...

Italiaanse groentesalade met boekweit en balsamico

Italiaanse groentesalade met boekweit en balsamico

door | mrt 1, 2016 | Lunch, Recepten, Vega | 3 reacties

Italiaanse groentesalade met boekweit

Boekweit is een favorietje hier in huis. Dit pseudo graan is stokoud maar sinds de tijd van de superfoods weer helemaal hip! En dat is fijn want deze zaadjes die afkomstig zijn van een kruidachtige plant zijn ontzettend voedzaam. Ze zijn onder andere rijk aan magnesium, B-vitaminen en voedingsvezels. Voedingsvezels geven je een langdurig verzadigd gevoel en zijn daarom een perfecte toevoeging aan bijvoorbeeld een salade.

Je kunt boekweit op verschillende manieren verwerken in een gerecht en het is een stuk betaalbaarder dan quinoa. Ik voeg de zaadjes toe aan een bakje yoghurt met fruit, ik geef mijn homemade granola er een extra crunch mee en ik schep het regelmatig door een salade om hem extra vullend te maken. Fijn voor als je een lange en drukke dag voor de boeg hebt!

 

Nodig voor 2 personen

  • 150 gr boekweit
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • stuk of 8 cherry tomaatjes
  • handje gemengde noten
  • handje verse basilicum blaadjes
  • scheutje balsamico azijn
  • flinke hand rucola
  • sap van 1/2 citroen

 

Italiaanse groentesalade met boekweit

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een pakplaat met bakpapier.

Was de courgette, paprika en aubergine en snijd ze in kleine stukken. Repen, schijfjes, maak er wat leuks van! Leg ze op de ovenplaat en besprenkel met olijfolie en balsamico azijn. Breng op smaak met een snuf peper & zout en zet de plaat 20 minuutjes in oven.

Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de boekweit gaar. Op de verpakking staat vaak dat ze je het 30 minuten moet koken, maar dan wordt het echt een papje. Voor korrels met een bite houd je 8 minuutjes aan.

Giet de boekweit af en pak een grote schaal. Schep de groenten hierin, de boekweit en alle overige ingrediënten. Hussel door elkaar en breng alles op smaak met een kneepje vers citroensap en eventueel nog wat balsamico.

 

 

Eet je deze salade als avondmaal? Schep er dan wat gebakken kip doorheen om het af te maken. Of verkruimel er zachte geitenkaas of feta over

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Sakina

    Dank je voor de reactie☺

    Antwoord
  2. Sakina

    Hallo beau
    Ik had een vraagje ..ik heb wel boekweitmeel, maar waar koop ik de boekweit zaden?
    Alvast bedankt.

    Antwoord
    • Bo

      Die koop je bij de grotere supermarkt en als ze het daar niet hebben bij natuurwinkels of op de markt bij de notenkraam. Liefs en eet smakelijk!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *