Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor bij (of eigelijk door) pasta gemaakt van zoete tomaten, knoflook, gedroogde rode chilipepers en olijfolie. Heel eenvoudig te maken en bomvol smaak. Maar wat met pasta kan, kan ook met mosselen! Door de mosselen te koken in de rode tomatensaus slurpen ze alle smaken op met als resultaat een heerlijke Italiaanse mosselpan..
Mosselen in tomatensaus
In principe hoef je niets extra’s bij deze Italiaanse mosselen te serveren. Ik serveer de mosselen graag in een grote pan op tafel en aanvallen maar! Zo uit het vuistje. Als je er toch een uitgebreide maaltijd van wil maken kun je er wat knapperig brood bij serveren, om die lekkere saus mee op te dippen. Of serveer de mosselen met een portie verse tagliatelle in mooie diepe borden met lekker veel verse basilicum erbij..
Geniet ervan!
Nog meer lekkere mosselrecepten:
Italiaanse arrabiata mosselen
Ingrediënten
- 2 kilo Zeeuwse mosselen
- 600 gr tomatenblokjes - uit blik
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 1 flinke scheut olijfolie
- 1/2 tl gedroogde rode chilivlokken - of meer naar smaak
- 15 gr verse basilicum
- 40 gr Parmezaanse kaas
Instructies
- Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm de olijfolie in een grote pan (waar ook de mosselen straks in passen). Bak de ui tot deze glazig is.
- Voeg de chilivlokken, knoflook en tomatenblokjes toe. Laat zo'n 10 minuten rustig pruttelen tot de saus iets dikker is geworden. Breng op smaak met peper en zout. Roer de helft van de verse basilicum erdoor.
- Spoel de mosselen onder de kraan en verwijder de kapotte schelpen. Doe de mosselen bij de saus. Hussel goed om zodat alle mosselen zijn bedekt met saus.
- Dek de pan af met een deksel en laat een minuut of 8 stomen tot alle mosselen open staan.
- Garneer met de overige basilicum en versgeraspte Parmezaanse kaas!
- Tip: eet de mosselen zo uit de pan of serveer met knapperig brood of met tagliatelle!
0 reacties