Indonesische sateetjes

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Bij de borrel of bij een lekker bord nasi goreng. I loveee sateetjes! Wanneer ik saté maak kies ik altijd voor kippendij, omdat dat zo lekker mals is. Het lekkerst worden ze wanneer je de kippendij een nachtje laat marineren, maar wanneer je dit recept leest en er het liefst nu al je tanden in wilt zetten dan volstaat een uurtje ook. Ik maakte de saté voor bij mijn nasi goreng van bloemkoolrijst (aanrader!) en wat ik overhad serveerde ik de volgende dag als borrelhapje. Ze waren binnen één minuut op ;)

Tip! Serveer de sateetjes met de zelfgemaakte pindasaus uit dit recept

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze Indonesische sateetjes / 8 stuks 

  • 300 gr kippendijfilet
  • 1 flinke tl sambal badjak
  • 4 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een 1/2 limoen
  • klein duimpje gember – geraspt 
  • 1 sjalot – gesnipperd
  • scheutje arachideolie – olijfolie kan ook  
  • 8 satéprikkers

 

Zo maak je het

Snijd de kippendij in hele kleine blokjes.

Maak de marinade. Pers de knoflook uit en verzamel alle ingrediënten in kom. Meng alles goed door elkaar, proef, en voeg naar smaak nog wat sambal of ketjap toe. Hussel de kip door de marinade en zet een uur (het liefst een nacht) in de koelkast.

Rijg de kip aan de satéprikkers.

Verhit een scheutje arachideolie in een grillpan en gril de sateetjes rondom gaar. Let op: kippendij moet ietsje langer dan gewone kipfilet.

Serveer de sateetjes met pindasaus. Koud zijn ze ook lekker!

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Serveer de sateetjes als borrelhapje met een schaaltje pindasaus erbij. Liever als avondeten? Hier vind je het recept voor een heerlijke én gezonde nasi goreng van bloemkoolrijst

Nasi goreng van bloemkoolrijst en saté , Gezonde nasi goreng, Recepten bloemkoolrijst, Beaufood recepten, Koolhydraatarme maaltijden, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten,

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!