...

Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

door | dec 18, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis, Voorafjes | 4 reacties

Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

In mijn Beaufood kerstmenu welke ik eergisteren met jullie deelde maakte ik kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta. Heeel makkelijk, origineel en lekker! Ik at deze pakketjes laatst in een restaurant en ik vond het zo leuk om zo’n ingepakt food pakketje op mijn bord te zien liggen. Al wist ik natuurlijk wel wat erin zat aangezien ik het zelf had besteld ;) Maar leuk was het wel! Het voordeel van deze pakketjes is dat je ze met z’n allen tegelijk in de oven kunt zetten ZONDER vaat. Gewoon niets. Oké, een mes en een snijplank. Maar dat is dan ook echt alles. Je legt ze gezellig naast elkaar op een bakplaat, je zingt even een liedje, belt je beste vriendin voor een babbeltje (of je spreekt in mijn geval een voice memo van tien minuten in) en voor je het weet zijn ze klaar.

In het pakketje uit restaurant zat een scala aan vissoorten, kruiden, groentes en andere fantastische combinaties, maar omdat je vast nog meer gaat koken met de kerst houd ik het simpel voor je. Met alleen een paar heerlijke basisingrediënten die uitstekend bij elkaar passen. De hoeveelheden in dit recept zijn goed voor twee kleine hoofdgerechten, maar je kunt er ook vier kleine van maken als voorgerecht :)

 

Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

Dit heb je nodig voor deze kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta / twee personen

  • 250 gr verse kabeljauwfilet
  • 150 gr pompoenblokjes – kant en klaar uit de diepvries
  • 6 plakjes pancetta
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 schijfjes citroen – sinaasappel is ook erg lekker
  • peper en zout
  • 2 vellen bakpapier

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden leg twee vellen bakpapier klaar.

Laat de pompoenblokjes ontdooien en snij de kabeljauw in tweeën. Kruid de vis met peper en wikkel de pancetta erom.

Verdeel de pompoenblokjes over de vellen bakpapier (in het midden), leg de kabeljauw erop en sluit af met rozemarijn, een snuf zout en peper en een schijfje citroen. Druppel er nog wat olijfolie over as je wilt. lVoor een zoetig tintje vervang je de citroen door sinaasappel.

Vouw de pakketjes dicht en zet ze even vast met een stukje keukentouw of een knijper als je dit niet hebt. Leg ze op de bakplaat en zet deze 15 minuten in de oven.

Als je dit gerecht als voorgerecht wilt serveren maak je er dus vier pakketjes van!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Renee Van der Heide

    Is het ook een idee om ipv bakpapier gewoon leuk filodeeg te gebruiken zodat het geheel een eetbaar pakketje wordt? Als voorgerecht..

    Antwoord
    • Bo

      Dat is zeker een leuk idee! Weet wel dat er wat vocht vrijkomt (van de kabeljauw en de groenten) tijdens het bakken. Hierdoor kan het filodeeg wat ‘soppig’ worden.

      Antwoord
  2. Suzan

    Hai! Wat ziet het er weer heelijk uit! Pancetta geeft natuurlijk veel smaak af, maar als je nu niet echt van pancetta of varkensvlees houdt. Wat zou je dan kunnen gebruiken? Groetjes Suzan

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Suzan, je kunt eigenlijk ieder soort ander vlees gebruiken. En als je echt geen vlees wilt gebruiken is een beetje verkruimelde feta ook lekker! Dat geeft ook een zoutig smaakje af :) Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *