Japanse gambasalade met tomaat en koriander

Gamba’s + koriander + tomaat = echt een heel goed idee! Ik bedacht deze salade toen ik mijn lunch klaarmaakte voor de volgende dag en erachter kwam dat er dus niet zoveel in huis was. Of zeg gerust bijna niets. Mijn volgende doel? Een heeeele grote voorraadkast! Maar tot die tijd komen er gewoon heel veel last minute bedachte lunches voorbij ;)

En waar een wil is, is een weg want ook met een paar eenvoudige ingrediënten tover jij iets lekkers op tafel. Er waren nog gamba’s over van de barbecue die ik en mijn lover de dag ervoor gaven en tjah, die moeten op toch?!:)

 

Nodig voor twee personen

  • 2 flinke handen gepelde gamba’s
  • 1 komkommer
  • 10 cherry tomaatjes
  • Een paar takken verse koriander
  • Kneepje citroensap
  • Scheutje sojasaus
  • Olie om in te bakken

 


Zo maak je het

Snij de koriander grof en de komkommer en tomaatjes klein.

Verhit wat olie (kokos of olijf) in een pan en bak hierin de gamba’s.

Voeg in de laatste 3 minuten de komkommer, tomaat en sojasaus toe en bak dit even mee.

Schep alles op een groot bord of zoals ik, in een grote pot voor onderweg en breng op smaak met citroensap en koriander.

 

Je kunt de salade afmaken door er gekookte rijst, quinoa, linzen of kikkererwten aan toe te voegen

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.