Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit zet je dit mooie hoofdgerecht op tafel. Althans, ik heb het creatieve gedeelte al voor mijn rekening genomen, jij hoeft alleen nog de keuken in de te duiken. Je kunt de borden zelf opmaken en uitserveren aan je gasten, maar als je het leuker vindt om alles op tafel te zetten, dan kun je de kabeljauw in parmaham en knolselderij ook in mooie schalen serveren. Wat betreft de knolselderij: ik kon niet kiezen tussen geroosterde knolselderij of een romige puree dus maakte ik het gewoon allebei! De ene helft van de knol snijd je in dikke plakken die je vervolgens met een flinke snuf peper en zout roostert in de oven. Van de overige helft maak je een smaakvolle puree. Kabeljauw erbij, drupje ahornsiroop (echt, dit maakt het helemaal af) en je hebt een fantastisch lekker hoofdgerecht dat ook nog eens mooi staat op tafel!

Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten
Dit heb je nodig voor deze kabeljauw in parmaham met knolselderij / 2 personen

  • 2 kabeljauw filets – zo’n 250 gr totaal 
  • 1 grote knolselderij
  • 4 plakken parmaham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl roomboter
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl bouillonpoeder – tuinkruiden
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 el amandelen – gehakt 
  • klein bakje cress of tuinkers

 

Zo maak je het

Zorg dat de kabeljauw op kamertemperatuur is. Verwarm de alvast oven voor op 180 graden.

Snijd het knoestige gedeelte van de knolselderij en snijd er daarna twee plakken van zo’n twee centimeter vanaf. Je hoeft de plakken niet te schillen. Verwijder wél de schil van de overgebleven knolselderij en snijd hem in blokjes.

Verhit een scheutje olie in een hoge pan. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de knoflook, ui en blokjes knolselderij een paar minuten aan. Vul de pan met water tot alles net onder staat en voeg een theelepel bouillonpoeder toe. Kook de knolselderij in een kwartiertje zacht.

Besprenkel de plakken knolselderij met olijfolie en een snuf peper & zout. Rooster de plakken een half uurtje in het midden van de oven.

Strooi een snuf peper over de kabeljauwfilets en wikkel ze beide in plakken parmaham.  Wrijf de pakketjes licht in met olijfolie en leg ze voor vijftien minuten  bij de knolselderij  in de oven.

Ga verder met de puree. Giet het water af en pureer het geheel met een staafmixer tot een egale massa. Voor een extra gladde puree druk je de het mengsel ook nog even door een fijne zeef. Schep de puree terug in de pan, zet het vuur laag en roer de roomboter erdoor. Breng de puree op smaak met de mosterd en voeg eventueel een snufje zout toe.

Maak de borden op met een streep puree en leg daarop een plak geroosterde knolselderij. Sluit af met de kabeljauw, gehakte amandelen, een eetlepel ahornsiroop en een paar blaadjes cress of tuinkers.

Tadaaa!

Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!