Ik heb de grootste moeite om hier een passende titel bij te bedenken, want wat ís dit in hemelsnaam? (Naast ‘superlekker’ dan, natuurlijk.) Is het een zoete ovenschotel? Is het één huge kaneelbrood? Is het een kaneelbroodjes bake? Hoe dan ook: je snapt inmiddels vast waar ik op doel. Dit gerecht hoort als geen ander thuis op het paasmenu! Met kaneelbroodjesdeeg (je weet wel, dat spul op zo’n rol in een blikje) en bosbessen zet je ‘m binnen no time op tafel. Lekker zoet, warm, een zachte bite, heel makkelijk te maken, snel klaar, met maar 4 ingrediënten… Moet ik nog meer zeggen over deze kaneelbrood bake of ben je inmiddels wel overtuigd? ;)
Kaneelbroodjes
Ik weet niet hoe met jullie zit, maar ik ben gék op kaneelbroodjes. In de horeca scoor ik zo’n warm broodje het liefst als ontbijt, maar ook thuis maak ik ze graag. Wist je trouwens dat ze er in Zweden (waar de Kanelbulle oorspronkelijk vandaan komt) een speciale feestdag voor hebben? Op 4 oktober vieren ze Kanelbullens Dag. Ik zet ‘m alvast in mijn agenda – volgende keer doe ik mee ;) Met fika (een kop koffie) erbij komt het warme rolletje met boter en kaneel het beste tot z’n recht. Meer heeft het eigenlijk niet nodig. Maar eh, je kent me: voor het paasontbijt wilde ik de boel toch iets spannender maken. Daarom bakte ik het kaneelbrood in stukjes af met biologische bosbessen en een klein beetje kokossuiker voor extra veel smaak. Voor de frosting gebruikte ik kwark als frisse basis. Een heerlijke combi!
Meer met kaneel
Het barst van de zoete baksels met kaneel op Beaufood! Misschien vind je deze ook lekker:
- Gebakken havermout met appel en kaneel uit de oven
- Appel-kaneelgalette met gekarameliseerde pecannoten
- Glutenvrije Apfelstrudel met kaneel
- Yoghurttaart met swirl van peer en kaneel
Dit heb je nodig voor deze kaneelbrood bake / 2 personen
- kant en klaar kaneelbroodjesdeeg – 1 rol voor 6 stuks
- 75 gr biologische bosbessen – diepvries, blauwe bessen kunnen ook
- 75 gr volle biologische kwark – voor een vegan gerecht vervang je de kwark door een plantaardige variant
- 1 tl kokossuiker
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht (of 200 graden normale stand). Vet een ovenschaal (20 cm) in.
Haal het deeg voor de kaneelbroodjes uit de verpakking en snijd deze in 6 plakken. Snijd daarna elke plak in vieren. Verdeel over de ovenschaal. Optioneel: bestrijk met (haver)melk voor een mooie glans na het bakken.
Verdeel de ontdooide bosbossen over de ovenschaal. Tip: Houd je van zoet? Strooi er dan nog een eetlepel kokossuiker overheen. Bak de kaneelbroodjes bake 18 minuten in de oven.
Maak ondertussen de kwark frosting door de kwark met een theelepel kokosuiker te mengen. Laat de kaneelbroodjes bake iets afkoelen en drizzle daarna de frosting erover. Dit kan gewoon met een lepel, maar voor een extra mooi drizzle-effect doe je de frosting in een spuitzakje (of boterhamzakje waar je een klein puntje vanaf knipt).
Serveer direct.
Ik moest lachen om je woordgebruik zoals drizzle, frosting, bake . We wonen in Nederland hoor. Hier zijn prima Nederlandse woorden voor. Hopelijk denk je in het vervolg hieraan, kan ik je recepten tenminste volgen. Lieve groetjes
Dit ziet er wel erg lekker uit!