...

Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

door | aug 17, 2023 | Hoofdgerecht, Vis | 0 Reacties

italiaanse-arrabiata-mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor bij (of eigelijk door) pasta gemaakt van zoete tomaten, knoflook, gedroogde rode chilipepers en olijfolie. Heel eenvoudig te maken en bomvol smaak. Maar wat met pasta kan, kan ook met mosselen! Door de mosselen te koken in de rode tomatensaus slurpen ze alle smaken op met als resultaat een heerlijke Italiaanse mosselpan..

italiaanse-arrabiata-mosselen

Mosselen in tomatensaus

In principe hoef je niets extra’s bij deze Italiaanse mosselen te serveren. Ik serveer de mosselen graag in een grote pan op tafel en aanvallen maar! Zo uit het vuistje. Als je er toch een uitgebreide maaltijd van wil maken kun je er wat knapperig brood bij serveren, om die lekkere saus mee op te dippen. Of serveer de mosselen met een portie verse tagliatelle in mooie diepe borden met lekker veel verse basilicum erbij..

Geniet ervan! 

italiaanse-arrabiata-mosselen

Nog meer lekkere mosselrecepten:

 

italiaanse-arrabiata-mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen. Een eenvoudig en súper smaakvol recept met mosselen in een lichtpittige Italiaanse tomatensaus!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kilo Zeeuwse mosselen
  • 600 gr tomatenblokjes - uit blik
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 1/2 tl gedroogde rode chilivlokken - of meer naar smaak
  • 15 gr verse basilicum
  • 40 gr Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm de olijfolie in een grote pan (waar ook de mosselen straks in passen). Bak de ui tot deze glazig is.
  • Voeg de chilivlokken, knoflook en tomatenblokjes toe. Laat zo'n 10 minuten rustig pruttelen tot de saus iets dikker is geworden. Breng op smaak met peper en zout. Roer de helft van de verse basilicum erdoor.
  • Spoel de mosselen onder de kraan en verwijder de kapotte schelpen. Doe de mosselen bij de saus. Hussel goed om zodat alle mosselen zijn bedekt met saus.
  • Dek de pan af met een deksel en laat een minuut of 8 stomen tot alle mosselen open staan.
  • Garneer met de overige basilicum en versgeraspte Parmezaanse kaas!
  • Tip: eet de mosselen zo uit de pan of serveer met knapperig brood of met tagliatelle!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept