...

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

door | mrt 13, 2023 | Hartige hapjes, Recepten, Vis | 0 Reacties

kabeljauwlever-mousse

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte. Gewoon te koop in de supermarkt, maar amper bekend in Nederland als ingrediënt om mee te koken. Althans, ik heb nog nooit iemand ontmoet die vroeg of ik zin had in een portie kabeljauwlever. En dat terwijl het echt een géweldig product is. Het is zijdezacht, smelt op je tong en is daarnaast ook nog eens super voedzaam. Kabeljauwlever bevat enorm hoge concentraties omega 3. Maar goed, in dit recept gaat het even niet om de voedingswaarden maar wél om een goddelijk borrelhapje. Inclusief wijnsuggestie natuurlijk!

kabeljauwlever-mousse

kabeljauwlever-mousse

Mousse van kabeljauwlever

Van kabeljauwlever kun je binnen 10 seconden een zijdezachte mousse maken. Heerlijk op een toastje voor bij de borrel! Je kunt hiervoor gewoon kant en klare toastjes gebruiken, maar ik maak ze graag van roggebrood. Snijd rondjes of vierkantjes van een snee roggebrood, smeer deze licht in met een laagje honing en sluit af met wat grof zeezout. Schuif ze even in de oven en het resultaat zijn kleine toastjes met een licht zoetje. Die zoete smaak matcht perfect bij de romige mousse kabeljauwlever. Snufje versgemalen peper erover en niets meer aan doen. Oke misschien een klein lepeltje forel kaviaar en een takje verse dille. Dan heb je helemáál een parel van een hapje op tafel staan. 

Wijntip om te schenken bij deze rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever: een glas witte Bordeaux met een beetje houtrijping.

Geniet ervan! 

kabeljauwlever-mousse

Zin in nog meer lekkere borrelhappen?

kabeljauwlever-mousse

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever! Extra lekker met dille en forel kaviaar erop.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 120 gr kabeljauwlever - uit blik
  • 2 sneetjes roggebrood
  • 1 tl honing
  • 1 tl citroensap
  • 2 takjes verse dille
  • 2 tl forel eitjes - of zalmforel eitjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd 8 rondjes of vierkantjes van het roggebrood. Smeer licht in met honing en rooster ze daarna een minuut of 10 in de oven. Laat daarna afkoelen.
  • Pureer de kabeljauwlever samen met het citroensap een staafmixer tot een romige mousse. Voeg een snuf peper en zout naar smaak toe. Tip: als de mousse te dik is kun je een lepeltje van de olie uit het blik toevoegen.
  • Lepel de kabeljauwlever mousse over de toastjes. Garneer met een takje verse dille en forel eitjes.
  • Serveer direct.
Trefwoord Kabeljauwlever
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

kabeljauwlever-mousse

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept