Indonesische sateetjes

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Bij de borrel of bij een lekker bord nasi goreng. I loveee sateetjes! Wanneer ik saté maak kies ik altijd voor kippendij, omdat dat zo lekker mals is. Het lekkerst worden ze wanneer je de kippendij een nacht laat marineren, maar wanneer je dit recept leest en er het liefst nu al je tanden in wilt zetten volstaat een uurtje ook. Ik maakte de saté voor bij mijn nasi goreng van bloemkoolrijst (aanrader!) en wat ik overhad serveerde ik de volgende dag als borrelhapje. Ze waren binnen één minuut op ;)

Tip! Serveer de sateetjes met de zelfgemaakte pindasaus uit dit recept

 

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze Indonesische sateetjes / 8 stuks 

  • 300 gr kippendijfilet
  • 1 flinke tl sambal badjak
  • 4 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • sap van een 1/2 limoen
  • klein duimpje gember – geraspt 
  • 1 sjalot – gesnipperd
  • scheutje arachideolie – olijfolie kan ook  
  • 8 satéprikkers

 

Zo maak je het

Snijd de kippendij in hele kleine blokjes.

Maak de marinade. Pers de knoflook uit en verzamel alle ingrediënten in kom. Meng alles goed door elkaar, proef, en voeg naar smaak nog wat sambal of ketjap toe. Hussel de kip door de marinade en zet een uur (het liefst een nacht) in de koelkast.

Rijg de kip aan de satéprikkers.

Verhit een scheutje arachideolie in een grillpan en gril de sateetjes rondom gaar. Let op: kippendij moet ietsje langer dan gewone kipfilet.

Serveer de sateetjes met pindasaus. Koud zijn ze ook lekker!

 

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

 

Serveer de sateetjes als borrelhapje met een schaaltje pindasaus erbij. Liever als avondeten? Hier vind je het recept voor een heerlijke én gezonde nasi goreng van bloemkoolrijst

Nasi goreng van bloemkoolrijst en saté , Gezonde nasi goreng, Recepten bloemkoolrijst, Beaufood recepten, Koolhydraatarme maaltijden, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten,

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!