Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

In mijn Beaufood kerstmenu dat ik eergisteren met jullie deelde maakte ik kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta. Heeel makkelijk, origineel en lekker! Ik at deze pakketjes laatst in een restaurant en ik vond het zo leuk om zo’n spannend pakketje op mijn bord te zien liggen. Al wist ik natuurlijk wel wat erin zat aangezien ik het zelf had besteld. Maar leuk was het wel! Het voordeel van deze pakketjes is dat je ze met z’n allen tegelijk in de oven kunt zetten ZONDER vaat. Gewoon niets. Oké een mes en een snijplank. Maar dat is dan ook echt alles. Je legt ze gezellig naast elkaar op een bakplaat, je zingt even een liedje, belt je beste vriendin voor een babbeltje (of je spreekt in mijn geval een voice memo van tien minuten in) en voor je het weet zijn ze klaar.

In het pakketje wat ik at in het restaurant zat een scala aan vissoorten, kruiden, groentes en andere fantastische combinaties, maar omdat je vast nog meer gaat koken met de kerst houd ik het simpel voor je. Met alleen een paar heerlijke basisingrediënten die uitstekend bij elkaar passen. De hoeveelheden in dit recept zijn goed voor twee kleine hoofdgerechten, maar je kunt er ook vier kleine van maken als voorgerecht.

 

Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

 

Nodig voor twee personen

  • 250 gr verse kabeljauwfilet
  • 150 gr pompoenblokjes – kant en klaar uit de diepvries
  • 6 plakjes pancetta
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 schijfjes citroen – sinaasappel is ook erg lekker
  • peper en zout
  • 2 vellen bakpapier

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden leg twee vellen bakpapier klaar.

Laat de pompoenblokjes ontdooien en snij de kabeljauw in tweeën. Kruid de vis met peper en wikkel de pancetta erom.

Verdeel de pompoenblokjes over de vellen bakpapier (in het midden), leg de kabeljauw erop en sluit af met rozemarijn, een snuf zout en peper en een schijfje citroen. Druppel er nog wat olijfolie over as je wilt. lVoor een zoetig tintje vervang je de citroen door sinaasappel.

Vouw de pakketjes dicht en zet ze even vast met een stukje keukentouw of een knijper als je dit niet hebt. Leg ze op de bakplaat en zet deze 15 minuten in de oven.

 

Als je dit gerecht als voorgerecht wilt serveren maak je er dus vier pakketjes van!

2 Comments
  1. Hai! Wat ziet het er weer heelijk uit! Pancetta geeft natuurlijk veel smaak af, maar als je nu niet echt van pancetta of varkensvlees houdt. Wat zou je dan kunnen gebruiken? Groetjes Suzan

    1. Hoi Suzan, je kunt eigenlijk ieder soort ander vlees gebruiken. En als je echt geen vlees wilt gebruiken is een beetje verkruimelde feta ook lekker! Dat geeft ook een zoutig smaakje af :) Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!