Indonesische gado gado met kroepoek en pittige pindasaus

Indonesische gado gado met kroepoek en pittige pindasaus

Een voordeel van vlees en vis weglaten bij je maaltijd is dat er meer ruimte over is voor.. VEGGIES! Ik beloof jullie dat je jezelf zó fijn en energiek voelt als je een paar weken lang minimaal drie ons groente per dag eet. Dit lijkt misschien wat veel, maar weeg voor de gein eens een paprika en je zult zien dat deze als snel ongeveer 150 gram weegt. Hoppaaa, je hebt de helft al binnen! Een paprika is een super gezond tussendoortje. Vrij van vetten, koolhydraten, gluten én laag in calorieën. Eet hem rauw in reepjes of dip hem in zelfgemaakt pesto (zoals deze pesto gemaakt van doperwten en noten bijvoorbeeld). Eet als avondeten nog eens twee ons groente en je zit makkelijk aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Hey there energie, beautifull skin and body!

Nu is een bord doorgekookte groenten wat saai als avondeten en is trouwens ook hartstikke zonde omdat je alle smaak er uitkookt. Blancheer je groenten liever. Blancheren is het kort koken van je groenten het direct daarna afspoelen met koud water, waarmee je de garen stopt. Hiermee behoud je alle smaak, een lekkere bite en (ook niet geheel onbelangrijk) de mooie kleuren van groenten knallen van je bord. Het oog wil natuurlijk ook wat. Serveer er een heerlijke pindasaus bij, wat kroepoek (het leven moet wel leuk blijven) en je hebt binnen no time een heerlijk bord Indonesische gado gado op tafel.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 150 gr broccoli
  • 150 gr bloemkool
  • 100 gr kastanje champignons
  • 2 gekookte eieren
  • een handje pinda’s
  • twee handjes cassave kroepoek

Voor de pindasaus

  •  4 el pindakaas
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl sambal badjak
  • 8 el water
  • scheutje sojasaus

 

Indonesische gado gado met kroepoek en pittige pindasaus

 

Zo maak je het

Snijd de groenten en in hapklare stukken en breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin kort de groenten, zo’n vier minuten, schep ze uit de pan en spoel na met ijskoud water.

Maak de pindasaus door de ingrediënten in een klein pannetje te verwarmen op laag vuur. Bij gado gado serveer je een wat dunnere saus. Nu kan het zijn dat jouw pindakaas wat dikker is en dat je dus iets meer water nodig hebt. Proef ondertussen steeds even en voeg naar smaak nog wat ketjap of sojasaus toe. Oh en heb je nog wat kokosmelk in huis? Dit is ook heeeel lekker erdoor..

Verdeel de groenten over twee borden, schep de pindasaus erover en sluit af met plakjes gekookt ei en een handje noten. En kroepoek natuurlijk!

 

Ik maakte deze gado gado met ingrediënten uit mijn groentekist maar heb je zelf nog wortels, biet, courgette etc liggen? Varieer er vooral lekker op los. En heb je toch zin in iets van vlees erbij? Ik maakte er vegetarische saté van tempeh bij. Hier vind je het recept

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.