...

Italiaanse courgettes uit de oven met avocado saus 

Italiaanse courgettes uit de oven met avocado saus 

door | mrt 12, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Italiaanse courgettes uit de oven met avocado saus, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten oven. Vegan avondeten, Gezonde foodblogs

Vegetarisch eten is allesbehalve saai en smaakloos. Met een beetje creativiteit – of een kijkje op mijn blog ;) – zet jij een super lekkere en gezonde maaltijd op tafel zonder vlees of vis. Deze courgettes zijn gevuld met een kruidig Italiaans mengsel en gegarneerd met een korstje van parmezaan. Terwijl de courgettes in de oven liggen te bakken kun je ondertussen aan de slag met een simpele, maar ó zo lekkere avocado saus voor erop. Eet je veganistisch? Vervang de parmezaanse kaas voor vegan kaas en je hebt een vegan maaltijd!

Italiaanse courgettes uit de oven met avocado saus, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten oven. Vegan avondeten, Gezonde foodblogs

Italiaanse courgettes uit de oven met avocado saus, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten oven. Vegan avondeten, Gezonde foodblogs

Eet je alleen vanavond? Laat de tweede courgette dan weg, maar maak een hele portie van de Italiaanse vulling. De vulling die je overhebt kun je namelijk pureren.. Resultaat? Een heerlijke pastasaus!

Italiaanse courgettes uit de oven met avocado saus, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten oven. Vegan avondeten, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze Italiaanse courgettes uit de oven met avocadosaus / 2 personen

  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 tot 3 bospenen – zo’n 120 gr
  • 1 teen knoflook
  • 1 el Italiaanse gedroogde kruiden
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • optioneel: een klein bakje tuinkers

Voor de avocado saus

  • 1 grote avocado – of 2 kleine
  • sap van 1 citroen

 

Italiaanse courgettes uit de oven met avocado saus, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten oven. Vegan avondeten, Gezonde foodblogsZo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de ovenplaat met zilverfolie of bakpapier.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit kort aan. Snijd de wortel en aubergine in hele kleine blokjes. Voeg dit samen met de tomatenblokjes toe aan de pan en schep goed om. Breng het geheel op smaak met Italiaanse kruiden, een snuf peper en zout. Zet het vuur laag en laat alles een minuut of vijf pruttelen.

Was de courgettes, halveer ze en verwijder de zaadlijsten met een lepel.

Verdeel het groentemengsel over de uitgeholde courgettes en sluit af met de parmezaanse kaas. Bak de courgettes 20 minuten in het midden van de oven.

Maak ondertussen de avocado saus door de avocado te pureren met het citroensap. Dat kan bijvoorbeeld met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de saus op smaak met een snuf peper en zout.

Haal de courgettes uit de oven en drizzle de saus erover en sluit af met tuinkers.

Eet smakelijk!

Italiaanse courgettes uit de oven met avocado saus, Gezond avondeten, Vegetarisch avondeten, Koolhydraatarm avondeten, Beaufood recepten, Avondeten oven. Vegan avondeten, Gezonde foodblogs

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *