep met truffel en porcini

Aardappelsoep met truffel en porcini

Vandaag het is het recept voor deze fantastische soep voor jullie. Aardappelsoep met truffel en porcini. Een romige soep gemaakt van aardappel met een rijke smaak. Perfect als voorgerecht tijdens een diner! De krokante blaadjes salie on top maken deze aardappelsoep...

Lemon curd trifle met meringue

Lemon curd trifle met meringue

Lemon curd trifle met meringue - kan het nog kerstiger dan dit? Nauwelijks, denk ik. Dit is echt een knáller van een kerstdessert. De grote glazen schaal staat om te beginnen al prachtig op tafel. Het is een echte eye catcher met die verschillende laagjes zachte cake,...

Tarte tatin met ui en rozemarijnkaramel

Tarte tatin met ui en rozemarijnkaramel

Zijn jullie klaar voor dé klapper van dit seizoen? Deze tarte tatin met ui was namelijk echt fan-tas-tisch. Hij ziet er niet alleen prachtig uit (hier wil je je tanden in zetten, toch?) maar zorgde ook echt voor een giga smaakexplosie. De uien zijn zachtjes goudbruin...

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Coquilles met citroensaus (gekonfijt) en krokante uitjes

Coquilles met citroensaus (gekonfijt) en krokante uitjes

Het zijn de diamanten van de onderwaterwereld: coquilles! Deze schelpdiertjes zijn ultieme luxe - een chique restaurant zonder goed coquillegerechtje kan eigenlijk net zo goed inpakken (grapje). Coquilles zijn de vlezige zeevruchtjes in de Sint-Jakobsschelp. Dit is...

Geroosterde aardpeer uit de oven met dille en feta

Geroosterde aardpeer uit de oven met dille en feta

Op het eerste oog lijkt dit misschien een heel simpel bijgerecht, maar schijn bedriegt! Dit is namelijk geroosterde aardpeer uit de oven. Aardpeer is totaal niet populair in Nederland, maar echt heer-lijk. Geloof mij maar! Door de aardappelachtige groentesoort te...

Geroosterde preisoep met dille-olie

Geroosterde preisoep met dille-olie

Herfst is by far mijn lievelingsseizoen wat koken betreft. Waar het in de zomer gaat om licht eten, snelle bereiding (want je wil weer lekker naar buiten) en afkoeling, willen we in de herfst juist compleet het tegenovergestelde. Volle kommen, zwaardere ingrediënten,...

Hartige cheesecake van oude kaas

Hartige cheesecake van oude kaas

Ben je team kaasplankje of team zoet dessert? Zoals je inmiddels misschien wel weet, ben ik niet de allergrootste toetjesliefhebber. Kaasplankjes daarentegen... Zo'n zilt stukje romige kaas gaat er bij altijd wel in. Dit taartrecept is daarom een hele leuke: het is...

Canarische aardappelen (papas arrugadas) met mojo picon

Canarische aardappelen (papas arrugadas) met mojo picon

Hola! Ik ben weer terug van een fan-tas-tische vakantie op Tenerife. We hebben zó genoten van de zon, de gezelligheid en natuurlijk van het heerlijke eten. Zo bestelde ik bijvoorbeeld een keer Canarische aardappelen - beter bekend als papas arrugadas. Dat klinkt...

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Witte Oreo mousse met koffie en mascarpone

Witte Oreo mousse met koffie en mascarpone

Een Oreo toetje? Voor iemand die zegt dat ze niet van desserts houdt, maak ik toch verrassend veel nagerechten, vind je niet? Dat is omdat ik toch ook wel vind dat een diner een toetje verdient. Het is toch de (soms letterlijke) kers op de taart van een goed etentje....

Pastinaakfrieten met hoisinmayonaise

Pastinaakfrieten met hoisinmayonaise

Het is weer zover, ik heb een nieuwe obsessie. Dit keer gaan al mijn gedachten over hoisinmayonaise. Ik maakte het laatst voor een ander recept en was na één dip in het schaaltje al verkocht. Wat is dit lékker. Om de saus tot op de laatste druppel op te kunnen...

Geroosterde hele bloemkool uit de oven met wijn en kaas

Geroosterde hele bloemkool uit de oven met wijn en kaas

Er is iets prachtigs aan gerechten met 'hele' ingrediënten. Een goudgebakken kip in z'n geheel, grove gepofte aardappelen of, zoals in dit recept, een hele bloemkool uit de oven. Het heeft iets indrukwekkends, iets natuurlijks en 'home made'-achtigs. En dat is waarom...

Pittige garnalen met miso-mayonaise

Pittige garnalen met miso-mayonaise

Op zoek naar hét ultieme zomerse borrelhapje? Look no further! Stop met scrollen en pak je boodschappenlijstje er meteen maar bij. Dít is wat je wil maken: pittige garnalen in een fantastisch lekkere marinade. En zet het ingrediënt 'gochujang' dan pontificaal bovenaan...

Gestoofde prei in roomboter en witte wijn

Gestoofde prei in roomboter en witte wijn

Ja, ik moet toegeven: gestoofde prei klinkt niet bepaald sexy. Ik weet niet zo goed waar prei z'n slechte imago aan te danken heeft, maar het helpt vast niet mee dat we prei vroeger, als kind, allemaal als een hoopje snot op ons bord geplempt kregen. Toch heb ik...

Tonijn sashimi met unagisaus en krokante uitjes

Tonijn sashimi met unagisaus en krokante uitjes

Deze tonijn sashimi is er weer eentje voor in de eregalerij van Beaufood. Wauw. Wát een gerecht! Ik maak het vaak als side sish bij etentjes: het staat prachtig, is heel eenvoudig te maken en smaakt natuurlijk fantastisch... De ultradunne plakjes tonijn smelten bijna...

Tatsuta (Japanse gefrituurde kip) met srirachamayo

Tatsuta (Japanse gefrituurde kip) met srirachamayo

Een van mijn grootste hobby's is, zoals jullie weten, uit eten gaan. Ik kan uuuren dineren met Mike of met vrienden en genieten van iedere hap die ik neem. Mijn andere favo hobby is het doorspitten van menukaarten. Deze hobby's zijn toevallig érg goed te combineren,...

Gekarameliseerde peer met kardemom en mascarpone

Gekarameliseerde peer met kardemom en mascarpone

Oké, hier ga ik geen vrienden mee maken maar... ik ben niet zo van de desserts. I know: shocking! Sommige mensen checken in restaurants eerst de nagerechten op de kaart, ik sla 'm vaak over. Doe mij dan maar een tussengerechtje extra. Maar wacht: niet wegscrollen nu!...

Spicey zalm tartaar met crispy sushirijst

Spicey zalm tartaar met crispy sushirijst

Van alleen zalm tartaar met sojasaus, mayonaise en een drupje sriracha ga ik al watertanden, maar zalm tartaar op een bodem van crispy gebakken sushi rijst? Dat is pas écht de hemel. Deze spicey tartaar van zalm doet het geweldig als hapje voor bij de borrel of als...

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip

Geroosterde bloemkool met curry en tahin dip. Meer groenten eten wordt één groot feest met deze geroosterde, in gele curry pasta gemarineerde bloemkool. Met een knapperig laagje parmezaanse kaas on top om het af te maken en een romige dip van tahin om te dippen. Dit...

Kreeftenstaart uit de oven met beurre blanc

Kreeftenstaart uit de oven met beurre blanc

Kreeftenstaart uit de oven met beurre blanc. Een geweldig culinair en overheerlijk gerecht bestaande uit delicaat zoet kreeftenvlees uit de oven, met daarbij een romige botersaus met een scheutje wijn erdoor. Tot voor kort at ik eigenlijk alleen kreeft in een...

Steak tartare surf & turf

Steak tartare surf & turf

Steak tartare surf & turf. Mike en ik houden ontzettend van een goede steak tartare op zijn tijd. In een restaurant als lunch met een dikke frieten erbij of als voorgerecht met toast tijdens een thuisdinertje. Zelf steak tartare maken is een eitje. Belangrijk is...

Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise

Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise

Rivierkreeftjes cocktail met Cointreau mayonaise. Vergeet de garnalen cocktail met kant en klare cocktailsaus en ga deze Kerst voor een luxe variant gemaakt van rivierkreeftjes, avocado en zelfgemaakte Cointreau mayonaise! (Over die laatste vertel ik je hieronder...

Kabeljauw met parel couscous en curry roomsaus

Kabeljauw met parel couscous en curry roomsaus

Kabeljauw met parel couscous en curry roomsaus. Tijdens etentjes zul je bij mij op tafel zelden een pan tegenkomen. Uitzonderingen zoals een grote pan paella of een lekkere stoofpot daargelaten. Ik vind het altijd geweldig om de borden op te maken. Dit heb ik...