Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

door | dec 18, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis, Voorafjes | 4 reacties

Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

In mijn Beaufood kerstmenu welke ik eergisteren met jullie deelde maakte ik kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta. Heeel makkelijk, origineel en lekker! Ik at deze pakketjes laatst in een restaurant en ik vond het zo leuk om zo’n ingepakt food pakketje op mijn bord te zien liggen. Al wist ik natuurlijk wel wat erin zat aangezien ik het zelf had besteld ;) Maar leuk was het wel! Het voordeel van deze pakketjes is dat je ze met z’n allen tegelijk in de oven kunt zetten ZONDER vaat. Gewoon niets. Oké, een mes en een snijplank. Maar dat is dan ook echt alles. Je legt ze gezellig naast elkaar op een bakplaat, je zingt even een liedje, belt je beste vriendin voor een babbeltje (of je spreekt in mijn geval een voice memo van tien minuten in) en voor je het weet zijn ze klaar.

In het pakketje uit restaurant zat een scala aan vissoorten, kruiden, groentes en andere fantastische combinaties, maar omdat je vast nog meer gaat koken met de kerst houd ik het simpel voor je. Met alleen een paar heerlijke basisingrediënten die uitstekend bij elkaar passen. De hoeveelheden in dit recept zijn goed voor twee kleine hoofdgerechten, maar je kunt er ook vier kleine van maken als voorgerecht :)

 

Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

Dit heb je nodig voor deze kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta / twee personen

  • 250 gr verse kabeljauwfilet
  • 150 gr pompoenblokjes – kant en klaar uit de diepvries
  • 6 plakjes pancetta
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 schijfjes citroen – sinaasappel is ook erg lekker
  • peper en zout
  • 2 vellen bakpapier

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden leg twee vellen bakpapier klaar.

Laat de pompoenblokjes ontdooien en snij de kabeljauw in tweeën. Kruid de vis met peper en wikkel de pancetta erom.

Verdeel de pompoenblokjes over de vellen bakpapier (in het midden), leg de kabeljauw erop en sluit af met rozemarijn, een snuf zout en peper en een schijfje citroen. Druppel er nog wat olijfolie over as je wilt. lVoor een zoetig tintje vervang je de citroen door sinaasappel.

Vouw de pakketjes dicht en zet ze even vast met een stukje keukentouw of een knijper als je dit niet hebt. Leg ze op de bakplaat en zet deze 15 minuten in de oven.

Als je dit gerecht als voorgerecht wilt serveren maak je er dus vier pakketjes van!

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Renee Van der Heide

    Is het ook een idee om ipv bakpapier gewoon leuk filodeeg te gebruiken zodat het geheel een eetbaar pakketje wordt? Als voorgerecht..

    Antwoord
    • Bo

      Dat is zeker een leuk idee! Weet wel dat er wat vocht vrijkomt (van de kabeljauw en de groenten) tijdens het bakken. Hierdoor kan het filodeeg wat ‘soppig’ worden.

      Antwoord
  2. Suzan

    Hai! Wat ziet het er weer heelijk uit! Pancetta geeft natuurlijk veel smaak af, maar als je nu niet echt van pancetta of varkensvlees houdt. Wat zou je dan kunnen gebruiken? Groetjes Suzan

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Suzan, je kunt eigenlijk ieder soort ander vlees gebruiken. En als je echt geen vlees wilt gebruiken is een beetje verkruimelde feta ook lekker! Dat geeft ook een zoutig smaakje af :) Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.