Bij de borrel of bij een lekker bord nasi goreng. I loveee sateetjes! Wanneer ik saté maak kies ik altijd voor kippendij, omdat dat zo lekker mals is. Het lekkerst worden ze wanneer je de kippendij een nachtje laat marineren, maar wanneer je dit recept leest en er het liefst nu al je tanden in wilt zetten dan volstaat een uurtje ook. Ik maakte de saté voor bij mijn nasi goreng van bloemkoolrijst (aanrader!) en wat ik overhad serveerde ik de volgende dag als borrelhapje. Ze waren binnen één minuut op ;)
Tip! Serveer de sateetjes met de zelfgemaakte pindasaus uit dit recept
Dit heb je nodig voor deze Indonesische sateetjes / 8 stuks
- 300 gr kippendijfilet
- 1 flinke tl sambal badjak
- 4 el ketjap
- 2 el sojasaus
- 1 teentje knoflook
- sap van een 1/2 limoen
- klein duimpje gember – geraspt
- 1 sjalot – gesnipperd
- scheutje arachideolie – olijfolie kan ook
- 8 satéprikkers
Zo maak je het
Snijd de kippendij in hele kleine blokjes.
Maak de marinade. Pers de knoflook uit en verzamel alle ingrediënten in kom. Meng alles goed door elkaar, proef, en voeg naar smaak nog wat sambal of ketjap toe. Hussel de kip door de marinade en zet een uur (het liefst een nacht) in de koelkast.
Rijg de kip aan de satéprikkers.
Verhit een scheutje arachideolie in een grillpan en gril de sateetjes rondom gaar. Let op: kippendij moet ietsje langer dan gewone kipfilet.
Serveer de sateetjes met pindasaus. Koud zijn ze ook lekker!
Serveer de sateetjes als borrelhapje met een schaaltje pindasaus erbij. Liever als avondeten? Hier vind je het recept voor een heerlijke én gezonde nasi goreng van bloemkoolrijst
Hi Beau, je geeft aan “pers de knoflook” echter zie ik deze niet staan bij de ingrediënten? Hoeveel knoflook moet het ongeveer zijn?
Thanks!
In de ingrediëntenlijst staat ‘1 teentje knoflook’ :)
Lang geleden dat ik zo’n lekkere sateetjes heb gehad, merci!