...

Indonesische sateetjes

Indonesische sateetjes

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Bij de borrel of bij een lekker bord nasi goreng. I loveee sateetjes! Wanneer ik saté maak kies ik altijd voor kippendij, omdat dat zo lekker mals is. Het lekkerst worden ze wanneer je de kippendij een nachtje laat marineren, maar wanneer je dit recept leest en er het liefst nu al je tanden in wilt zetten dan volstaat een uurtje ook. Ik maakte de saté voor bij mijn nasi goreng van bloemkoolrijst (aanrader!) en wat ik overhad serveerde ik de volgende dag als borrelhapje. Ze waren binnen één minuut op ;)

Tip! Serveer de sateetjes met de zelfgemaakte pindasaus uit dit recept

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze Indonesische sateetjes / 8 stuks 

  • 300 gr kippendijfilet
  • 1 flinke tl sambal badjak
  • 4 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • sap van een 1/2 limoen
  • klein duimpje gember – geraspt 
  • 1 sjalot – gesnipperd
  • scheutje arachideolie – olijfolie kan ook  
  • 8 satéprikkers

 

Zo maak je het

Snijd de kippendij in hele kleine blokjes.

Maak de marinade. Pers de knoflook uit en verzamel alle ingrediënten in kom. Meng alles goed door elkaar, proef, en voeg naar smaak nog wat sambal of ketjap toe. Hussel de kip door de marinade en zet een uur (het liefst een nacht) in de koelkast.

Rijg de kip aan de satéprikkers.

Verhit een scheutje arachideolie in een grillpan en gril de sateetjes rondom gaar. Let op: kippendij moet ietsje langer dan gewone kipfilet.

Serveer de sateetjes met pindasaus. Koud zijn ze ook lekker!

Indonesische sateetjes, Lekkere borrelhapjes, Borrelhapjes kip, Zelf pindasaus maken, Beaufood recepten

Serveer de sateetjes als borrelhapje met een schaaltje pindasaus erbij. Liever als avondeten? Hier vind je het recept voor een heerlijke én gezonde nasi goreng van bloemkoolrijst

Nasi goreng van bloemkoolrijst en saté , Gezonde nasi goreng, Recepten bloemkoolrijst, Beaufood recepten, Koolhydraatarme maaltijden, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten,

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Nick

    Hi Beau, je geeft aan “pers de knoflook” echter zie ik deze niet staan bij de ingrediënten? Hoeveel knoflook moet het ongeveer zijn?
    Thanks!

    Antwoord
    • Bo

      In de ingrediëntenlijst staat ‘1 teentje knoflook’ :)

      Antwoord
  2. Jolanda Merkelbach

    Lang geleden dat ik zo’n lekkere sateetjes heb gehad, merci!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *