...

Jazzar: de allerlekkerste wortel-pompoen dip

Jazzar: de allerlekkerste wortel-pompoen dip

Jazzar: de allerlekkerste wortel-pompoen dip, Gezonde spreads, Gezond brooddbeleg, Gezonde hapjes, Spreads met groenten, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Marokkaanse recepten

Ja, ook ik koop wel eens kant en klare salades. Ik ben ook maar een mens met af en toe te weinig tijd, haha. Zo kocht ik laatst de AH dipsalade met quinoa, pompoen en jazzar. Jazzarwatte? Ik had ook geen idee, maar ik vond deze zogenaamde jazzar-dip zó lekker dat ik meteen naar een recept googelde. Ik vond alleen precies niets. Zelfs op Pinterest vrij weinig. Volgens de Appie is het een wortel-pompoen dip met koriander en volgens Pinterest een Marrokaanse worteldip met komijn. Anyhow, ik zou mezelf niet zijn als ik thuis aan de slag zou gaan met een eigen gezonde versie. Wortel en pompoen zijn natuurlijk wel gezond, maar die suiker en xanthaangom hoeven er voor mij niet perse bij ;)

Eet deze Jazzar dip bij een quinoa salade met rucola en feta of serveer hem als dipje voor bij de borrel met flatbread. Of bak er een klein kikkererwtenbroodje bij om te dippen. Het recept van het broodje vind je hier. Ook lekker als tussendoortje met reepjes paprika of komkommer!

Jazzar: de allerlekkerste wortel-pompoen dip, Gezonde spreads, Gezond brooddbeleg, Gezonde hapjes, Spreads met groenten, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Marokkaanse recepten

Jazzar: de allerlekkerste wortel-pompoen dip, Gezonde spreads, Gezond brooddbeleg, Gezonde hapjes, Spreads met groenten, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Marokkaanse recepten

 

Dit heb je nodig voor deze jazzar: de allerlekkerste wortel-pompoen dip

 • 300 gr wortel
 • 150 gr pompoen
 • 3 el crème fraîche
 • flinke snuf korianderpoeder
 • olijfolie
 • 2 el pijnboompitjes

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de wortel en de pompoen in grove stukken. Om het jezelf makkelijk te maken kun je ook kant en klaar gesneden groenten gebruiken. Verspreid de groenten over de ovenplaat en besprenkel royaal met olijfolie. Strooi er een flinke snuf korianderpoeder overheen samen met een snuf zwarte peper en wat zeezout. Hussel door elkaar en rooster de groenten 30 minuten in het midden van de oven.

Haal de groenten uit de oven en laat even afkoelen. Doe ze daarna in je keukenmachine samen met de crème fraîche en 50 ml water. Blend tot je een romige en egale dip hebt. Proef even en voeg naar smaak peper en zout toe.

Je kunt dit ook met een staafmixer of in je blender doen wanneer je geen keukenmachine hebt

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Laat de dip afkoelen alvorens je hem serveert en strooi de pijnboompitten erover. Hij is het lekkerst na een nachtje in de koelkast te hebben gestaan.

Jazzar: de allerlekkerste wortel-pompoen dip, Gezonde spreads, Gezond brooddbeleg, Gezonde hapjes, Spreads met groenten, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Marokkaanse recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

 1. Dick Rijsenberg

  een heerlijke saus, ik heb een snufje Ketumar, Djinten, Cayenne peper en Gember toegevoegd……op zijn Marokkaans!!

  Antwoord
 2. Hanne

  Kan het ook vegan, dus zonder room?

  Antwoord
  • Bo

   Ik zou dan plantaardige room gebruiken voor de romigheid van de dip!:)

   Antwoord
 3. .

  Ik had dus precies hetzelfde idee! Heb jij toevallig al geprobeerd om dit in de vriezer te bewaren? Lijkt me fijn om in bakjes in te vriezen zodat je altijd wat in huis hebt
  Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Bo

   Nog niet geprobeerd, maar dat moet gewoon kunnen lijkt mij. Laat je het me weten? Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *