Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte. Gewoon te koop in de supermarkt, maar amper bekend in Nederland als ingrediënt om mee te koken. Althans, ik heb nog nooit iemand ontmoet die vroeg of ik zin had in een portie kabeljauwlever. En dat terwijl het echt een géweldig product is. Het is zijdezacht, smelt op je tong en is daarnaast ook nog eens super voedzaam. Kabeljauwlever bevat enorm hoge concentraties omega 3. Maar goed, in dit recept gaat het even niet om de voedingswaarden maar wél om een goddelijk borrelhapje. Inclusief wijnsuggestie natuurlijk!
Mousse van kabeljauwlever
Van kabeljauwlever kun je binnen 10 seconden een zijdezachte mousse maken. Heerlijk op een toastje voor bij de borrel! Je kunt hiervoor gewoon kant en klare toastjes gebruiken, maar ik maak ze graag van roggebrood. Snijd rondjes of vierkantjes van een snee roggebrood, smeer deze licht in met een laagje honing en sluit af met wat grof zeezout. Schuif ze even in de oven en het resultaat zijn kleine toastjes met een licht zoetje. Die zoete smaak matcht perfect bij de romige mousse kabeljauwlever. Snufje versgemalen peper erover en niets meer aan doen. Oke misschien een klein lepeltje forel kaviaar en een takje verse dille. Dan heb je helemáál een parel van een hapje op tafel staan.
Wijntip om te schenken bij deze rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever: een glas witte Bordeaux met een beetje houtrijping.
Geniet ervan!
Zin in nog meer lekkere borrelhappen?

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever
Ingrediënten
- 120 gr kabeljauwlever - uit blik
- 2 sneetjes roggebrood
- 1 tl honing
- 1 tl citroensap
- 2 takjes verse dille
- 2 tl forel eitjes - of zalmforel eitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd 8 rondjes of vierkantjes van het roggebrood. Smeer licht in met honing en rooster ze daarna een minuut of 10 in de oven. Laat daarna afkoelen.
- Pureer de kabeljauwlever samen met het citroensap een staafmixer tot een romige mousse. Voeg een snuf peper en zout naar smaak toe. Tip: als de mousse te dik is kun je een lepeltje van de olie uit het blik toevoegen.
- Lepel de kabeljauwlever mousse over de toastjes. Garneer met een takje verse dille en forel eitjes.
- Serveer direct.
0 reacties