...

Kabeljauw kibbeling met remouladesaus

Kabeljauw kibbeling met remouladesaus

door | mei 13, 2017 | Hartige hapjes, Recepten, Vis | 0 Reacties

Kabeljauw kibbeling met remouladesaus, Zelf kibbeling maken, Welke vis voor kibbeling, Recept remouladesaus, Lekkere vis recepten, Gezonde foodblogs, Vis borrelhapjes,

Als visliefhebber ben ik naast gegrilde tonijn, gamba’s en tartaartjes van zalm ook gek op een heerlijk portie kibbeling! Ik heb eigenlijk nog nooit zelf kibbeling gemaakt en daarom besloot ik vorige week maar eens aan de slag te gaan. In de tuin wel te verstaan want de keuken wordt op dit moment nog verbouwd. Ik heb zo’n keramisch to-go kookplaatje en als je die op een hoog tafeltje zet heb je binnen no time een mini buiten keuken :D Top idee voor in de zomer met naast een gezellig ik-kook-lekker-buiten-gevoel ook minder geurtjes in huis.

Kibbeling is echt belachelijk makkelijk te maken. Gebruik stukjes verse kabeljauw, maar er een homemade remouladesaus bij en je zult smullennnn :)

 

Dit heb je nodig voor twee kleine porties kabeljauw kibbeling met remouladesaus

voor de kibbeling

  • kabeljauwfilet – zo’n 400 gr 
  • viskruiden
  • 1 biertje
  • 150 gr bloem
  • 2 eidooiers
  • 1 liter zonnebloemolie – om in te frituren

Dit heb je nodig voor remouladesaus

  • 50 gr mini augurkjes
  • 2 el kappertjes
  • 2 el verse bieslook – fijngehakt 
  • sap van 1/2 limoen
  • 4 el mayo
  • 4 el kwark
  • snuf zout

 

Kabeljauw kibbeling met remouladesaus, Zelf kibbeling maken, Welke vis voor kibbeling, Recept remouladesaus, Lekkere vis recepten, Gezonde foodblogs, Vis borrelhapjes,

Kabeljauw kibbeling met remouladesaus, Zelf kibbeling maken, Welke vis voor kibbeling, Recept remouladesaus, Lekkere vis recepten, Gezonde foodblogs, Vis borrelhapjes,

Zo maak je het

Begin met de remouladesaus. Snijd de augurkjes fijn en meng in kommetje met de overige ingrediënten. Dek af en zet aan de kant.

Schenk de zonnebloemolie in een pan, zet er een deksel op en verwarm hem op middelhoog vuur.

Ga verder met de kibbeling. Snijd de kabeljauw in hapklare stukken en bestrooi met viskruiden.

Maak het beslag door de eieren los te kloppen samen met de bloem. Schenk het biertje erbij en klop goed door met een garde. Breng het beslag op smaak met een snuf peper en zout.

Is de olie heet genoeg? Dip de stukjes kabeljauw in het beslag tot er een dun laagje omheen zit en frituur de vis goudbruin.

Laat de kibbeling uitlekken en leg ze op een bord met servetjes eronder zodat de overtollige olie geabsorbeerd wordt. Serveer met de homemade remouladesaus, een snuf extra viskruiden en eet smakelijk!

 

Kabeljauw kibbeling met remouladesaus, Zelf kibbeling maken, Welke vis voor kibbeling, Recept remouladesaus, Lekkere vis recepten, Gezonde foodblogs, Vis borrelhapjes,

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *