...

Japanse gambasalade met tomaat en koriander

Japanse gambasalade met tomaat en koriander

door | apr 29, 2015 | Recepten, Vis | 0 Reacties

Gamba’s + koriander + tomaat = echt een heel goed idee! Ik bedacht deze salade toen ik mijn lunch klaarmaakte voor de volgende dag en erachter kwam dat er dus niet zoveel in huis was. Of zeg gerust bijna niets. Mijn volgende doel? Een heeeele grote voorraadkast! Maar tot die tijd komen er gewoon heel veel last minute bedachte lunches voorbij ;)

En waar een wil is, is een weg want ook met een paar eenvoudige ingrediënten tover jij iets lekkers op tafel. Er waren nog gamba’s over van de barbecue die ik en mijn lover de dag ervoor gaven en tjah, die moeten op toch?!:)

 

Nodig voor twee personen

  • 2 flinke handen gepelde gamba’s
  • 1 komkommer
  • 10 cherry tomaatjes
  • Een paar takken verse koriander
  • Kneepje citroensap
  • Scheutje sojasaus
  • Olie om in te bakken

 


Zo maak je het

Snij de koriander grof en de komkommer en tomaatjes klein.

Verhit wat olie (kokos of olijf) in een pan en bak hierin de gamba’s.

Voeg in de laatste 3 minuten de komkommer, tomaat en sojasaus toe en bak dit even mee.

Schep alles op een groot bord of zoals ik, in een grote pot voor onderweg en breng op smaak met citroensap en koriander.

 

Je kunt de salade afmaken door er gekookte rijst, quinoa, linzen of kikkererwten aan toe te voegen

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer
Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *